Bilindiği gibi Bursaray’ da Mart 2014’te açılan doğu güzergahı duraklarına erişim hala aktarmayla olmaktadır. Büyükşehir tarafınızdan senkronizasyon çalışmalarının yapıldığını ve doğu garajının taşınmasıyla beraber minibüslerin de kaldırılacağını ve bütün bunların yılbaşında olacağını ( geçen yılbaşı ) öğrenmiştik. Hem trendeki aktarma olsun hem minibüslerin yıllardır hala kaldırılamaması (taşınamaması) bize büyük sıkıntı yaratmaktadır. “Üretim yerli, tasarruf %50” […]
Bilindiği gibi Bursaray’ da Mart 2014’te açılan doğu güzergahı duraklarına erişim hala aktarmayla olmaktadır. Büyükşehir tarafınızdan senkronizasyon çalışmalarının yapıldığını ve doğu garajının taşınmasıyla beraber minibüslerin de kaldırılacağını ve bütün bunların yılbaşında olacağını ( geçen yılbaşı ) öğrenmiştik. Hem trendeki aktarma olsun hem minibüslerin yıllardır hala kaldırılamaması (taşınamaması) bize büyük sıkıntı yaratmaktadır.
“Üretim yerli, tasarruf %50” sloganı kullanılıyor ama oradan elde edilen tasarrufun hizmet olarak yansımasını göremiyoruz. Tam tersi ulaşıma zam yapılıyor. Anlamak mümkün değil. Yoğun göçle beraber sıkıntıları daha da büyüyen şehrin doğu tarafına hizmette ağırlık verilmesi kaçınılmaz olmuştur.
Sorularım şunlar; ne zaman Kestel istikametine direkt yolculuk edebileceğiz? Ne zaman ilçelere entegre ulaşım (Bursaray Gürsu durağından Gürsu’nun içine ring sefer yapan otobüsler gibi) sağlanacak? Ne zaman Doğu garajı taşınıp da Ankara yolunda minibüssüz daha rahat bir nefes alabileceğiz? Cevabınız için şimdiden teşekkürler
Özge AYDIN
Koruma önlemi yok
Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu’ nun beyaz eşya bayii tarafında kalan aradan aşağıya doğru indiğinizde çok değil 30 adım sonra kafanızı yukarı kaldırıp bakarsanız rahat görebileceğiniz tarihi bir yapı var. Yıkılacak ve perişan bir halde, hiç bir şekilde etrafında koruma önlemi alınmamış bu yapıyı uzun yıllardır bu şekilde hatırlıyorum. Sadece uyarıcı levha olması yeterli mi görülmekte. Öyle kritik bir yerde ki hemen yanında Nilgün işhanı, karşısında Ziraat Bankasının altında kalan, toplantı ve seminerlerin yapıldığı giriş kapısı bulunmaktadır. Çarşı’ dan gelenleri ve katlı otoparktan araçlarıyla çıkış yapanları saymıyorum bile.
İsminin yayımlanmasını istemiyor
Buraya oturma grupları yakışır
Geçtiğimiz günlerde köşenizde İsmail Arslan isimli bir okuyucunuzun Karafatma Heykelindeki havuzun tam karşısına neden oturma grupları konulmadığıyla ilgili yazıyı okudum. Okuyucunuz kesinlikle talebinde haklı. Kocaman bir meydan ve havuz yapıldı ama havuzdaki şırıl şırıl suları tam karşıdan oturup seyretmek mümkün değil. Bu kocaman alan okuyucunuzun da belirttiği gibi ağaçlandırılsa ve ağaçların altlarına oturma grupları yerleştirse cıvıl cıvıl ve çok daha güzel olmaz mı?