Aslında… Hiç beklenmeyen bir karar değil, o bakımdan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin Türkiye’yi siyasi denetim altına alma kararı kimse için sürpriz olmadı.
Dahası…
Bugünkü Dışişleri Bakanı olan Mevlüt Çavuşoğlu’nun bir dönem başkanlığını yaptığı, Türkiye’nin kurucuları arasında yer aldığı ve her dönem temsil edildiği AKPM’nin kararının anlamı da net:
Türkiye’yi demokraside ikinci lige düşürdüler.
Bunun da bir tek anlamı var:
Avrupa, kurumları ve kurullarıyla Türkiye’de siyasi operasyon yapıyor.
Anladığımız ise şu:
Bu kararın ardında Avrupa’nın asıl hedefi olarak Recep Tayyip Erdoğan’sız bir Türkiye arzusu yatıyor.
Nitekim…
Yakın geçmişte birtakım olaylar ve girişimlerle hissedilen, referandum öncesi süreçte de Batı müdahalesi olarak gündeme yansıyan Türkiye üzerine beklentiler dünden itibaren başka bir tonda seslendirilmeye başlandı.
Kaldı ki…
Kararın siyasi operasyon olarak algılanması da nedensiz değil. Örneğin, Türkiye’de referandumun Olağanüstü Hal ortamında gerçekleşmesini gerekçeler arasında sayanlar Avrupa ülkelerinde OHAL sürecinde seçim yapıldığını bilmiyor olabilirler mi?
Kısacası…
Batı’nın Türkiye’ye karşı tutumu Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin kararıyla yeni bir boyuta ulaştı. Bu tür adımların tek başına atılmadığı, siyasi kararların ekonomik kararlarla birbirine bağlandığı anımsanırsa, önümüzdeki sorunun vahameti daha iyi anlaşılabilir.
Gerçi…
Son yıllarda sıkıntılı süreçler hiç bitmemişti, ama bu kez daha sıkıntılı bir dönemin yaklaşmakta olduğu, bunu da ekonomiye ilişkin adımların izleyebileceği anlaşılıyor.
AK Parti’de kurultay havası değişiyor mu?
Bu sütunların okurları adım adım izliyorlar. 21 Nisan günü “AK Parti’de kongrelerin ilden başlayıp tersten işleyeceğini” yazdık.
Dün de…
AK Parti Genel Merkezi’nin “mayıs ayında delege seçimleri, Ramazan Bayramı sonrası ilçe kongreleri, Kurban Bayramı sonrası il kongreleri” planladığını, kurultayın 2018 başı göründüğünü duyurduk.
Ne var ki…
Başbakan Binali Yıldırım’ın “Olağanüstü kurultay olmayacak demedim” sözleriyle başa dönüldü. Yani, önce olağanüstü kurultay sonra il kongreleri yine gündemde.
Büyükşehir’de onun yokluğu hissedilecek: Bayram Vardar
Yani…
Belediyeci kentin de kentlinin de hakkını korumak zorunda.
Bayram Vardar’ı yıllardır bunu başaran bir belediyeci olarak tanıyoruz.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Recep Tayyip Erdoğan döneminde görev yaptıktan sonra üstlendiği Gürsu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü onun çıkış başlangıcı oldu.
Çünkü…
Recep Altepe ile birlikte Osmangazi Belediye Başkan Yardımcılığı üstlendi. Altepe 5 yıl sonra Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirken, Vardar da Genel Sekreter Yardımcısı oldu.
Dün de…
8 yıllık görevi yanında 21 yıllık belediyecilik yaşamını sonlandırıp istifa etti.
İstifasını sunarken, toplam 13 yıl birlikte çalıştığı Başkan Altepe’nin “Kamu görevin bitiyor olabilir, ama danışman olarak devam et” çağrısı da, bugüne kadarki emeklerinin onurlandırılmasıydı.
Kararını konuşurken “Geçen 21 yılda, belediye teşkilatının aslında bir vakıf, kaynağının da yetim malı olduğu düsturuyla hareket ettim” deyip ekledi:
“Sayın Başkanlarım ve arkadaşlarımla birlikte, yaşadığım şehre hizmet etmenin hazzını, gurur ve onurunu hep taşıyacağım projelere imza attık.”
CHP’ye Mustafakemalpaşa sürprizi: Vahit Girgin istifa etti
Uzun yıllar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı yanında, 1996-2001 yılları arasında CHP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanlığı yaptı. 4 Aralık 2015’teki kongrede birleştirici olarak tek aday girdiği kongrede yeniden CHP İlçe Başkanı seçildi.
Mustafakemalpaşa’nın sevilen ve sözü dinlenen isimlerinden olan Girgin dün de görevinden istifa etti. Gerekçesini sorduğumuzda şunu söyledi:
“Bu görevler belli süreliğine yapılır. Ben de o süreyi tamamladım. Referandumu güzel bir sonuçla tamamladık. Kendime daha fazla zaman ayırmak için de istifa ettim.”
Böylece…
Osmangazi Belediye Meclisi’nde Fahrettin Beşli ile başlayan, Büyükşehir Adayı Necati Şahin ile devam erden CHP’deki istifalara Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Vahit Girgin de eklenmiş oldu.
Tek fark…
Beşli ve Şahin partiden istifa ederken, Girgin ilçe başkanlığını bıraktı.
Birliktelik Günü’ne hazırlanan Demirtaşpaşa’da farklı bir öykü
1946 yılında İnönü Caddesi üzerinde açılan Demirtaşpaşa EML yetiştirdiği öğrencilerle eğitime ve kente hizmet etti.
Gerçi…
İlk mezunlar buluşması 20 yıl önce pilav günü ile başladı, ama bu yıl 13 Mayıs Cumartesi günü saat 19.00’da başlayacak Birliktelik Günü adıyla farklı bir kimliğe bürünüyor.
Yanı sıra…
Birliktelik Günü davetiyesini okul mezunlarından Ali Küçüksarı ile birlikte getiren Demirtaşpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Osman Nuri Atasoy’un öyküsünü ilgiyle dinledik.
Okula…
1952 yılında öğrenci olarak girmiş. 1967 yılında bu kez öğretmen olarak adımını atmış. 2000 yılında emekli olana dek Atölye Şefliği yapmış. Emekli olduktan sonra da kopamayıp 5 yıl Okul Aile Birliği Başkanlığı üstlenmiş.
Şimdi de…
Mezunlar Derneği Başkanı olarak yine okul için çalışıyor.