Olay Gazetesi Bursa

Ülkücü hayalini Tanrı Dağı’nda yaşadı, kendini ‘hacı gibi’ hissetti

Bilmeyen yok… Hemen her Ülkücü’nün rüyasında Tanrı Dağı’na gitmek, at binmek, kartal uçurmak var. Bu rüyayı geçen hafta Necati Çelik gerçekleştirdi. Osmangazi Belediye Meclisi’nin MHP Grubu Sözcüsü olarak Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’la birlikte Altay Toplulukları Sempozyumu için Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e giden Çelik, resmi programın ardından Başkan Dündar’la birlikte Tanrı Dağı’na çıktı. Orada… Birlikte kaftan giydiler, birlikte ata bindiler, birlikte kartal uçurdular. Dönüşte… Konuğumuz olan Necati Çelik ilk gözlemini şöyle dile getirdi:  “Kırgızistan’da kent yaşamı elbette var, ama […]

Bilmeyen yok… Hemen her Ülkücü’nün rüyasında Tanrı Dağı’na gitmek, at binmek, kartal uçurmak var. Bu rüyayı geçen hafta Necati Çelik gerçekleştirdi.

Osmangazi Belediye Meclisi’nin MHP Grubu Sözcüsü olarak Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’la birlikte Altay Toplulukları Sempozyumu için Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e giden Çelik, resmi programın ardından Başkan Dündar’la birlikte Tanrı Dağı’na çıktı.

Orada…

Birlikte kaftan giydiler, birlikte ata bindiler, birlikte kartal uçurdular.

Dönüşte…

Konuğumuz olan Necati Çelik ilk gözlemini şöyle dile getirdi:

 “Kırgızistan’da kent yaşamı elbette var, ama her yerde çadırlar dikkatimi çekti. Bizdeki gibi kıldan değil keçe çadırlar özellikle yaylalarda kurulu.”

Şunun altını çizdi:

“Nüfusun yüzde 60’ı kadın. Otobüs şoförleri bile kadın.”

Dikkatini çeken üç şey olmuş:

“Her yerde at var. Atı önemsiyorlar. İkincisi kartal çok önemli. Eğitilmiş kartallardan geçimini sağlayanlar var. Bir de her yerde Bozkurt sembolleri karşınıza çıkıyor.”

Şunu vurguladı:

“Dünyaca ünlü Kırgız edebiyatçı Cengiz Aytmatov’un müze haline getirilen evinin önündeki Bozkurt heykeli çok etkileyiciydi.”

Genel izlenimini aktardı:

“Komünizm 70 yıl etkili olmuş ve dini duyguları köreltmiş, ama inancı silememiş. Türkçeyi biliyorlar, Türk görünce ‘Kardeşimiz geldi’ diyorlar.”

Ardından…

“Yani, bir Ülkücü’nün hayallerinde ne varsa, hepsi bir arada” dedi ve heyecanlandığı anları anlattı:

“40 yıllık gençlik rüyam Tanrı Dağı’na çıkıp at binmekti. Çok şükür bu rüyamı gerçekleştirdim. Apayrı bir duygu.”

Dönüşünde Ülkücü arkadaşlarının davranışını da şöyle aktardı:

“Hacca gitmişim gibi davranıyorlar, doğrusu ben de öyle hissediyorum.””

Şunu da paylaştı:

“Kırgızistan programının ardından Kazakistan’ın Kaşkai kentine geçtik. Cuma namazı sonrası duayı, orasının gelenekleri gereği konuk olarak Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a bıraktılar. O da çok etkileyici bir dua yaptı.”

 

Issık Gölü’nde abdest aldı!

 

Efsaneye göre… Hazreti Nuh’un oğlu Yasef’in çocukları Nuh Tufanı sonrası Issık Gölü kenarına gelip yerleşiyorlar ve Türk adını alıyorlar.

Tanrı Dağları’nın ortasında, derinliği 700 metreyi bulan Issık Gölü için efsanelerde “Tanrı’nın yeryüzündeki gözü” benzetmesi yapılıyor.

