Olay Gazetesi Bursa

Vakıfköy’de güzel işler oluyor

Bursaspor alt yapısı tüm futbol camiasının yakından takip ettiği ve taktir ettiği bir gerçek. Uzun yıllardır adım adım hemen hemen tüm yönetimlerinin bir tuğla koyarak sağladığı bir başarı bu. Bursaspor teknik direktörlerinin bazıları bu cevheri gördü ve işledi, bazıları ise hiç oralı bile olmadı. Günü kurtarmak uğruna genç oyunculara şans vermek yerine, ununu elemiş duvara […]

Bursaspor alt yapısı tüm futbol camiasının yakından takip ettiği ve taktir ettiği bir gerçek. Uzun yıllardır adım adım hemen hemen tüm yönetimlerinin bir tuğla koyarak sağladığı bir başarı bu. Bursaspor teknik direktörlerinin bazıları bu cevheri gördü ve işledi, bazıları ise hiç oralı bile olmadı. Günü kurtarmak uğruna genç oyunculara şans vermek yerine, ununu elemiş duvara asmış oyuncuları tercih ettiler.

Başarı için istikrar şart. Yönetimlere, antrenörlere göre değil, gelişen futbolun gerçeklerine göre sistemli çalışma her zaman çok daha fazla başarı getirir. Türk futboluna şöyle bir baktığımızda alt yapıya verilen değer ortada. Süper Lig’de genç oyuncuların sayısı da ortada.

Bursaspor bu bakımdan örnek alınan ve örnek alınması gereken bir kulüp. Şenol Güneş bilgi ve birikimini yavaş yavaş buraya doğru da kanalize etmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Bursa’ya gelen Fatih Terim’in de en merak ettiği şey yeşil beyazlıların alt yapısı olmuştu. Ama maalesef Futbol Federasyonu hala uykuda. Kulüplere bir türlü alt yapının gelişmesi için yeterli kaynak ayırmıyor. Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri’nde Yönetim Kurulu Üyesi Ali Turan’ın öncülüğünde ise kayda değer gelişmeler yaşanıyor.

Birkaç bilgiyi hatırlatırken, yeni uygulamaları da sizlerle paylaşmakta fayda var.

Bursaspor’un alt yapısında U13-U14,U15,U16,U17, U19 ve U21 olmak üzere 7 yaş kategorisinde 185 sporcu bulunuyor. Yeşil Beyazlıların bu yaş kategorilerinde Milli takıma gönderdiği oyuncu sayısı 24-30 arasında değişiyor. Bu rakam göğsümüzü kabartacak cinsten.

14 antrenörün görev yaptığı alt yapıda ayrıca; doktor, diyetisyen, fizyoterapist ve masörler görev yapıyor. Mevcut yönetime kadar yalnızca U 21 takım oyuncularına yemek veriliyordu, şimdi ise bütün yaş grupları Vakıfköy’de yemeklerini yiyebiliyorlar. Ali Turan bence bu uygulamaya geçerek çok önemli bir adım atmış.

Gençlik Gelişim Program Sorumlusu Mesut Ünal işini büyük bir şevkle yapıyor. Ünal ve ekibi özellikle U-16,U17,U19,ve U21 takımlarında forma giyen oyuncuların performansını büyük bir dikkatle takip ediyor. Renk sistemi getirilmiş bu konuda; İsminin başında kırmızı olanlar durağan, sarı renktekiler gelişime açık, yeşil renkle işaretlenen futbolcular ise iyi durumda olanları gösteriyor. Bu renkler belli zaman periyotları içersinde değişebiliyor.

Yılmaz Burul’un başkanlığında oluşturulan izleme komitesi de boş durmuyor. Burul ve ekibi şu ana kadar 200 amatör maç izleyerek 50 oyuncu tespit etti. Bu 50 oyuncu kamplara çağrılarak tekrar görücüye çıkacak ve içlerinden iyi olanlar alt yapıya dahil edilecek. Buna da bravo…

Fiziki şartlar ne durumda onu da aktaralım. Bu çok önemli görevle de İdari İşler Sorumlusu Osman Kılıç ilgileniyor. 5 sahanın 2’sinde ışıklandırma var. Yıldırım Belediyesi’nin desteği ile tesis duvarla çevrildi. Bir müjde de taraftarlara ve ailelerine Tribün üstü çatı ile kapanıyor. Artık yağmurlu karlı havalarda maçlar daha bir keyifle izlenecek. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yaptığı katkıların maşallahı var. Aynen devam başkan.

Sırada ki proje Bursaspor Koleji… Yakışır mı bence çok yakışır.