Düşüncesini… Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey her fırsatta dile getiriyor. En son, Altın Karınca Ödülleri töreninde de söyledi.
Dedi ki:
“Bizler şehirleri arabalar için değil insanlar için tasarlamak, herkesin kentin sunduğu fırsatlara erişebilmesini sağlamak, kaynak açısından verimli binalara, ulaşıma, enerjiye, suya ve atık sistemlerine yatırım yapmak ve şehirlerin birbirlerinden öğrenmesini sağlamak zorundayız.”
Doğu-batı yönünde tek ana aks üzerinde gelişen, buradaki yoğunluğun da her yere yansıdığı metropol bir kent için Başkan Bozbey’in bakışı çok önemli.
Bu doğrultuda öncelik trafiğin sıkıştığı noktalara çözüm olarak belirlendi.
Hafta içinde…
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi yönetimi, trafiğin sıkıştığı pek çok noktada incelemeler yaptı.
Öncelik Acemler’e verilirken, ekip Gürsu’dan Görükle’ye kadar hat üzerinde trafiğin sıkıştığı her noktaya gitti. Ankara, İstanbul, İzmir, Mudanya yollarını inceledi.
Sonra da, bütüncül müdahale planı için proje hazırlığına başlandı.
Yanı sıra…
Bireysel araç kullanımını azaltıp toplu taşımayı özendirme amaçlı uygulamalar için de düğmeye basıldı.
Bunun da iki aşamalı planlaması var.
Biri…
Toplu ulaşımın omurgasını oluşturan Bursaray sistemini takviye edip hat ve vagon sayısını çoğaltmak.
Diğeri de…
Dünyada büyük kentlerin uyguladığı özel otobüs yolları oluşturmak.
Örnekleri biliniyor…
Tek şeritte çok kişi otobüsle taşınırken yol boş kalabiliyor, ama 1 ya da 2 kişi taşıyan özel araçların yoğunluğu çok uzun kuyruklara neden olabiliyor.
Bursa’da…
Özel otobüs yolu 2010 yılında Haşim İşcan Caddesi’nde uygulandı ve çok da başarılı oldu, ama İdare Mahkemesi kararıyla iptal edildi.
Şu anda, kısa mesafe de olsa Setbaşı’nda uygulanıyor ve yoğun saatlerde olumlu sonuçlar veriyor.
İşte bu uygulamanın genişletilmesi için hazırlıklara başlandı.
Gün doğmadan Gürsu’da durak incelemesi
Sabahları… Kentin doğusundaki yerleşim merkezlerinden diğer bölgelere yolcu akını duraklarda yoğunluğa neden oluyor.
İşte…
Bu yoğunluğu ve vatandaşın yaşadığı sorunları inceleyip çözüm geliştirmek için Burulaş Genel Müdürü Fahrettin Beşli ve ekibi gün doğmadan Gürsu’ya gitti.
Özel Halk Otobüsçüleri Gürsu Kooperatifi yönetiminin de katılımıyla belediye otobüsleri kontrol edildi, duraklarda inceleme yapıldı.
Şehir Hastanesi’nde rekor: 5 yılda muayene sayısı 10 milyona ulaştı
Yapımına… 2015 yılında başlandı. Bursa Şehir Hastanesi Temmuz 2019’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı.
Gerçi…
İlk günden itibaren kente uzaklığı hep tartışma konusu oldu; ama 1.435 hasta yatağı, 189 yetişkin yoğun bakım yatağı, 31 yeni doğan yatağı, 49 ameliyathanesi ve 288 polikliniği olan Bursa Şehir Hastanesi kentin ve bölge illerinin sağlık üssü haline geldi ve sağlık yükünü üstlendi.
Nitekim…
Büyüklüğü nedeniyle uçsuz bucaksız koridorlarındaki yoğunluk, geniş arazisine karşın yaşanan otopark sorunu hastaneye olan ilgiyi gösteriyor.
İşte…
Bu ilgi Sağlık Bakanlığı’nca açıklanan verilere de yansıdı.
Tablo şu:
5 yılda Bursa Şehir Hastanesi polikliniklerinde 9 milyon 936 bin 428 hasta muayene edildi. 3 milyon 345 bin 290 hasta acil girişi yaptı. Ameliyat sayısı da 379 bin 608’e ulaştı.
Kızılay’dan her gün yüzlerce eve sıcak yemek
Tamamen… Bağışçıların desteğiyle en büyük gönüllü organizasyonu olarak çalışan Kızılay’ın; afetlerin yanında, topluma destek misyonu da var.
Nitekim…
Bursa’da her gün ihtiyaç sahibi yüzlerce ailenin evine sıcak yemek ulaştıran Kızılay, geçtiğimiz günlerde Emrah-Hatun Yılmaz Aşevi’nin devreye girmesiyle potansiyelini arttırdı.
Kızılay Bursa İl Merkezi Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç, yardımlaşma gücüne destek sağladıklarını söyledi.
19 yaşındaki eskrimcinin büyük gururu: 31’i uluslararası 95 madalyası var
Mehmet Fidan’ı… Yıllar önce Yüksek İhtisas Hastanesi Müdürü olarak tanıdık. Kısa adıyla Samdef olarak bilinen Samsun Dernekleri Federasyonu kuruluşu için çabalarına ve Genel Sekreter olarak çalışmalarına tanıklık ettik.
Önceki dönem…
Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı olarak görev yaparken pandemi sürecinde sorumluluk üstlendi.
Görevleri yanında…
19 yaşındaki kuzeni Tolga Aslan’ı da büyük bir gururla tanıttı.
Genç Tolga…
Milli eskrimci olarak büyükler kategorisinde Avrupa Şampiyonaları’nda 3 bronz madalya kazandı. Ayrıca, çeşitli uluslararası yarışmalarda 10 altın, 4 gümüş, 14 bronz madalyaya ulaştı.
Yanı sıra…
Türkiye Şampiyonları’nda 31 altın, 14 gümüş, 21 bronz madalya kazandı. Toplamda da 95 madalyasını evinin bir köşesinde gururla sergiliyor.
Genç yaşta, eskrimin yıldızı ve umudu oldu.
Kılıç-Kalkan’la 50 yılını kitaplaştırıyor
Folklorda… Bursa’nın sembolü kılıç-kalkanla 1974 yılında tanıştı. 50 yıldır elinde kılıç ve kalkanla dünyayı dolaşıyor, uluslararası folklor festivallerinde kılıç sallayıp ülkemizi temsil ediyor.
Masters Kılıç Kalkan Folklor Derneği Başkanı Faruk Alkaya aynı zamanda, Uluslararası Folklor Federasyonu’nu yönetiminde dünya folkloru için çalışıyor..
Şimdi de…
Kılıç-kalkanla geçen 50 yılını kitaplaştırıyor.