İşte…

Türkçülük için önemli olan Issık Gölü’ne gidince ne yaptığını Osmangazi Belediye Meclisi MHP Grubu Sözcüsü Necati Çelik anlattı:

“Issık Gölü Ülkücü camia için çok önemli. Hemen gölde abdest alıp şükür namazı kıldım.”

 

Malazgirt’te Devlet Bahçeli’ye Büyükataman ve Ateş eşlik ettiler

 

Malazgirt’in Türk tarihi açısından ayrı bir önemi var. Çünkü, Alpaslan 1071 yılında Bizans ordusunu yenip Anadolu’ya adım attı ve Malazgirt de Türkler için Anadolu’ya giriş kapısı oldu.

Son yıllarda…

Yıldönümü olarak 26 Ağustos’larda Malazgirt Meydan Muharebesi devlet adına daha büyük törenlerle ve coşkuyla kutlanıyor.

Nitekim…

Dünkü kutlamaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bazı bakanlarla çıkarma yaparken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de geçen yıl olduğu gibi oradaydı.

Fotoğraflara bakarken…

Malazgirt Zaferi’ni anma törenlerinde MHP lideri Bahçeli’nin yakınında 2 Bursalı fark ettik.

Biri…

Hemen yanındaki MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’dı.

Diğeriyse…

Bahçeli’nin tam arkasından gelen ve Bursa doğumlu olan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Dr. Sinan Ateş’ti.

 

40 ülkeden 4000 izci buluştu, Türkiye’yi Bursalı izciler temsil etti

 

Gerçi… Yetiştiğimiz dönemdeki kadar yaygın olduğu oldukları hissedilmiyor, ama izcilik dünyanın her yerinde doğa ve çevre hareketi olarak karşılık buluyor.

İşte…

Bu anlamda Bursa’da yıllardır başarılı çalışmalarına tanıklık ettiğimiz Bursa Uludağ İzcileri Derneği geçtiğimiz günlerde önemli bir organizasyonda çadır kurdular.

Daha açık söylemek gerekirse, Hollanda’da düzenlenen ve bir anlamda dünya izcileri festivali özelliği taşıyan Haarlem Jamborette’ye ikinci kez katıldılar.

Üstelik…

40 farklı ülkeden 4 bin izcinin buluştuğu ve bin staff kurulan etkinlikte 4 lider ve 15 izci ile Bursa izcileri aynı zamanda Türkiye’yi temsil ettiler.

Bursa Uludağ İzcileri Derneği Başkanı Muhsin Kul, izcilik adına çok önemli kazanımlarla Hollanda’dan döndüklerini söyledi.

 

Büyüorhanlı çocuklara Panorama Müzesi ve BTM gezisi ödül oldu

 

Elimize aldığımızda kabanlı çocukları görünce kıştan kalma fotoğraf sandık, ama işin aslı öyle değil. Büyükorhan’ın Kınık Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri geçen hafta yağışların olduğu günlerde sabahın erken saatinde Bursa’ya doğru yola çıktıklarında dağ yöresinde hava soğuktu.

Kalın giyinmeleri bundan.

Asıl öyküyse, bu çocukların Bursa’ya gelme nedeninde saklı.

Çünkü…

Bursa’daki okullar arası bilgi yarışmasında Büyükorhan’ın Kınık İlköğretim Okulu öğrencileri çeşitli dallarda dereceye girdiler.

Bunun üzerine…

Dağ-Der Gençlik Kolları da bu başarılı çocuklara armağan olarak Bursa gezisi düzenledi.

İlk durakları…

Panorama 1326 Fetih Müzesi oldu. Ardından Irgandı Köprüsü ile yanındaki Gurabahane-i Laklakan’ı, son olarak da Bilim ve Teknoloji Merkezi’ni ziyaret ettiler.

Böylece…

Dağ-Der Gençlik Kolları da önemli bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirmiş oldu.