Olay Gazetesi Bursa

BTÜ yerleşkesinin düşündürdükleri

Üniversiteye giden bir öğrenci hem mesleği hem de kişisel ve toplumsal ilişkileri tanımalı. Birikimiyle beraber bir vizyon kazanmalı. ABD’de Los Angeles eyaletinde Stanford Üniversitesinin yanında silisyum (silikon) vadisi adlı teknoloji merkezi var. İstanbul’da Beşiktaş, Levent, Maslak hattında pek çok büyük firmaların genel merkezleri var. Bu hat üstünde sırayla Bahçeşehir, Yıldız Teknik, İstanbul Teknik, Beykent üniversiteleri […]

Üniversiteye giden bir öğrenci hem mesleği hem de kişisel ve toplumsal ilişkileri tanımalı. Birikimiyle beraber bir vizyon kazanmalı. ABD’de Los Angeles eyaletinde Stanford Üniversitesinin yanında silisyum (silikon) vadisi adlı teknoloji merkezi var. İstanbul’da Beşiktaş, Levent, Maslak hattında pek çok büyük firmaların genel merkezleri var. Bu hat üstünde sırayla Bahçeşehir, Yıldız Teknik, İstanbul Teknik, Beykent üniversiteleri var. Bu hattın birkaç kilometre ötesinde Boğaziçi Üniversitesi var. Stanford veya ismini saydığım üniversitelerde okuyanlar işyerlerinde çalışan insanlarla karşılaşıyor. Kurumlara aşina oluyor.

Bütün bu bilgilerle Bursa Teknik Üniversitesi yerleşkesinin Kestel’e yapılmak istendiğini düşünelim. Buradaki bir öğrenci hangi vizyonu kazanacak? Bursa’da lisansüsü eğitim veren üniversitelere bakalım. İzmir Yolu – Mudanya yolu arasındaki üçgende Bahçeşehir, Okan, Bilgi, İst. Aydın, İst. Ticaret üniversiteleri var. Yıldırım’ ın doğu bölümünde birtek Orhangazi Üniversitesi var. Resmi olarak vakıf üniversitesi olarak geçse de özel diyebileceğimiz bu üniversitelerden hiçbirisi Kestel’e gelmedi. Özel sektör bu, verimliliği, maksimum faydayı düşünür. İş dünyasından talep olsa gelirlerdi.

Üniversite Kestel’e kurulunca öğrenci toplumdan kopuk olacak, tamamen tüketime yönelecek. Hayata atılınca uyumu zaman alacak. İlgili ve yetkililer ebveyn veya bir vatandaş olarak düşünsün. Eğitimde feda edilebilecek bir ferdin olmadığı gerçeği ile hareket edilmelidir.

Özgür ERAKKUŞ

 

Büyükşehir’ den asfalt ve 9/D cevabı

 

21/02/2015 tarihli Olay Gazetesi’ndeBaşaran girişine asfalt beklentisi “ başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

İlgili şikayete konu olan Başaran Mahallesi Gazi Caddesi Altıkurnalar Cami karşısında, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı çalışmaları yakın zamanda bitmiş olup, hava şartları uygun olduğunda asfalt çalışması yapılacaktır.

—-

11/02/2015 tarihli Olay Gazetesi’nde9/D ikiye bölünemez mi“ başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Toplu taşıma otobüs hattı oluşturulması veya güzergah değişiklikleri gelen talepler doğrultusunda bölgenin fiziki yapısına, bütünleşik bilet sistemi verilerine ve araç filosuna bağlı olarak değerlendirilmektedir.

Güzergahlar, hareket saatleri vb. planlamalar UKOME Kurulu kararı ile uygulamaya geçmektedir. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

Öğretmen ataması nisanda olsun

 

Ben ataması yapılmayan binlerce öğretmenden biriyim. Gelişen ve ilerleyen çağdaş Türkiye’ de öğretmenlik mesleğinin asıl mesleği öğretmen olmayan üretmenler tarafından yapılması Türk eğitim sistemine ağır darbe vurmaktadır. Biz ataması yapılmayan öğretmenler olarak diyoruz ki gelişen Türkiye’ de 81 milyarlik bütçe alan MEB Nisan 2015 de 47 bin öğretmen ataması yapsın. Hem Türkiye gelişsin hem de milyonlarca aile mutlu olsun.

Ataması yapılmayan öğretmenler