Olay Gazetesi Bursa

Türkiye Genç İşadamları’nda başkan ve yönetim Bursa’dan

Kısa adıyla TÜGİAD olarak bilinen Türkiye Genç İşadamları Derneği 32 yıllık güçlü bir sivil toplum örgütü. Türkiye’deki şubeleriyle genç sanayici ve işadamlarını bünyesinde topladığı gibi, uluslararası alanda da Türkiye’nin sesini güçlü bir şekilde sürdürüyor. Örneğin… Son toplantısını Arjantin’de yapan G-2 Zirvesi’nin genç girişimciler ayağını TÜGİAD organize ediyor. O nedenle Arjantin’deki toplantıda yerlerini aldılar. Ayrıca… Avrupa Genç Girişimciler Konferansı’nın da Türkiye adına daimi temsilcisi olarak sürekli katkı sağlıyorlar. İşte… İçerde ve dışarıda etkisi böylesine büyük olan TÜGİAD 15 […]

Kısa adıyla TÜGİAD olarak bilinen Türkiye Genç İşadamları Derneği 32 yıllık güçlü bir sivil toplum örgütü.

Türkiye’deki şubeleriyle genç sanayici ve işadamlarını bünyesinde topladığı gibi, uluslararası alanda da Türkiye’nin sesini güçlü bir şekilde sürdürüyor.

Örneğin…

Son toplantısını Arjantin’de yapan G-2 Zirvesi’nin genç girişimciler ayağını TÜGİAD organize ediyor. O nedenle Arjantin’deki toplantıda yerlerini aldılar.

Ayrıca…

Avrupa Genç Girişimciler Konferansı’nın da Türkiye adına daimi temsilcisi olarak sürekli katkı sağlıyorlar.

İşte…

İçerde ve dışarıda etkisi böylesine büyük olan TÜGİAD 15 Aralık’ta kongre yapıyor. Genel merkezin bulunduğu İstanbul’da yapılacak kongrenin Bursa’yı ilgilendiren önemli bir ayrıntısı var.

Çünkü…

Tek adaylı ve listeli kongrede TÜGİAD Genel Başkanı olarak Anıl Alirıza Şohoğlu seçilecek.

Halen…

Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Şohoğlu aslında Bursalı genç bir girişimci ve sanayici. TÜGİAD’ın da Muharrem Yılmaz ve Murat Coşkunkan’dan sonra üçüncü Bursalı başkanı olacak.

Üstelik…

Kadrosunu da Bursa ağırlıklı olarak hazırladı.

Nitekim…

Nilüfer Çevikel ve İsmail Işık’a listesinde genel başkan yardımcısı olarak yer veriyor. 30 kişiden oluşan yönetim kurulunda da 8 Bursalı üye yer alacak.

Ayrıca…

TÜGİAD ana yapısının üç organının başkanları da bu dönem Bursa’dan olacak. Çünkü, genel başkanın yanı sıra Sicil-Disiplin Kurulu Başkanı olarak Gökçe Belge ve Denetleme Kurulu Başkanı olarak da Aydın Özer görev yapacak.

Yıllardır…

TÜGİAD Genel Merkezi’nin hep içinde olan, 15 Mart’taki kongrede Genel Başkan Yardımcısı seçilecek Nilüfer Çevikel’le birlikte sohbet ettiğimiz TÜGİAD Genel Başkan Adayı Anıl Alirıza Şohoğlu’nun hedefleri büyük.

Üyeler arasındaki ilişkileri geliştirmek, kamu yararına dernek olmak hedefleri yanında iş dünyası ile ilgili geliştirme projelerini kongrede açıklayacak.

 

Genç işadamlarının ilgisi teknolojiye

 

15 Aralık’ta TÜGİAD Genel Başkanı seçilecek olan Anıl Alirıza Şohoğlu, iş dünyasında değişen yatırımcı ilgisi anlayışına dikkat çekti:

“Tüm ilgimizi yenilikçi teknolojilere çevirdik.”

