Olay Gazetesi Bursa

Altıntaş Mahallesi Hizmet Binası 3 senedir neden bitmiyor?

Sayın Günay Bey, bizim köyün/mahallenin hizmet binası hâlâ bitmiş değil. Daha önce de Söz Sizde köşesinde (13 Ağustos 2016- Orhaneli Altıntaş köylülerinin hayal kırıklığı) ve (25 Ağustos 2016- Altıntaş köylüleri yıkılan binadan dolayı mağdur olmuşlar) başlığıyla yayımlanan şikâyetimize Büyükşehir Belediyesi’nin 26 Ağustos 2016 tarihinde ‘Altıntaş Mahallesi’ne Büyükşehir’den cevap var’ başlığıyla cevap yazısını okuduk. Bu cevap […]

Sayın Günay Bey, bizim köyün/mahallenin hizmet binası hâlâ bitmiş değil. Daha önce de Söz Sizde köşesinde (13 Ağustos 2016- Orhaneli Altıntaş köylülerinin hayal kırıklığı) ve (25 Ağustos 2016- Altıntaş köylüleri yıkılan binadan dolayı mağdur olmuşlar) başlığıyla yayımlanan şikâyetimize Büyükşehir Belediyesi’nin 26 Ağustos 2016 tarihinde ‘Altıntaş Mahallesi’ne Büyükşehir’den cevap var’ başlığıyla cevap yazısını okuduk.

Bu cevap yazısında “Söz konusu Altıntaş Mahallesi Hizmet Binası yapım işi ile ilgili tüm hazırlıklarımız tamamlanmıştır.

Altıntaş Mahallesi’ndeki çalışmalara Ağustos ayı içerisinde de devam edilecektir” denilmekteydi. 2016, 2017 yılları geçti, Mart 2018’in son günlerindeyiz.

Ancak inşaatımız hâlâ bitmiş değil. Eski binamız da çökmek üzere. Mahallemiz çevre mahallelerden gelen insanların da gelip pazar kurduğu, alışveriş yaptığı ve insan yoğunluğunun olduğu bir mahalle.

Bursa’nın merkezinde 3 ayda bitirilen mahalle hizmet binaları nasıl oluyor da bizim mahalledeki 3 senede bitmiyor.

Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin dikkatine bir kez daha sunuyor, bu defa çözüm üreteceklerini ümit etmek istiyoruz artık.

Orhaneli Altıntaş Mahallesi sakinleri

 

Gürsu’da ulaşım

İyi günler. Gürsu’da ikamet etmekteyim. Gürsu’da yaşayan vatandaşlar olarak yıllardır minibüs ve otobüslerde balık istifi yolculuktan bıktık artık.

Yenidoğan Mahallesi’nde oturan vatandaşlar için de aynı şeyi söyleyebilirim. İlçemize sefer yapan 2/G ve 91/G hat No’lu otobüsler sürekli dolu.

Örneğin, 2/G No’lu hat Şevket Yılmaz Hastanesi’ne (Yüksek İhtisas Eğtm. ve Arştrm. Has.) gidiyor. Bizlerin beklentisi bu konuda, bu otobüsün Prof. Tezok Caddesi, Ertuğrulgazi, Siteler’i dolaşmak yerine, Arabayatağı istasyonundan Şevket Yılmaz Hastanesi’ne ulaşması. Veya bu hatta başka bir otobüs seferi konulabilir.

Hem yoğunluk azalır hem de hastaneye giden insanlar rahat eder. İnanın, bu balık istifi yolculukta bayanların çok rahatsız olduklarına şahit olmaktayım.

Öte yandan, 91/G ile yolculuk ise ayrı bir sorun. Kalabalıktan bazen insan otobüs içinde nefes alıp vermekte bile zorlanıyor.

Bir de yaz aylarını düşünün artık. Gürsu’dan Terminal 1 saat sürüyor.

Bursa’dan İstanbul’a gitmek de 1 saat sürüyor. Bu kadar dolaşmadan daha uygun bir güzergâh belirlenemez mi bu 91/G için. Bu vatandaşın 20 dakikada Terminal’e gitmesi çok mu imkânsız bir şey.

Bu şikâyetlerimizi zaman zaman yetkililerle de paylaşıyoruz, onlar da hak veriyorlar mağduriyetimize. Ancak maalesef çözüm yok.

Gürsu içi tramway vaatleri de unutuldu galiba.

Vatandaşın sesi Söz Sizde aracılığıyla yetkililerimizin dikkatine sunuyor, ilgilerini bekliyoruz.

Saygılarımla.

Muhittin KİTAPÇI