Açıkçası… TBMM’de, bölge ülkeleriyle ilişkiler anlamında kritik bir görüşme oldu. Daha açık söylemek gerekirse, bir ilk yaşandı.
O da…
Katar Ulusal İnsan Hakları Komitesi’nin, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’nu ziyaretiyle gerçekleşti.
Böylece…
O nedenle…
Son Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’nu arayıp insan hakları alanında yaşanan bu ilk teması öğrenmek istedik.
Öncelikle…
Deneyim paylaşımı ve insan hakları alanında işbirliğine yönelik görüşme yaptıklarını söyledi ve şunu vurguladı:
“İnsan hakları konusunda Katar’daki duyarlılığı geliştirip halkın bilinç seviyesini yükseltmek için çalışma başlatma çabaları var.”
Üzerinde durduğu şu:
“İnancımız ve geleneklerimiz, bugünün mer’i insan hakları uygulamaları ötesinde bir müktesebatın derinliğine sahip. Çünkü; yaradılanı yaradandan ötürü seven anlayışla insana yaklaşıyoruz.”
Ardından…
“Peygamber Efendimiz dönemindeki Medine Vesikası aslında bir insan hakları bildirgesidir” deyip devam etti:
“Hem Türkiye, hem Müslüman dünyasına insan hakları için standart belirlemek Batılıların hakkı da, haddi de değil.”
Örnek verdi:
“Hatırlayın, 2. Dünya Savaşı’nda 50 milyon kişi öldü. Batı’da bu savaştan sonra insan hakları farkındalığı oluştu, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi böyle imzalandı.”
Bu noktada…
İnsan haklarına Batı eksenli bakıştan önce kendi inanç ve kültür tarihimizin ön planda olduğu gerçeğini Katarlılarla konuştuklarını söyledi.
Atılan ilk adım sonrası beklentiyi de şu sözlerle ortaya koydu:
“İnsan hakları konusunda kendi gündemimizi oluşturup yol yürümemiz daha faydalı olacak.”
Bu da…
Türkiye’nin model alındığı anlayışla yeni işbirliği doğduğu anlamına geliyor.
İnsan haklarında Batı çifte standartlı
“Batı insan haklarında çifte standart uyguluyor. En son Nijerya’daki İspanya toprağında insanların kasten öldürüldüğünü gördük. Ege’de denize itilen, kelepçelenenleri görüyoruz.”
Gözlemi şu:
“Maalesef Batı; yalnızca kendinden olana insan hakları varmış gibi davranıyor.”
Yenişehir’den Diyarbakır ve Filibe uçuşları eylül programına alınıyor
Yönetim değişince, Bursa da siyaset kadrosuyla THY çıkarması yaptı.
Bu da…
AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile AK Parti Bursa milletvekilleri Mustafa Esgin ve RefikÖzen’in ziyaretleriyle gerçekleşti.
THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat’a Yenişehir Havaalanı ve Anadolu’ya uçuşlar anlatılırken, Diyarbakır ve Gaziantep uçuşlarının yeniden başlaması istendi.
Ayrıca…
Balkan destinasyonu olarak Filibe uçuşlarının önemi anlatıldı.
İsteklere olumlu yaklaşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bolat, yaz döneminde uçak ve pilot sıkıntısı olduğunu belirtip “Eylül ayı programına Diyarbakır ve Filibe’yi alabiliriz” dedi.
Bursa-Varna turizm köprüsü için ilk adım
Bir ziyaret de…
Bursa-Varna Turizm Köprüsü oluşturmak amacıyla Bulgaristan’ın liman kenti Varna Belediyesi’ne yaptı. Bulgaristan turizm medyasının yakından izlediği gezide karşılıklı turizm programları ele alındı.
Meme kanserinde uluslararası alanda tanınan hocalar Bursa’da buluştu
Üstelik…
Bursa Uludağ Üniversitesi ile Pittsburgh Üniversitesi’nin birlikte düzenledikleri, çağımızda kadınlar için çok önemli olan meme kanseri tanısı ve tedavisi yöntemlerinin ele alındığı sempozyumun Podyum Park’taki bilimsel toplantıları yanında, kapanışta bir de halk günü düzenlendi.
25 yıl önce kuruluşuna tanıklık ettiğimiz ONKODAY’ın organizasyonu olan Halk Günü’nde, kanser hastalığı konusunda farkındalık yaratan çalışmaların yer aldığı sergiler düzenlendi, ziyaretçilere eğitici bilgiler verildi.
Bir de konserin yer aldığı gece, kanser hastalarının en önemli ilacı olan moralle sona erdi.
Bursa’dan Ankara’ya ulaşım uzmanı
Bu da görev de…
İMO Genel Merkezi Ulaştırma Uzmanlık Kurulu’na ikinci kez seçilmesi oldu. Üstelik Bingöl ülke ulaşım politikalarını izleyecek kurulda görev yapan Bursa’dan tek isim oldu.