Olay Gazetesi Bursa

Emlak vergi borcu açık mektupla mı istenir?

Nilüfer ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde ikamet ediyorum. 2015 Yılı emlak vergilerimi bugüne kadar ödemediğim için (toplam 240 Tl) son 10 gün içinde belediyeden iki kez uyarı yazısı aldım. Vergimi ödemememin yanlış, belediyenin de uyarmasının doğru olduğunun bilincindeyim. Ancak uyarılma şekli bence son derece yanlış ve insanları rencide edici. Fotoğrafta da görüleceği gibi bir A4 kağıdına ilgili […]

Nilüfer ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde ikamet ediyorum. 2015 Yılı emlak vergilerimi bugüne kadar ödemediğim için (toplam 240 Tl) son 10 gün içinde belediyeden iki kez uyarı yazısı aldım. Vergimi ödemememin yanlış, belediyenin de uyarmasının doğru olduğunun bilincindeyim. Ancak uyarılma şekli bence son derece yanlış ve insanları rencide edici.

Fotoğrafta da görüleceği gibi bir A4 kağıdına ilgili kanun maddeleri de eklenerek ve belirtilen sürede ödemez isem icraya verileceğim de belirtilerek mektup yazılmış ve adıma gönderilmiş. Ama bizim iş güzar belediyecilerimiz ilgili mektubu bir zarfa koymak ya da konusunu gizlemek yerine dikkat çekiciliğini artırmak için; ilgili kişi ismi, konunun detayı ve sonuçlarının yazılı olduğu kısım en üstte kalacak şekilde üçe katlamış ve bu şekilde postaya verilmiş. Bu postayı eline alan herkes herşeyi rahatlıkla okuyabilir.

Her gün yazılı ya da görsel basında da defalarca karşılaştığımız suçu ispat edilmiş insanların bile tam manası ile teşhir edilmemesi için isimleri tam yazılmazken, resimleri gölgelenirken bizim sosyal demokrat belediyemiz beni yada bir başka insanı nasıl bu şekilde teşhir eder, bu hakkı nereden buluyor çok merak ediyorum.

Konu ile ilgili olarak belediyeyi de aradım, ilk önce kimse muhatap olmadı, başkana kayıt bırakıp ayrıca da mail attıktan sonra bir kaç kez arandım. Şikayetimde son derece haklı olduğumun söylendiğini ve şahsımdan özür dilendiğini de özellikle belirtmek isterim. Ben de kendilerine özürü telefonla değil gönderdikleri mektup şeklinde yapmalarını ilettim.

Ümit YİĞİT

 

Çevre kirliliği yaratılmasın

 

Yakın zamanda yeni stadyum önü ve Buski binaları karşısından yürürken bilbortlardaki eski afişlerin Abdal köprüsü dere yatağına yakın çukurlara atılmış olduğunu gördüm. Çevre kirliliği bakımından üzücü durumdu. Reklamcının elemanlarının bu hurda afiş ve çöpleri geri götürmeleri gerekirdi,yapmamışlar, kirlilik büyük boyuttaydı. Bu durum yeni statdan da görülmektedir.

Geçmiş yıllarda turistik otel yakınında bir inşaat alanı boştu. Bu yerde de çevre kirliliği yapan çöp ve inşaat atıkları mevcuttu. Bu çirkin görüntüye otele gelen yerli ve yabancı turistler de tanık oluyordu. Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığım başvuruda Nilüfer Belediyesi’ne yazmam istendi. Yazdım, oradan ‘gereken yapılacak’ cevabını aldım ama bir işlem yapılmadı.

Kemal BAŞEREN

 

Yaya kaldırımı mı otopark mı?

 

Nilüfer Altınşehir Mahallesi 326 Sokak’ta oturmaktayım. Sokağımızda kaldırım üzerine araç parkı yapılmasını önlemek bir türlü mümkün olmadı. İhbarlarımız ve şikayetlerimiz dikkate alınmıyor. İlçenin değişik yerlerinde kaldırım kenarlarına konulan beton top dubalardan mahallemiz için de yapılmasını bir türlü gerçekleştiremedik. Büyükşehir Belediyesi’ne üç kez yazılı başvuru yaptım ama ne yazık ki bir sonuç alamadım. Günün her saatinde yaya ve bisiklet yoluna sürekli araç park edilmekte. Bu durum yayaları yolda yürümek zorunda bırakmakta. Bunun yaratacağı kaza riskini dikkatlere sunarım. Bir an önce kaldırıma araç parkını önleyecek dubalardan konulmalı, park eden araçlara da ceza işlemi uygulanmalı.

Ali YILMAZ