Olay Gazetesi Bursa

Engelli rampasıyla ilgilenmek vatandaşın mı, şoförün mü görevi?

BURULAŞ’a ait birçok otobüste engelliler için rampa bulunuyor. Gayet güzel ve olması gereken bir durum. Ancak, gelin görün ki, bu otobüslere tekerlekli sandalyeli bir engellinin binmesi sıkıntılı oluyor genelde. Şayet yanında refakatçi biri yoksa tekerlekli sandalye ile otobüse binmek isteyen engelli mutlaka çevresindeki veya otobüs içindeki vatandaşlardan rampayı kaldırıma veya yola indirmek için yardım almak […]

BURULAŞ’a ait birçok otobüste engelliler için rampa bulunuyor.

Gayet güzel ve olması gereken bir durum.

Ancak, gelin görün ki, bu otobüslere tekerlekli sandalyeli bir engellinin binmesi sıkıntılı oluyor genelde.

Şayet yanında refakatçi biri yoksa tekerlekli sandalye ile otobüse binmek isteyen engelli mutlaka çevresindeki veya otobüs içindeki vatandaşlardan rampayı kaldırıma veya yola indirmek için yardım almak zorunda kalıyor.

Doğal olarak, engelli kişi kendisini mağdur hissediyor ve yardım almak zorunda kaldığı için de mahcup oluyor.

Vatandaşın da doğru bilgilendirilmesi adına soruyorum; böyle bir durumda otobüs şoförünün, yerinden kalkarak engelli rampasını açıp engelli yolcuya yardımcı olup otobüse alması ve akabinde rampayı kapatması görevi midir yoksa görevi değil midir acaba?

Çünkü, ben bugüne kadar belki 2-3 istisna hariç hiçbir şoförün yerinden kalkarak engelli aracı olan birine yardımcı olduğunu görmedim. Genelde, otobüse binmeye çalışan diğer yolcular veya otobüs içindeki yolcuların yardımcı olduğunu görmekteyim.

Bu konuda otobüs şoförlerinin ve BURULAŞ yetkililerinin daha duyarlı olmasını ve tekerlekli sandalye veya akülü aracı ile binmeye çalışan engelli yolcuya herkesten önce yardımcı olmalarını rica ediyorum. Saygılarımla.

Bir vatandaş

Atatürk Kent Ormanı’ndaki anlaşılmayan uygulama

Odunluk bölgesindeki Atatürk Kent Ormanı’ndaki garip uygulamadan şikâyetçiyim.

Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen bu ormana aracımla girerken 15 TL giriş ücreti ödedim.

Fakat içeride gördüm ki tuvaleti kullanmak ayrıca ücretli. Bu uygulamaya son verilmesini ve zaten girerken ücret ödenen bir piknik alanında tuvalete tekrar para verilmesinin önlenmesini talep ediyorum.

Zira bu mantıkla ileride çeşme kullanımı veya masaların yanına yapılan sabit barbekülerin kullanımı da ücretlendirilebilir diye düşünüyorum. Saygılarımla.

Bir okur

Temiz havaya hasret kaldık

1996 yılından beri doğalgaz kullanılan Esentepe semtinde oturuyorum. Son yıllarda kömür ve katı yakıt yakan komşular nedeniyle temiz havaya hasret kaldık. Yakılan ürünlerin de kalitesiz olması sebebiyle resmen zehir soluyoruz.

Defalarca şikâyet etmeme rağmen durum hiç değişmedi bu çağda bu şehre bu durum yakışmıyor.

Bir okur