Olay Gazetesi Bursa

Dolum cihazları para üstü vermeli

BURULAŞ’ın gişelerini kapatmasıyla toplu ulaşımda yeni dönem başlarken vatandaşlar, işlemlerini kiosklardan (otomatik satış noktaları) veya BursaKart bayilerinden yapabilmekte. Tek kullanımlık biletler ise artık yok. Kiosklar ise vatandaşlara para üstü vermiyor. 5 liralık yükleme yapmak istiyorsanız ancak üzerinizde 50 lira varsa, paranızın tamamını yüklemek zorunda kalıyorsunuz. Özellikle yaşlı vatandaşlar yükleme yapmakta zorlanıyor. ATM’lerde olduğu gibi bu […]

BURULAŞ’ın gişelerini kapatmasıyla toplu ulaşımda yeni dönem başlarken vatandaşlar, işlemlerini kiosklardan (otomatik satış noktaları) veya BursaKart bayilerinden yapabilmekte. Tek kullanımlık biletler ise artık yok.

Kiosklar ise vatandaşlara para üstü vermiyor. 5 liralık yükleme yapmak istiyorsanız ancak üzerinizde 50 lira varsa, paranızın tamamını yüklemek zorunda kalıyorsunuz. Özellikle yaşlı vatandaşlar yükleme yapmakta zorlanıyor. ATM’lerde olduğu gibi bu cihazlarda da para üstü alma sistemi oluşturulamaz mı?

İhsaniye’de oturuyorum. Dikkatimi çeken bir husus da şu: Bukart dolum bakiye sorgulama fişleri yerlere sorumsuzca atılmakta. Oysa cihazın yanıbaşına çöp kovası konulmuş. Önerim şu: Bukart dolum cihazlarında zaten ‘bakiye sorgulama’ tuşu mevcut. Ekranda bu bilgiye ulaşmak çok basit. Bence fiş veme obsiyonu iptal edilmeli. Hem çevre kirliliği, hem de kağıt maliyeti açısından tüm bu kart dolum cihazlarında bu çözüm uygulanmalı.

İhsaniye metro durağında merdivenler başta olmak üzere bukart yükleme ve turnikeler bölgesini de kapsayan alanda genel bir temizlik yapılmakta. Son olarak akşam geçerken çevreye baktığımda insanlık adına üzüntü duydum. Merdivenler ve geçiş koridoru çeşitli çöplerle kirletilmişti.

O.C.

 

TEKSİF: Bayrak değil sendika logosu

 

Gazetenizin Söz Sizde köşesinde 23 Şubat 2016 Salı günü yayınlanan, Necmettin Şengül adındaki okuyucuya ait “Bayrağımız nasıl olur da terlik yapılır” başlıklı yazıya ilişkin olarak, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere, aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Buna göre;

Sayın okuyucunun gazetenizde yayınlanan yazısındaki söyleminde bahsedilen ‘Bayrağımız terlik yapılıp paspas edilmiş ayağa düşmüş’ ifadesi son derece ağır ve mesnetsiz bir iddiadır. Teksif Sendikası’nın kuruluşundan bu yana kullandığı tescilli logoda “ipek böceği” ve hemen yukarısında “Ay Yıldız” sembolleri yer almaktadır. Ankara’da bulunan Teksif Sendikası Sosyal Tesisleri’nde bahsedilen tarihlerde kullanılan terliklerde ise bayrak değil sendika logosu bulunmaktadır ve 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu’na herhangi bir şekilde muhalefet etmemektedir.

Sayın okuyucu sosyal tesislerde konakladığı tarihlerde bu durumdan rahatsız olduğunu görevli personele belirtmiş, bu durum Teksif Sendikası Genel Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilerek yanlış anlaşılmalara mahal vermemek adına, o tarihten itibaren logolu terlikler yerine baskısız olanlar kullanılmaya başlanmıştır.

Bilgilerinize sunulur.

TEKSİF Sendikası

Basın Müşavirliği

 

Mini hayvanat bahçesinde aksaklık

 

Kültürpark içinde gezerken, Akarsu restoran-bahçe karşısındaki çocuk parkı ve mini hayvanat bahçesine yolum düştü. Gözlemlediğim olumsuzluklara değineceğim. Kaz ve ördekler için yapılan mini havuz pis ve çöp yığını içindeydi. Bu parka temizliğe sabahları geldiği söylenen, belediye görevlileri görevlerini yapmıyorlar herhalde. Maymunların kafesinde gördüğüm tükenmez kalem beni hem şaşırttı hem de üzdü. Plastik kalemi maymunlar kemirmekte idi. Bir bilinçsiz vatandaş tarafından kafese atıldığı muhtemel, maymunların sağlığını kötü duruma düşürebilir. Maymun kafesi önüne iki adet cam yapılmış. Yan taraflarda ise yoktu. Her ne kadar maymunların çıkamayacağı demir tel perde olsa da dışarıdan atılacak yabancı maddelerin engellenmesi açısından ince ve sık örgülü kafes teli yapılabilir.

Kemal Başeren