Anadolu ve Duaçınarı Mahallesi 1.Vatan Caddesi üzerinde duyarlı vatandaşlar olarak mahalle sakinlerinin de teşvikiyle cadde ortasına yapılan trafonun belediyemizin de yardımıyla çevredeki diğer kullanılmayan yeşil alanlara naklini istedik. Ancak talebimiz bugüne kadar gerçekleşmedi.
Şükraniye tüp geçitten sonra trafik aşırı derecede yoğunlaştı ve zaten dar olan caddemizin üzerindeki boş trafo binasının (7mtx7mt) bir an önce boş bir yere nakledilmesi zorunluluğu doğdu. Her Bursalı vatandaşın hakkı olan düzenli bir kavşağa, caddeye sahip olmak bizim de hakkımız değil mi?
Yolun altındaki en eski cadde olmasına rağmen, mahalle sakinleri olarak yeterli hizmeti alamadığımızı düşünüyoruz. Sonuç olarak Büyükşehir Belediyemizden istediğimiz Uludağ Elektrik Dağıtım’ la bir mutabakata varılarak trafonun naklini sağlaması ve yolun genişlemesi açısından sınırlarına çekilmesi, kaldırımsız caddemize kaldırım yapılmasıdır. Bu arada çalışma ve işletme ruhsatı olmadan dolaşan el arabalıların engellenmesidir.
Bitti mi bitmedi. Bu caddenin altında (5mtx4mt) yağmur ve şehir atık suyu kanalı vardır Fakat bu yoldan tırlar ve kamyonlar yüksek tonajlı 25-30 ton gibi ağır yükleri parçalamadan mevcut işletmelere götürüyorlar Çok tehlikeli bir durum. Ben bu büyüklükte yüklerin geçmesinin deprem anında büyük zararlara yol açacağını düşünüyorum (mevcut kanalın çatlaması ve kırılması ve etrafındaki binaların o tarafa doğru çökmesi ve temellerin kayması vs.).
Vatandaşlar olarak çözümsüzlüğün çözüm olmaması adına köşenizden çözümlerimize aracı olmanızı dile getirmenizi bu sorunlarımızı Büyükşehir Belediyemize iletmenizi bekliyoruz
Anadolu ve Duaçınarı Mah.1. Vatan Cad. sakinleri
Ruhsata konteyner yeri eklenecek
13/12/2014 tarihinde gazetenizin Söz Sizde köşesinde yayımlanan “Konteynerler Mikrop Yaymasın” başlıklı şikayet belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce incelenmiştir.
İlçemiz sınırları içerisinde 7 ayda ortalama 1050 adet galvaniz çöp konteynerinin tamiri, bakımı, onarımı ve temizliği yapılmıştır.
Ayrıca toplu konut alanlarında 37 adet yer altı konteyneri bulunmaktadır. İmar Müdürlüğümüz ile yaptığımız ortak çalışmada, yeni yapılan inşaatların ruhsat aşamasında verilecek ruhsata yer altı, yer üstü ve kapalı çöp konteyner yerinin de eklenmesi ile ilgili çalışmalar yapılmaktadır.
Bilgilerinize sunarız.
Yıldırım Belediyesi
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
Hafriyat dökümü artık bitmeli
Şehir dışına yolculuklarda öteden beri hep dikkatimi çekiyordu. Gözden uzak alanlara dökülen hafriyat ve moloz yığınlarını gördükçe üzülüyordum. Gerek hafriyat gerekse inşaat artıklarını yerleşim alanı dışında boşaltan kişi ve firmalarla ilgili denetimler yapıldığını okuyunca rahatladım. Gayet memnuniyet verici bir gelişme. Böylesine çirkin bir görüntünün yanısıra çevreyi kirletme artık bir son bulmalı. Bildiğim kadarıyla uygunsuz yerlere dökülen hafriyata verilen para cezaları da hayli yüksek. Buna rağmen yine de caydırıcı olmaması düşündürücü. Bu da denetimlerin aksatılmadan yerine getirilmesini gerektiriyor. Hem Büyükşehir Belediyesi hem de ilçe belediyeleri işi sıkı tutmaya devam ederlerse bir nevi çevre katliamına neden olan bu sorunun önüne geçilebilir. Bu yönde emeği geçenleri kutlarım.
Hasan AĞIR