Olay Gazetesi Bursa

Sağlığımızı tehlikeye atan iki önemli sorun

Uygunsuz, katkılı ve sağlıksız gıda ve diziler. İlkinden başlayalım, Son yıllarda kanser o kadar çoğaldı ki,  genç yaştaki kişilerde de sık görüldü.  İnsanlar, ne yazık ki genç yaşta hayatını kaybetmeye  başladı. Bu sağlıksız gıda üretimi, sadece kansere sebep olmuyor, vücut üzerinde bir çok tahribatlara da neden oluyor. Bu tahribatlar, sağlıksız ve bozuk gıdalar,  bağırsak sisteminin […]

Uygunsuz, katkılı ve sağlıksız gıda ve diziler.

İlkinden başlayalım,

Son yıllarda kanser o kadar çoğaldı ki,  genç yaştaki kişilerde de sık görüldü.  İnsanlar, ne yazık ki genç yaşta hayatını kaybetmeye  başladı.

Bu sağlıksız gıda üretimi, sadece kansere sebep olmuyor, vücut üzerinde bir çok tahribatlara da neden oluyor.

Bu tahribatlar, sağlıksız ve bozuk gıdalar,  bağırsak sisteminin yapısını  bozarak, bağırsaklardan vücuda ve beyne temiz besin yerine zehirli besin göndermesidir.

Bu da bir kişide kanserden başka,

Depresyon

Şizofreni

Şişkinlik

Sedef(sebep olur veya varsa alevlendirir)

Otizm(sebep olur veya varsa alevlendirir)

Bağırsaklarda gurultu sesi, gastrit ve ülsere neden olması.

Bu nedenle  gıdaları,  emin olduğunuz yerde veya sağlam tanıdıklarınızdan almaya dikkat edin. 

İkinci önemli sorun diziler,

Ülkemizdeki diziler, hemen hemen hepsinin süresi uzun  ve  şiddet  içeriklidir. Vurma, kırma, savaş, uygunsuz davranışlar, lüks yaşamlar vb konularla doludur. Bu olumsuz konular, başta çocuklar olmak üzere kişilerde yaptığı hastalıklara bakalım;

Uzun süren dizilerin karşısında oturan seyirci, hem hareketsiz kalır hem de birtakım yiyecek atıştırmalar ile kilo almaya başlar. 

Bu da,

Şeker hastalığına davetiye çıkarır, varsa alevlendirir.

Tansiyon hastalığına davetiye çıkarır, varsa alevlendirir.

Kalp yetmezliğine neden olur

Kilo alımına bağlı diz, bel ve sırt ağrıları gelişir.

Şiddet, savaş, vurma-kırma, uygunsuz hareketler de,

Başta çocuklarda olmak üzere, ruhsal bozukluklara nede olur. Bunun sonucunda, çocuklar,  şiddete meyilli olurlar. İlerde davranış bozukluklarına neden olurlar.

Sonuç:

Her üretici, ahlaklı ve vicdanlı davranarak katkısız ve temiz gıda üretmeyi amaç edinmelidir. Özellikle başta çocuklar olmak üzere insanların sağlığı ve geleceği ile oynamamaları, kendi ailesine ve çocuklarına yedirmediği gıdaları başkasına satmamasına dikkat etmelidirler.  Bu bozuk ve katkılı gıdalarla insanların ölümüne ve hastalanmasına neden olunmamalıdır.

Diziler ise, uzun süreli olmamalı ve en fazla 45 dakika veya azami bir saati geçmemelidir. İçinde savaş, vurma-kırma gibi şiddet, yalan-dolan, kandırma ve uygunsuz davranışlar olmamalıdır. Aksine, işinde yorgun eve gelen, okulunda gelen, evde çalışan tüm kişiler evde dizi seyir ederken, seyir edilen diziler kısa süreli ve komedi tarzında olmalıdır. İnsanlar stresini ve yorgunluklarını gülerek atsın ve tadında bıraksın.  Unutmayalım ki en güzel ve yararlı diziler, kısa süreli, içeriği anlamlı ve komedi içeren dizilerdir.