Merhaba Günay Bey; Nilüfer ilçesi 30 Ağustos Mahallesi’nde ikâmet etmekteyiz. Kayapa Mahallesi ile Görükle’ye 3 kilometre mesafede bulunan 30 Ağustos Zafer Mahallesi sakinlerini, BURULAŞ’ın okulların açılmasıyla birlikte B/33K belediye otobüs saatlerinde yaptığı değişiklik çileden çıkardı. Kış tarifesine geçiş nedeniyle, ayrıca okulların açıldığı ilk gün (kimsenin saatlerin değiştiğinden haberi yok) herkes yollarda dört gözle otobüs bekliyor. B/33K hatlı otobüsü Görükle, 30 Ağustos Mahallesi, Kayapa, Kayapa Sanayi, Hasanağa ve Hasanağa Sanayi Bölgesi’nde bulunan öğrenci, memur, işçi olmak üzere yüzlerce vatandaş kullanıyor.
Mahalle muhtarımız, saatler konusunda imza topladı. Ayrıca, gece saat 23.00’te Üniversite’den son kalkan otobüsü, nedense BURULAŞ yetkilileri, haftaiçi en son saat 22.00 yapmış, sadece pazar gecesi saat 23.00’e otobüs koymuşlar. Üstelik bir de dalga geçer gibi, saat başlarında bir geçe veya 56 geçe gibi saatlerine otobüslerin hareketlerini koymamışlar mı?
Ayrıca, haftaiçi yoğunluğun olduğu Hasanağa’dan kalkan 07.40 küçük otobüs ise 30 Ağustos Zafer Mahallesi’ne gelince doluluğundan, “iğne atsanız yere düşmez” misali oluyor.
Sonuç olarak yetkililerden rica ediyoruz, ya sefer sayısını artırsınlar, ya da büyük otobüs versinler. Her gün balık istifi bu eziyeti çekmekten bıktık. UKOME Kurulu ümit ediyorum ki, bu 3 mahallenin de ortak talebini değerlendirir.
Saygılarımla
30 Ağustos Zafer, Kayapa, Hasanağa sakinleri
65 yaş üstü yolcular şoförün inisiyatifinde
Günay Bey, önceki gün köşenizde okudum. Mustafakemalpaşa’dan bir okurunuz yazmıştı. 65 yaş üstü yolcuları bazı şoförler almıyor diye. İnanın aynı durumu ve mağduriyeti bizler de şehir merkezinde yaşıyoruz. Her nedense halk otobüslerinde yaşanıyor bu olumsuzluk. Otobüs şoförü uzaktan durağa bakıyor. Eğer durakta 1-2 yaşlı varsa emin olun yolun karşısına geçip, durağa girmeden hızlıca geçip gidiyor. Devletimin, belediyemin bana verdiği hakkı bile kullanamıyorum. Şehiriçinde bir yerden bir yere gideceksek, alışverişe çıkacaksak bile şoförün inisiyatifine kalmışız. Tramvaydan başka seçenek kalmıyor, iyi güzel de, o da hem çok yavaş hem de kalabalık. Yetkililer lütfen bizleri de düşünsünler. Toplu ulaşıma yönlendiriliyorsak çözümü de olmalı bunun.
Saygılarımla
Yavuz BOZDEMİR
Evimin önünün otopark gibi olmasından bıktım
26 yıldır aynı evde oturuyorum. 26 yıldır araçlar ve çöp bidonları sokağımızın, evimin olduğu tarafta durmaktadır. Evimizin önünden vazgeçtik, sokak kapımızdan evimize girmekte güçlük çekiyoruz. Tartışmalar eksik olmuyor. Medyada görüyoruz olumsuz sonuçları olabiliyor. Caddeleri bilemem ama sokaklar için bir önerim var. Yılın tek aylarında araçlar sokağın kapı numarası tek olan tarafına, yılın çift aylarında araçlar sokağın kapı numarası çift olan tarafına parketsinler. Böylece herkes aynı mağduriyeti yaşar, tartışmalar azalır diye düşünüyorum.
Saygılarımla.
Hüseyin ÖZTAŞ