Olay Gazetesi Bursa

Aktaş’ın ekonomik vaatleri

Mart ayına hızlı başladık. Bir yanda ekonomik gündem diğer yanda siyasi gündem hayli yoğun. Sayılı günler kalan yerel seçimlerde yarış kızıştıkça ekonomik cephe de siyasetin ağırlığı hissetmeye başladı. Henüz olası seçim sonuçları piyasa fiyatlamalarına fazlaca yansımış değil! Ama yatırımcının artık daha fazla siyaset sahnesine odaklandığı da bir gerçek. Seçimlere çok az bir zaman kala adayların somut projelerini duymaksa seçmenler […]

Mart ayına hızlı başladık.

Bir yanda ekonomik gündem diğer yanda siyasi gündem hayli yoğun.

Sayılı günler kalan yerel seçimlerde yarış kızıştıkça ekonomik cephe de siyasetin ağırlığı hissetmeye başladı.

Henüz olası seçim sonuçları piyasa fiyatlamalarına fazlaca yansımış değil!

Ama yatırımcının artık daha fazla siyaset sahnesine odaklandığı da bir gerçek.

Seçimlere çok az bir zaman kala adayların somut projelerini duymaksa seçmenler açısından karar verme aşamasına dair önemli bir kazanımdır.

Adayların Bursa’yı nasıl bir kent kimliğine büründürmek istediklerini nihayet öğrenmeye başladık.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da bir lansman toplantısıyla proje ve hedeflerini açıkladı.

Cumhur İttifakı’nın Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Aktaş, Merinos’ta yaptığı sunumla somut projelerini ve nasıl bir Bursa hedeflediğini detaylarıyla anlattı.

Sunumun kısa özetinde öne çıkanlara bakalım.

Bursa’yı trafik sorunu çözülmüş, yeşil ünvanına gerçekten kavuşmuş, çevreci yatırımların öne çıktığı, sosyal donatıların bireyleri butlu ettiği, turizmin cazibe merkezlerinden biri haline gelmiş ve çoklu ekonomik büyüme trendinin güçlü bir şekilde öne çıktığı bir kent vaat etti!

Ekonomiye özel bir başlık açılması kayda değer bir adım niteliği taşıyor.

Çünkü “Bursa zaten ekonomisi gelişmiş bir kent diyerek yerel yönetimlerin katkı sunmaması doğru bir yaklaşım değil!

Tam aksine yerel yönetimlerin dev bütçeleri zaten ciddi biçimde ekonomik faaliyet yaratmakla kalmayıp birçok farklı girişimi de tetikleme özelliği taşıyor.

Ayrıca belediyelerin yön gösteren destekleyici faaliyetlerle de iş dünyasının yanında olmaları Bursa’nın rekabet gücüne katkı sunacaktır!

Dünkü lansmanda sanayiden tarıma birçok alanda somut projelerin paylaşılması kent ekonomisi adına önemli bir kazanç sayılabilir. 

Aktaş’ın “zenginleşen ve zenginliğini vatandaşı ile paylaşan bir Bursa’yı” somut projelerle vaat etmesi kent dinamikleri açısından önemli bir örneklik teşkil ediyor.

Bu anlamda endüstriyel simbiyoz konusuna Başkan Aktaş’ın özel bir önem vermesi ve halihazırda yürütülen hazırlıklara dikkat çekmesi dikkat değer bir yaklaşımı ortaya koydu.

Zeytinde markalaşma, hayvan pazarları, et kombinaları, jeotermal seralar ve soğuk hava tesislerine dönük çalışmalarsa tarım ve tarıma dayalı sanayiler açısından önem taşıyor.

 

Turizmde seferberlik modu

 

Projelerde ekonomi başlığından bağımsız olarak ayrı bir turizm başlığının açılması bu sektöre özel önem verilmesinin ne kadar elzem olduğunun algılandığını göstermekte.

“Yemek kültürü, sosyal kültürel yapı, tarihsel özelliklerin tamamını turizm çatısı altında bütün dünya ile buluşturmanın derdindeyiz. Ciddi fuarlarda boy gösteriyoruz. 17 ilçeyi de hesaba katmak zorundayız çünkü hepsinin ayrı ayrı değeri var”.

Bu cümleler topyekün yani seferberlik tarzı bir turizm atağının hedeflendiğine işaret ediyor.

Turizme dönük çeşitli projelerden özellikle Uludağ, İznik, Gölyazı, Dağyenice ve Gemlik’in fazlasıyla nasiplenmesi öngörülmüş.