Olay Gazetesi Bursa

Engelli yaşam merkezleri açılsın

Toplum içinde yer almaya çalışırken çeşitli engellerle karşılaşan engelli vatandaşlarız. İşin doğrusu yasa ve yönetmeliklerde pek çok açık hüküm varken belediyelerin engelli sorunlarını gidermekte yeterli çabayı göstermemesidir. Belediye Başkanları bizlerle neden ilgilenmiyor? Bizlere neden pozitif ayrımcılık gösterilmiyor? Mesela Büyükşehir Belediyesinde şikayetlerimizi iletebileceğimiz bir müdürlük neden yok? Muhtarların bile büyükşehir belediyesinde müdürlüğü varken bizlerin neden yok? […]

Toplum içinde yer almaya çalışırken çeşitli engellerle karşılaşan engelli vatandaşlarız. İşin doğrusu yasa ve yönetmeliklerde pek çok açık hüküm varken belediyelerin engelli sorunlarını gidermekte yeterli çabayı göstermemesidir.

Belediye Başkanları bizlerle neden ilgilenmiyor? Bizlere neden pozitif ayrımcılık gösterilmiyor? Mesela Büyükşehir Belediyesinde şikayetlerimizi iletebileceğimiz bir müdürlük neden yok? Muhtarların bile büyükşehir belediyesinde müdürlüğü varken bizlerin neden yok? Dertlerimizi, sıkıntılarımızı, şikayet ve taleplerimizi nereye iletelim? Sosyal faaliyetler ve etkinlikler bizler için neden düzenlenmiyor? Bursa’mızda engelli yaşam merkezleri neden yok ya da neden faal değil?

Unutmayalım ki her sağlıklı insan potansiyel bir engelli adayıdır! Engelli olmak bizlerin tercihi değildir! Bizler tüm başkanlarımızı çok seviyoruz. Bizleri dinlemek için zamanlarının kısa bir bölümünü ayıramazlar mı? Eminiz bazı meseleler çözümlenecektir.

Engelsiz bir dünyada yaşamak bizlerin de en doğal hakkı!.. Korumacı bir yaklaşım yerine hak temelli bakış açısının esas alınması dileklerimizle…

Huriye Çetin

 

İş merkezleri altı kaldırımsız

 

Şehreküstü’nde 1. Doğanbey Sokakta pekçok iş merkezi var. İş merkezleri altına kaldırım bile planlanmamıs. Basamaklı iş merkezi girişleri olmuş. Oralar da işletmelerce işgal edilmiş. Burada engelli aracıyla veya bebek arabasıyla değil hareket etmek yaya olarak bile yürümek zor.

Bu iş merkezlerinde pek çok kurslar var. Ben de bunlardan birine gidiyorum. Binaların altlarında yeme içme mekanları mevcut. Kursta oturuyorum veya camı açıyorum. Bir yemek kokusu geliyor. Osmangazi Belediyesi zabıtası buralarda bir denetim yapıp. işyerlerine çözüm önerebilir.

İsminin yayımlanmasını istemiyor

 

Direk bayrağını bekliyor


 

Atatürk Spor Salonu ile stadyum arasındaki direkte yıllardır asılı Türk Bayrağının indirildiğini bir daha yerine takılmadığını köşenizde daha önce dile getirmiştim. Aradan aylar geçmesine rağmen ne bir cevap verildi ne de Türk Bayrağı yerine asıldı. Yetkililere bir yıl kadar önce bayrağın neden kaldırıldığını sorduğumda ‘yıpranmış, değiştirilecek’ denilmişti. Bunca zamandır bir bayrak alınmaz mı, alınamadıysa bunu bağışlayacak binlerce kişi ve kuruluş çıkacaktır. Yeter ki istensin.

Ahmet Debreli

 

ŞİKAYET KUTUSU

 

Tophane Kale Sokak’ta oturuyoruz. Kaldırımları yenileme adı altında yapılan çalışmalardan mağdur olduk. Güzelim Arnavut kaldırımı yok oldu gitti. Kapılarımızın önüne koca koca elektrik panoları konuldu. Bunların görüntüsü dahi hoş değil. Anıtlar Kurulu’na şikayette bulunduk yapılan işin proje dışı olduğu söylendi. Buna rağmen bir işlem yapılmadı. Çalışmalar sırasında bir gece de elektriksiz kaldık.

Kale Sokak sakinleri