Dilimize yerleşmiş deyimlerden biridir : “Durmuş saat bile günde 2 kez doğruyu gösterir…’ Bir sitem cümlesidir. Hayatında hiçbir şeyi doğru düzgün gösteremeyenlere “durmuş saat’ örneği verilir. Tıpkı sözünü edeceğimiz metro istasyonu saatlerinde olduğu gibi. Ancak burada bir fark var. Saatler konulduğu andan bu yana hiç çalışmadı ki…
Arabayatağı- Kestel metro hattında sinyalizasyon olmaması nedeniyle ulaşım aktarmalı olarak devam ediyor. Bu eksiklik bir başka hizmette de kendisini gösteriyor. Bu güzergahta yer alan 7 durakta aylar önce takılan saatler de sinyalizasyon yokluğu kurbanı.
Merkezi sisteme bağlı olmamaları nedeniyle Mimar Sinan, Hacivat, Şirinevler, Otosansit, D.Önü-Cumalıkızık, Gürsu ve Kestel istasyonlarında saatlerin işlemesi mümkün değil. Akrep ve yelkovan 12.00′ nin üzerinde birbirine kavuşmuşcasına öyle duruyor. Dolayısıyla bu duraklara geldiğinizde sakın ola ki saat ayarı yapmayın. Sonradan yersiz telaşa kapılıp vücut ayarınızı bozmayın.
Şu anda süs olmaktan öte gitmeyen bu saatlerin kaderi sinyalizasyonun devreye girmesine bağlı. Bunun ise bugünden yarına olması mümkün görünmemekte. En iyimser beklenti 4 ay sonra. Sinyalizasyon çalıştığında yedi istasyondaki
saatler de ‘tıkır tıkır’ çalışmaya başlayacak. Daha da önemlisi bu hatta metronun aktarmalı seferleri sona erecek. Üniversite-Kestel ve Emek- Kestel seferleri karşılıklı olarak doğrudan yapılacak.
Mustafa YANIK
Polis Akademisi mağdurları
Oğlum Polis Akademisi 3’ncü sınıf öğrencisiydi. Ne yazık ki alınan kararla akademi kapatıldı, çocuklarımız paçavra gibi sokağa atıldı. Bu çocuklar sömestr tatilinden beri okullarına gidemiyor. İlişiklerini 2 hafta önce kestiler ve çiçeklerimizi soldurdular. Tüm aileler perişan vaziyette. Tercih edip etmeyeceklerine bakmaksızın öğrencilerin Kamu Yönetimi bölümüne yerleştirilecekleri ifade edildi. Ne yazık ki bir türlü tercihleri sonuçlandırılmadı. Bu durumu anlamakta ve kabul etmekte çocuklarımızla birlikte biz de zorlanıyoruz.
Biz çocuklarımızı vatan sevgisiyle büyüttük. 13 yaşından beri Devletimizin şefkatli kucağına bıraktık. Şimdi bu çocuklarımız okullarından oldu. Bu durum maç ortasında kural değişikliğine benziyor. Böyle bir şey nasıl yapılır Üstelik en ufak bir açıklama yok. Oğlum bana soruyor: “13 yaşından beri evden ayrıyım. Baba benim suçum ne?” İçin için ağlıyorum, cevap veremiyorum. Allah kimseyi evladı ile sınamasın.
Muharrem GÜNDÜZ
Atık arızaya yol açarsa bedeli faturaya
Olay Gazetesi 14/04/2015 tarihli Söz Sizde Köşesi’nde, “BUSKİ kırdı onardı, faturayı aboneye yolladı” başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Gazete kupüründe bahsedilen adreste 1996 yılında İçmesuyu Dairesi Başkanlığı tarafından çalışma yapılmış olup, 5 nolu binanın evsel pis su giderindeki arıza 12.02.2015 tarihinde ilgili Kurumumuz bakım onarım ekipleri tarafından giderilmiştir. BUSKİ Atıksu Deşarj Yönetmeliği IV .Bölüm 11.16 maddesi “Parsel bacası varsa, bağlantı çıkışı ile kanalizasyon sistemi arasında kalan bağlantı kanalının bakım ve işletilmesi taşınmaz sahiplerinin zamanında BUSKİ’ye bildirilmekle ve BUSKİ Tarifeler Yönetmeliği’nde belirlenen bedeli bağlantı kanalında dahil olmak üzere, bağlantıdaki tıkanıklığın, kanalizasyon sistemi arasında atılmaması gereken atıklardan meydana geldiği tespit edilir ise, yenileme ve onarım masrafları taşınmaz sahibinden tahsil edilir ve taşınmaz sahibi hakkında, bu yasağa aykırı hakaretten dolayı kanunu işlem yapılır.” maddesi gereğince su abonesine fatura edilmiştir.
Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü