Kiosklar ise vatandaşlara para üstü vermiyor. 5 liralık yükleme yapmak istiyorsanız ancak üzerinizde 50 lira varsa, paranızın tamamını yüklemek zorunda kalıyorsunuz. Özellikle yaşlı vatandaşlar yükleme yapmakta zorlanıyor. ATM’lerde olduğu gibi bu cihazlarda da para üstü alma sistemi oluşturulamaz mı?
İhsaniye’de oturuyorum. Dikkatimi çeken bir husus da şu: Bukart dolum bakiye sorgulama fişleri yerlere sorumsuzca atılmakta. Oysa cihazın yanıbaşına çöp kovası konulmuş. Önerim şu: Bukart dolum cihazlarında zaten ‘bakiye sorgulama’ tuşu mevcut. Ekranda bu bilgiye ulaşmak çok basit. Bence fiş veme obsiyonu iptal edilmeli. Hem çevre kirliliği, hem de kağıt maliyeti açısından tüm bu kart dolum cihazlarında bu çözüm uygulanmalı.
İhsaniye metro durağında merdivenler başta olmak üzere bukart yükleme ve turnikeler bölgesini de kapsayan alanda genel bir temizlik yapılmakta. Son olarak akşam geçerken çevreye baktığımda insanlık adına üzüntü duydum. Merdivenler ve geçiş koridoru çeşitli çöplerle kirletilmişti.
O.C.
TEKSİF: Bayrak değil sendika logosu
Buna göre;
Sayın okuyucunun gazetenizde yayınlanan yazısındaki söyleminde bahsedilen ‘Bayrağımız terlik yapılıp paspas edilmiş ayağa düşmüş’ ifadesi son derece ağır ve mesnetsiz bir iddiadır. Teksif Sendikası’nın kuruluşundan bu yana kullandığı tescilli logoda “ipek böceği” ve hemen yukarısında “Ay Yıldız” sembolleri yer almaktadır. Ankara’da bulunan Teksif Sendikası Sosyal Tesisleri’nde bahsedilen tarihlerde kullanılan terliklerde ise bayrak değil sendika logosu bulunmaktadır ve 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu’na herhangi bir şekilde muhalefet etmemektedir.
Sayın okuyucu sosyal tesislerde konakladığı tarihlerde bu durumdan rahatsız olduğunu görevli personele belirtmiş, bu durum Teksif Sendikası Genel Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilerek yanlış anlaşılmalara mahal vermemek adına, o tarihten itibaren logolu terlikler yerine baskısız olanlar kullanılmaya başlanmıştır.
Bilgilerinize sunulur.
TEKSİF Sendikası
Basın Müşavirliği
Mini hayvanat bahçesinde aksaklık
Kemal Başeren