Şu bilgiyi verdi:

“Birçok üyemiz işyerleri yanında, yani kendi sektörlerinin dışında yenilikçi projelere ağırlık veriyorlar. Dijitalleşme başta olmak üzere yapay zeka ve yazılım alanlarına yoğunlaşıyorlar.”

Şunu da ekledi:

“Bu konularla ilgili TÜGİAD olarak 8 ülkeyi ziyaret edip inceleme yaptık.”

 

Bu projenin örneği yok: Sıfır noktasındaki şirket ortaklığı

 

32 yıllık TÜGİAD’da seçilecek üçüncü Bursalı Genel Başkan olacak Anıl Alirıza Şohoğlu ve kongrede Genel Başkan Yardımcısı olarak göreve gelecek Nilüfer Çevikel’le sohbetimizde, örneği olmayan bir proje öğrendik.

Proje şu:

TÜGİAD üyesi 30 kişi, kendi aralarında bir fon oluşturarak Girişim Türk-1 adlı şirketi kurmuşlar. Şirket Türkiye’de startup projelerine yatırım yapıyor.

Anlamı da şu:

Amerika’da başlayan ve hızla yayılıp dünyayı kasıp kavuran iş modeli akımı olarak bilinen startup projeler yatırımı, sözlük anlamı olarak da sıfır noktasında işe başlayan şirket ya da girişim biliniyor.

İşte…

TÜGİAD üyelerinin kurdukları Girişim Türk-1 yeni kurulmuş sıfır noktasında teknoloji üreten şirketlere ortak oluyor.

Şohoğlu’nun verdiği şu bilgi önemli:

“Kurduğumuz ilk şirket çok başarılı olunca, aramızda 1 milyon Dolar toplayıp Girişim Türk-2’yi kurduk. Şimdi bu şirketle yurt dışında projeler arıyoruz.”

Örnek de verdi:

“Bir şirket var, perakende ürün dağıtan büyük firmaların dağıtım programı yazılımlarını yapıyor. Üyelerimizin iş geliştirmelerine destek olmak amacıyla şirketten hisse aldık.”

 

Milli Eğitim Bakanı duyurdu: Saatçilik Okulu Tophane’de

 

Konuyu… Daha doğrusu, Türkiye Saatçi İşadamları Derneği Başkanı Hayrettin Akpınar’ın girişimini 06 Mart 2016 günü bu sütunlardan duyurduk.

Türkiye’nin yöneldiği ileri teknoloji alanında mikroteknoloji üreten ve uzaydan uçak sanayine kadar pek çok alanda geçerli olan Saatçilik Okulu için 3 yıla yakın süre ilk adım atılabildi.

O adımı da…

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından büyük bir heyecanla duyurdu.

Paylaşımında…

“İleri teknolojinin temelini oluşturan mikromekanik alanında da istihdam garantili mesleki eğitime başlıyoruz” diyen Bakan Selçuk, o eğitimin adresini de gösterdi:

“İlk pilot uygulamamız 150 yıllık Bursa Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lise’mizde olacak.”

Ardından…

Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinde “İstihdam Garantili Mikromekanik Eğitimi” başlığıyla sözleşmeye yer verildi.

 

Okuldan iş garantisiyle mezun olacaklar

 

2.5 yılda gelinen nokta önemli…

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numaoğlu ile kısa adı TÜSAD olan Türkiye Saatçi İşadamları Derneği Başkanı Hayrettin Akpınar’ın imzaladıkları protokol; başta saatçilik olmak üzere otomotivden havacılığa, biyoteknolojiden uzaya pek çok alanda ileri teknoloji temelini oluşturacak.

Eğitim programı için 150 yıllık Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi laboratuar ve atölyelerini TÜSAD kuracak.

Öğrenciler okuldan iş garantisiyle mezun olacaklar.