Ekonominin lokomotifi sanayinin gücü küresel rekabetteki en önemli silahımız niteliğinde.
Dünyada güçlü bir oyuncu olarak varlık gösterebilmek için Türkiye’nin endüstride öne çıkması kaçınılmaz bir zorunluluk niteliğinde.
Endüstri 4.0 kavramının bile eskimeye başladığı bugünlerde hızlı yol almaksa bir başka zorunluluk!
Bu anlamda sanayinin kalbi konumundaki Bursa’ya da özel görevler düşmekte.
Çünkü…
Yoğun küresel rekabet açısından ihracat gücünü koruyabilme adına Bursa’da yeni teknolojilerin sanayinin tüm alt sektörlerine kadar hızla yayılması büyük önem taşıyor.
Ve Bursa’nın teknoloji üreticilerinin de ürünlerini dünya sahnesi çıkarması aynı derecede önemli!
Bu kritik misyonun baş yüklenicisiyse şüphesiz ki kentin ekonomideki çatı ve koordinatör kuruluşu BTSO.
BTSO bu anlamda çeşitli etkinliklere imza atmakta.
Son olarak geçtiğimiz günlerde ABD’nin Atlanta kentinde düzenlenen ve alanında dünyanın en önemli makine ve metal işleme teknolojileri fuarı olan Fabtech’e sektör temsilcilerince adeta çıkarma yapıldı.
Bursalı firmalar bir yandan küresel rakipleriyle yarışan performansla açtıkları stantlarda boy gösterdi.
Diğer yandan da BTSO fuar heyetinin katılımcıları, ihtiyaçları olan son teknoloji ürünleri inceleme fırsatı buldu.
Bugünlerde ise BTSO’nun Tüyap’la yaptığı işbirliği Bursa’yı önemli bir etkinlikte evsahibi olarak öne çıkarmayı hedefliyor!
Otomasyon, metal ve işleme ile kaynak teknolojilerinin ulaştığı son nokta Bursa’da görücüye çıkacak.
Sanayinin kalbi niteliğindeki fuarların buluşma adresi olan Bursa Endüstri Zirvesi,
29 Kasım’da başlıyor.
Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki fuarlar 2 Aralık akşamına kadar Türkiye makine imalat endüstrisinin tüm paydaşlarının son ürünlerini yerli ve yabancı sanayicilerle buluşturacak.
Zirveyi anlatan rakamlar çarpıcı!
Bursa Endüstri Zirvesi’ne 7 salonda 40 bin metrekare kapalı alanda 22 ülkeden 352 firmanın katılımı stant açması bekleniyor.
Ve yaklaşık 50 ülkeden gelen toplam 40 binin üzerinde profesyonel ziyaretçi hedefi söz konusu.
Ekonomiye can suyu
Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü’nün paylaştığı iş hacmi hedefi de 250 milyon TL gibi çarpıcı bir rakam!
Ersözlü’nün “Fuarlar, iş bağlantılarına ev sahipliği yapmaya hazırlanırken yeni pazarlara açılmak ve mevcut pazar paylarını arttırmak isteyenler için de etkin bir ticaret platformu olacak.” ifadesi durgunluk dönemindeki ekonomi adına nasıl bir kazanç sağlanacağının da göstergesi.
Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği ile Makina İmalatçıları Birliği’nin de katkılarıyla endüstri teknolojilerinin global buluşma noktası haline gelecek olan Tüyap’taki zirve, Endüstri 4.0’ın ana bileşenleri niteliğindeki yeni nesil yazılımlarla donanımları sanayiciyle buluşturacak.
Türkiye’de düzenlenen en büyük 3 fuardan biri olan Bursa Endüstri Zirvesi, aynı zamanda kentin fuarcılık alanındaki gücüne de güç katacak.