Olay Gazetesi Bursa

Sokak siyasetine başladı, MHP’nin siyasi dili ve alışkanlığını değiştirdi!

Siyasi partiler… Savundukları görüş ve ideolojileri doğrultusunda söylem geliştiriyorlar. Bunu da siyasi jargon olarak kabul ediyoruz. Bugünkü süreçte… Biraz da toplum beklentisinin değişmesiyle siyasetin sosyolojisi yeni yorumlanalarla farklı açılımları da gerektiriyor. Nitekim… MHP Osmangazi İlçe Başkanı Kerim Gürsel Çelebi ve yönetimiyle sohbet ederken, MHP’nin hem siyaset dilini, hem de siyasi alışkanlıklarını değiştiren yeni bir yol […]

Siyasi partiler… Savundukları görüş ve ideolojileri doğrultusunda söylem geliştiriyorlar. Bunu da siyasi jargon olarak kabul ediyoruz.

Bugünkü süreçte…

Biraz da toplum beklentisinin değişmesiyle siyasetin sosyolojisi yeni yorumlanalarla farklı açılımları da gerektiriyor.

Nitekim…

MHP Osmangazi İlçe Başkanı Kerim Gürsel Çelebi ve yönetimiyle sohbet ederken, MHP’nin hem siyaset dilini, hem de siyasi alışkanlıklarını değiştiren yeni bir yol açtıklarını fark ettik.

Örneğin…

1993’te Ülkü Ocakları Soğanlı Başkanlığı’yla çıktığı yolda Osmangazi Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptı, İl Başkan Yardımcılığı üstlendi, İdealist Yönetici ve İşadamları Derneği Başkanlığı ve BTSO 68. Komite Başkanlığı görevleri yanında Ayyıldız Gençlik ve Spor Kulübü kurucu başkanı oldu.

Kendini…

“Osmangazi’yle birlikte büyüdük. Girmediğim sokağı, bilmediğim köyü yok” diyerek anlattı. İzlediği siyaseti de şöyle açıkladı:

“136 mahalle başkanımızın atamalarını yaptık. Yönetim olarak da önce onların fikirlerini aldık. Arkadaşlarımızın hepsi şu an sahada.”

Bu noktada…

“Osmangazi’de her mahallede temsilciliklerle siyasi etkinliğimizi arttırmak istiyoruz. Çünkü sokakta siyaset yapacağız” dedi.

Açıkçası…

MHP’nin siyasi alışkanlıklarından farklı yeni bir yapılanma modeli ve yine MHP söylemine yenilik getiren “sokak siyaseti” sözü ilgimizi çekti.

Ardından…

16 okulda ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere 200 milyar liralık kırtasiye yardımı yaptıklarını söyleyen Çelebi mahalle bazlı teşkilatlanmayı önemsiyor:

“MHP Osmangazi İlçe olarak ilk ziyaretimizi Emek’e yaptık. İlk mahalle temsilciliklerimizi de Merinos, Dikkaldırım, Emek, Atıcılar-Zafer mahallelerinde açıyoruz.”

Amaç şu:

“Koordinasyonu daha hızlı yapabilmek için her mahallede ofislerimiz olacak.”

Anlaşılan o ki…

MHP bu yerel seçime Osmangazi’de çok daha farklı hazırlanıyor.

Yöneticilere ilk eğitim: Toplumsal eşitlik

Hedefi… “Osmangazi’de hiçbir partide olmayan işler yapacağız” diyerek dile getiren MHP Osmangazi İlçe Başkanı Kerim Gürsel Çelebi, farklı bir başlangıç açıkladı:

“Osmangazi’de iç eğitimlere başlıyoruz. Önce yönetim kurulu ve mahalle başkanlarımıza eğitim vereceğiz. İlk eğitim Toplumsam Eşitlik olacak. Sonra da vücut dili, sonra da diksiyon ve beden dili eğitimleri gelecek.”

Kapanış…

Yöneticilere sosyal medya eğitimiyle olacak.

Siyasi partiler Bursa’da 15 yıldır kadın belediye başkanı düşünmedi

2009’daki… Yerel seçiminin Bursa için çok özel bir yanı var. O da, 2009 yerel seçimine iki kadının damga vurması oldu.

Kadınlardan…

Sena Kaleli o seçimde CHP Büyükşehir Adayı’ydı. Işıl Zeliha Gençoğlu ise AK Parti Nilüfer Adayı olarak mücadele verdi.

O günden beri…

Siyasi partiler Bursa’da Büyükşehir ya da merkez ilçe belediye başkanlıkları için kadın aday düşünmediler.

Gerçi…

31 Mart 2024 seçimi için Mudanya’da İYİ Parti’nin iki kadın aday adayı var ama henüz kesinleşmiş ve açıklanmış adaylık yok.

Oysa…

Tüm partilerin, tüm ilçelerde kadın aday sayısı fazla olmalı.

Bunu…

Hem kariyerleri, bilgi ve deneyimleriyle kadınlar hak ediyorlar, hem siyasi partilerin saha siyaseti yapan Kadın Kolları’yla içinde çok sayıda kadın var.

31 Mart yaklaşırken, bu da gözardı edilmemeli.

Bursa’ya, özellikle merkezdeki büyük ilçelere kadın aday çok yakışır.

Zafer Partisi ‘sığınmacı’ referandumu yaptı!

Hafta sonu… Zafer partisi İl Başkanlığı tarafından Şehreküstü’ndeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na sembolik bir referandum sandığı kondu.

Bazı ilçelerde de tekrarlanan ve Milli İrade Sandığı adı verilen bu oylamada “Sığınmacılar gitsin mi, kalsın mı?” tercihi istendi.

Oy kullanan…

2 bin 157 kişiden yalnızca 1’i “sığınmacılar kalsın” seçeneğinden yana görüş beyan etti.

Bursa’dan Batı Trakya’ya 1500 kişi gitti, Türk oyları yüzde 20 arttı

Yunanistan’da… 8 Ekim’de yerel seçim yapıldı. Türk nüfusun yaşadığı Batı Trakya’daki seçimlerin önemi daha farklıydı.

Yerel seçimler için…

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Hasan Karaömer ve yönetiminin organizasyonuyla Bursa’dan oy kullanma hakkı olanların Batı Trakya’ya gitmeleri sağlandı, otobüsler organize edildi.

Türk kökenli 3 belediye başkanından 1’i ilk turda, 2’si ikinci turda seçimi kazandı.

Seçim sonrası…

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Hasan Karaömer şunu söyledi:

“Otobüs ve otomobillerle 1.500 hemşerimizin Batı Trakya’ya gitmelerini sağladık, Türk adaylar için yaklaşık 2 bin oy artışı sağladı. Artış oranı da yüzde 20oldu.”

Şunu özellikle vurguladı:

“Oy kullanmak için Batı Trakya’ya giden tüm hemşerilerimize ve yardımlarını esirgemeyen camiamıza teşekkür ediyorum.”

Bursa’dan Bahreyn’e ticaret ve turizm köprüsü

Hafta sonu… Ticaret Bakanlığı desteği, Türkiye İhracatçılar Meclisi organizasyonuyla Bahreyn’e çıkarma oldu.

Görüşmelerde…

Bursa Kültür ve Turizm Başkanvekili, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Serhat Tosun da vardı.

Tosun…

Ticaret ve turizmin artması amaçlı başkent Manama’daki toplantıya Bahreyn Büyükelçisi Esin Çakıl ve Ticaret Müşaviri Şeyma Demirhan’la katıldı.