Günay Bey, Söz Sizde köşesinde sesimiz olmanız dileğiyle özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarımızın toplumda ve eğitimdeki yeri konusunda farkındalık yaratmak adına eTwining çatısı altında oluşturduğumuz Technolang projemizin ilk basamağı olan “Engelsiz Buluşmalar” 4 Aralık 2020 Cuma (bugün) akşam saat 20.00’de webinarına eğitimci ve velilerimizin katılımını bekliyoruz.
Katılım için Zoom uygulaması üzerinden yapılacak etkinliğe Meeting ID: 880 6039 3211, Passcode: 310798 kodlarıyla ulaşabilirsiniz.
Osmangazi Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Meral Melekoğlu, Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü’nden Tahir Mete Artar ve Rehberlik Öğretmeni Kıymet Aydoğdu’nun bizleri bilgilendireceği toplantıda proje ortağı Eskişehir Özkan Halaç Özel Eğitim Meslek Okulu öğretmeni Meryem İnanç ve Bursa Rüveyde Dörtçelik Özel Eğitim Meslek Okulu Öğretmeni Fatma Sezer ile özel eğitim alan öğrencilerimizin velileri de konuşmacı olarak katılacaklar. Engelsiz öğrencimiz Kayra Demir bizlere piyano dinletisi sunacak.
Türkiye UDS Koordinatörümüz Mehmet Fatih Döğer’in de katılacağı programımıza Bursa İl Koordinatörümüz ve ekibi ev sahipliği yapacaklar.
Türkiye Çocukları Korosu – Muharrem Baz
Duvarların Ardında Biz de Varız – Berna Değirmenci & Esra Kalay
World Life Safety Net- Aylin Akyüz
Hatay’a Hayat Olalım – Hamza Evmez
Guardians of Our Planet- Münevver Uçmaz
Keyifli Okul Atölyem – Tamer Pehlivan
Blended English – Bahar Çelik
Atasözleri Hikayeleri -Mehmet Özdamar
Özelim eTwinningdeyim- Güler Saraç & Hatice Sevük
Şehirler ve Kokular – Yasemin Arı Gürel
24 Saatte 24 Dakika “Hayatı SESSİZE Al” – Havva Elmas Kaşka
Let’s Save the Earth – Volkan Civelek & Burcu Yaldız Durmuş
Talim ve Terbiyede İnkılap – Volkan Civelek & Fatime Vatandaş Sarı
This is You Fairy Tale – İzzet Erhan & Emel Karafakıoğlu.
Öğrt. Fatma Sezer
Trafik kazaları ve Dünya Engelliler Günü
Engelli vatandaşların hem kendisine ve hem de ailesine ağır bir faturası ve mağduriyeti vardır.
Ülkemizde kadınların engelli olma oranı % 7,9 olurken, erkeklerin 5,9’dur.
Engelli vatandaşlarımızın ilk sıralarında doğuştan engelli olanlar, ikinci sırada trafik kazalarındaki engelliler ve daha sonra ev ve iş kazalarındaki engelliler gelmektedir.
Trafik kazalarında çarpa, çarpışma ve devrilmelerde en büyük etken hızdır.
Derneğimiz kurumsal olarak bir kamu görevi yaptığından lütfen tüm araç kullananların hız limitlerini aşmamalarını, araçlarını hava, yol ve yük şartlarına göre ayarlamaları bu engelli sayılarında çok önemli düşüşler sağlayacaktır.
Devletin tüm toplu taşıma araçlarında engellilerin rahatça araca binmesi veya inmesi konusunda gereken mevzuat değişikliklerini gözden geçirmelerini de bekliyoruz.
Zira bilhassa görme engellilerin ana cadde ve sokaklarda karşıdan karşıya geçerken can güvenlikleri kesinlikle sağlanmalıdır.
İhsan Memiş
Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneği Genel Başkanı