Nilüfer ilçesi Demirci Mahallesi’nden yazıyorum. Yaklaşık 4 yıl önce bu mahallede yaşamaya başladım. o günlerde tek tük inşaat çalışmaları varken, bırakın yürünecek kaldırımı asfaltı, karanlığın gölgesinde tozlu yollarda yürümeye korkardık. Ama mahallemiz hayli mesafe ve gelişim sağlayarak modern yaşanabilir bir yer haline gelmiştir. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Ancak güzel isim yapmaya aday bir mahalle olmasına rağmen mahallemizde halen bir okul yoktur.
Demirci mahallesi adını eski Demirci Köyünden almaktadır. Köy merkezinde bir ilköğretim okulu mevcuttur. Ancak şehrin diğer okullarına bakıldığında lojistik ve ulaşım açısından sıkıntılı olduğu, oradaki okul yönetiminin kendi çabalarıyla bir şeyler yapmak istediği ancak zaman zaman yetersiz kaldıkları aşikardır.
Hemen bitişiğimizde bulunan Üçevler Şehit Faik Gökçen İ.O’ nun ise mevcuduna baktığımızda gerçekten dudak uçuklatmakta ve bölgeye yapılması gereken bir okulun ihtiyacını ortaya koymaktadır. (Dönemsel olarak en az 2.000 öğrenci mevcudu vardır.) Bundan 5 sene önça nüfusun bu kadar artacağını eminim hiç kimse tahmin etmemiştir. Hızlı nüfus artışı sebebiyle Demirci Mahallesinin acil bir okula ihtiyacı vardır. Sayın yetkilerin bu konuyu dikkate alarak çalışmalarını temenni ediyorum.
Sadık KOÇ
‘Su’ da gizli zam mı?
Vatandaşlar farkında mı? Suya yılbaşından bu tarafa 10m3 2.48 TL tarife 2.58 TL’ye çıkarak %4.2′ den fazla, 10m3′ ten sonraki tarife 4.66 TL’den 4.90 TL’ ye çıkarılarak %4.67′ den fazla artış yapıldı
BUSKİ abone sayısı 1055000 x ort. 17 krş zam = 105500 TL aylık X 12 ay, yıllık 1266000 yani bir trilyon ikiyüz almışaltımilyon tl cebimizden çıkacak. İtiraz hakkımızı kullanalım.
Necmettin ŞENGÜL
Teleferik‘ te düşündüren fiyat
Umut ASMA
‘Yeşil’ ler gelmiyor, canımızdan bezdik
Kayapa ile Toki Konutları (30 Ağustos Zafer Mahallesi) güzergahında kanalizasyon çalışması nedeniyle B/33 nolu Özel Halk Otobüsü, yolu kapalı olduğu gerekçesiyle gelmiyor. Durumumuzu Özel Halk Otobüsü Derneği yöneticilerine anlatmamıza rağmen, yöneticiler, havuz sistemi olduğundan otobüslerin Kayapa’da kaldığını, iki ay sürmesi beklenen yolda kanalizasyon çalışmasını bahane ederek Kayapa Toki’ye gelmediklerini ifade etmeleriyle bizleri canımızdan bezdirdiler.
Burulaş’ın Uludağ Üniversitesi ile Hasanağa arasında çalışan B33/K ise, normal saatlerinde çalışmakta. Yani, Toki sakinleri, Burulaş otobüsüne mecbur edilmekte. (Burulaş otobüsü kaza veya arıza yaptığında şehir merkezi ile ulaşımımız kesiliyor) B33/K nasıl güzergah bularak Kayapa Toki’ye geliyorsa, B/33 nolu Halk Otobüsü de ulaşabileceği bir güzergah bularak gelmeli. Ayrıca, kanalizasyon çalışmasını sürdüren yetkililerin de, halk otobüsünün Kayapa Toki’ye kısa sürede ulaşımı için bir yol güzergahı belirlemesini istiyoruz.
Mahalle sakinleri