Şehirlerin tanınmasına katkı yapan bazı unsurlar vardır. Mesela Barcelona’da Park Guel bunlardan sadece biri. Barcelona’ya tepeden bakan bir yerde dünyanın en uzun oturma bankının olduğu söylenen bir park. Uzunluğuna ilginçlik katan bir etken de rengarenk mozaiklerden yapılmış olması.
Dikkat çeken konumda olan 152 metre uzunluğunda Gaudi bankı, görenlerin hayranlığını toplamakta. Ziyaretçiler bu ve benzeri yerlerin fotoğrafını, filmini çekmekte. Özellikle yabancı turistler gittikleri ülkelerinde buraların gönüllü tanıtım elçiliğini yapmakta.
Bursa’da da buna benzer bir yer var. Şehrimize tepeden bakan Tophane bölgemiz. Eminim buraya daha uzun bir oturma bankı yapılabilir.
Hem de Bursa’ya özgü İznik çinilerinden. Gelen yerli veya yabancı turistlerin üzerinde oturup Bursa’yı seyredebilecekleri upuzun, İznik çinileriyle bezenmiş görkemli bir bank. Düşüncesi dahi heyecan verici.
Prestij projeler üretmek isteyen Büyükşehir Belediyemize küçük bir öneri. Bankın resimlerini de yazıma ilave ediyorum. Öneri bizden takdir Büyükşehir’den. Saygılarımla.
Önder DAĞLI
Hastalarımızı at sırtında götürdük
Orhaneli’ye bağlı bir köyün, yani yeni bir mahallenin muhtarıyım. Adımı ve köyümün adını çeşitli nedenlerle veremiyorum. Benim köyüm gibi bir çok köy dağ yöresinde yağan kar sonucu yolları kapandı. Köyde yaşayan kesim yaşlı ve bir çoğu sürekli ilaç kullanıyor. 30 yıl öncesi gibi hastalarımızı at sırtında doktora götürdük.
Derdimizi telefonla Orhaneli Belediyesine bildirdik. Sağolsun başkan ilgilendi. Yolları açmaya çalıştı. Ama Orhaneli Belediyesi’nin elindeki kepçelerle yarım metreyi ulaşan karı temizlemek, yolu açmak günler alıyor. Aynı şekilde sularımız patladığında da Buski’yi aradık. Gelmediler. Yine Orhaneli Belediyesi gelip yaptı. Günlerce kesilen elektriğimiz ise yeni geldi.
Meteroloji kar gelecek diye bir hafta öncesinden ilan ediyor. Tedbirler neden önceden alınmıyor? Lütfen sesimizi duyurun, mağduriyetimizi yetkililere bildirin.
Orhaneli’den bir köy muhtarı
Osmangazi’ den iki konuya cevap
Olay Gazetesi’nin 5 Kasım tarihli Söz Sizde köşesinde ‘Metruk binalar niye kalkmaz’ başlıklı bir şikayete yer verilmiştir.
Şikayete konu olan bina Tescilli Sivil Mimari Yapı olduğundan dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Kararları doğrultusunda işlemleri yapılmaktadır. Buraya müdahale edilebilmesi için kurul kararı gereklidir.
—–
Olay Gazetesi’nin 12 Aralık tarihli Söz Sizde köşesinde ‘Gideri olmayan sokağa asfalt’ başlıklı bir şikayete yer verilmiştir.
Şikayette belirtilen Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Tatlı Sokak adresinde yapılan incelemede asfaltta herhangi bir deformasyon görülmemiştir. Yağmur suyu deşarj hattı tesis etmek ve bu hat ile cadde ve sokaklardaki yağmur sularını bertaraf etmek 2560 sayılı kanunun ilgili maddeleri gereği BUSKİ Genel Müdürlüğü yetki ve sorumluluk alanında kalmaktadır.
Konulara duyarlılığından dolayı okurlarınıza ve bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim.
Mustafa DÜNDAR
Osmangazi Belediye Başkanı