Olay Gazetesi Bursa

Asker yolu beklerim

Güzel bir Yozgat türküsü böyle başlar. Cepheye giden askere sen görevini yap, ‘Merak etme ben sılayı beklerim’ diye sürer türkünün sözleri. Cephede verilecek mücadele sıladaki yaşamın devamı için gereklidir çünkü. Vücudumuzda da askerlerimiz var. Organlarımızın çevresinde, kanımızda, kemiklerimizde, boğazımızda, cilt ve cilt altımızda sürekli olarak devriye gezmekte, düşman ile karşılaştıklarında da savaşarak bölgelerini korumaya çalışmaktadırlar. […]

Güzel bir Yozgat türküsü böyle başlar. Cepheye giden askere sen görevini yap, ‘Merak etme ben sılayı beklerim’ diye sürer türkünün sözleri. Cephede verilecek mücadele sıladaki yaşamın devamı için gereklidir çünkü.

Vücudumuzda da askerlerimiz var. Organlarımızın çevresinde, kanımızda, kemiklerimizde, boğazımızda, cilt ve cilt altımızda sürekli olarak devriye gezmekte, düşman ile karşılaştıklarında da savaşarak bölgelerini korumaya çalışmaktadırlar. Bu askerlerimizin temel eğitimini bağırsaklardaki probiyotiklerimiz vermektedir. Hele çocuk sezaryen ile değil de normal doğmuş ise bu eğitimi daha ilk günden almış yani hiçbir dersi kaçırmamıştır. Oysa her geçen gün sofralarımızdan probiyotik içeriği yüksek olan gıdaları yavaş yavaş eksiltiyor, bir beyaz ekmeğin arasında veya kızartılmış boş kalorili gıdaların içinde sağlığımızı hapsediyor veya kızartarak yok ediyoruz.

Kıymetli okurlarım; beslenme konularında ne kadar yurtdışı çalışma varsa günü gününe takip etmeye çalışıyorum. Emin olun sizler vücudunuza ne kadar iyi bakarsanız, vücudunuz da size o ölçüde cevap veriyor. İşin özeti bu. Basından izlediyseniz antibiyotiklerin yakın zamanda büyük oranda etkilerini kaybedeceği belirtiliyor. İş yine bizim askerlerimizin eğitimine kalmış. Bedeninizi ne kadar iyi besler ve hareketli bir yaşam tarzını benimserseniz sadece bir ateş düşürücü ilaç ile bile mikropların üstesinden gelebilecek bir güce sahip olabilirsiniz.

 

SENİ GİDİ GLUTEN…
 

ABD’de popüler bir nöroloji hekimi bu yıl içinde beynimiz ve tahıllar konulu bir kitap yazdı. Gıdalarımızın içinde aşikâr veya gizli bir biçimde aldığımız gluten (buğday proteini olarak bilinir) adlı maddenin hayatımızı nasıl altüst ettiğini belirten hekim, doğal yağları hayatımızdan uzaklaştırdıktan sonra pek çok beyin ve diğer sinir sistemi organlarının hastalıklarında ciddi artışlar olduğunu belirtmekte. Kolesterol korkusu ile uzak durduğumuz doğallığını yitirmemiş yağlar aslında bizler için en önemli beslenme maddeleridir diyor hekim.

Gluten içerikli gıdaları keserek ve doğal yağlar ile günlük diyetini düzenleyerek sayısız hastada migreni, sara yı, depresyonu, kas ağrılarını, bazı romatolojik hastalıkları ve hatta Alzheimer’ı bile tedavi edip önleyebildiğini belirtiyor bu hekim.

Descartes diyor ki ‘’Akıl, dünyada en iyi dağılmış olandır; zira herkes ondan nasibini iyice almış olduğunu sanır. Hatta her konuda zor memnun edilebilen kişiler bile sahip oldukları akıldan fazlasını istememektedirler’’. Sağlıklı bir beyin aklı iyi işletir. İşlenmiş tahıllar, şeker, kızartılmış yiyecekler, abur cuburlar, katkı maddesi konarak paketlenen gıdalar, aşırı tuz, trans yağlar, işlenmiş proteinler, alkol ve nikotin beyin hücrelerimizi süratle ölüme götürüyor. O zaman denklemi kuralım. Yukarıda sayılanlar beyin hücrelerini yıkıma götürüyor mu? Evet. Akıl işlevini zedeliyor mu? Evet. Yok ben yine yerim bir şey olmaz diyen çıkabilir. O zaman Descartes haklı mı? Evet. Kulakları çınlasın…