Malumunuz ‘Bütünşehir Yasası’ ile birlikte büyükşehir sınırları daha da büyüyerek il sınırı oldu ve bütçenin çoğu da Büyükşehir Belediyelerimize geçti. Kısacası Bütünşehir Yasası ile Büyükşehir Belediyeleri, ilçe ve köyler dahil hizmetin tamamında yetkili oldu. Bu yasa ile birlikte Büyükşehir daha etkin, verimli ve vatandaşa daha çabuk ve kaliteli bir hizmet vermek, vatandaşın şikayet ve sorunlarına yetişebilmek amacıyla ekiplerinin çoğunu, Daire Başkanlıkları ve Müdürlük sayılarını daha da artırdı. Ancak 15 daire ve müdürlükleri kapatma ve birleştirme şeklinde sonlandırıldı? Tam tersinin olması gerekirken neden hizmette böyle bir küçülmeye gidildi?
Peki; daha organize, işlevsel, etkin ve verimli olabilmenin hedeflendiği bu kararla Büyükşehir Belediyemiz aradan geçen bu sürede bu stratejisiyle başarılı oldu mu? Hayır. Vatandaş nezdinde malesef başarılı olunamamıştır! Çünkü vatandaş olarak bizlerin şikayetleri zamanında değerlendirilmiyor, telefonla ilgili birime sorduğumuzda ‘ ancak bu kadar yetişebiliyoruz. Dairemize çok sayıda müdürlük bağladılar hangi birine yetişelim, ya da ilgili birimi kapattılar ilçeye başvurun!’ diye cevaplar alıyoruz!
Ceren YAVUZARSLAN
Boru ağzı ok gibi
Pınarbaşı Mahallesi’ nde 2. Tekke Sokak’ ta bozulan, kırılan merdivenlerin betonlaması sonrası konulan demir korkuluk tam anlamıyla tamamlanmayınca adına uygun ‘korkuluk’ gibi kaldı. Demir boru ucunun aşağı bükülmemesi karşısında bu durum ortaya çıktı. Ucu açık ve ok gibi durumuyla tehlike arz etmekte. Boru ucunun aşağı kıvrılması halinde sorunun giderilmesi mümkün. Tehlikeli durum da böylece ortadan kalkar.
Kemal BAŞEREN