2010 yılı sonlarıydı… Dönemin MHP Osmangazi İlçe Başkanı olan Adem Dönmez’in davetiyle, Demiryolu Caddesi’ndeki ilçe merkezine gittik.
İlçe Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Hasanoğlu’yla orada tanıştık.
Dönmez’in…
Tanıştırırken, “Doktor, ama mühendis gibi planlama yapar, Bursa siyasetine yeni model getirdi. Göreceksin, tüm partiler bu modeli uygulayacak” dediği dün gibi aklımızda.
O modeli Dr. Hasanoğlu’ndan dinledik.
Osmangazi’yi 5 bölgeye ayırmıştı. Her bölgenin koordinatörü vardı. Kapı kapı çalışmak için de çalışma grupları oluşturulmuştu.
Sonrasında…
Ardından…
27 Ocak 2018 günü “Osmangazi’de il kadrosu gibi yönetim” başlığıyla duyurduğumuz gibi İYİ Parti Osmangazi Kurucu İlçe Başkanı oldu. Kendi projesi mahalle planlaması sistemini de sürdürdü.
Geçen yıl…
Selçuk Türkoğlu’nun milletvekili adayı olup ayrılmasıyla İYİ Parti İl Başkanlığı görevini üstlendi.
Dr. Mehmet Hasanoğlu, önemli sağlık sorunu ve geçirdiği ameliyat nedeniyle bu görevi bıraktığını da cumartesi günü açıkladı.
Arayıp…
Hem “geçmiş olsun” dileğimizi ilettik, hem siyaset konuştuk.
İYİ Parti’de kesintisiz 7 yıl başkanlık yapan tek kişi olduğunu anımsatıp şunu söyledi:
“Maalesef ‘Nemalanma derdi olanlar siyaset yapıyor’ şeklinde oluşan algı var. Tam tersine, İYİ Parti kadrolarında temiz insanların, ülkenin geleceği adına irade koymak isteyenlerin olduğunu göstermeye çalıştım.”
İlk günden beri oluşturduğu yönetim kadrolarında “liyakatli” kişilerin olmasına dikkat ettiğini vurgulayıp şu mesajı verdi:
“Koltuk için siyaset yapmadım. Genel Başkanım bana ‘devam et’ dedi, ama hakkını veremediğim bir görevi yürütmeyi doğru bulmadım. Göreve gelecek arkadaşıma her türlü desteği vereceğim.”
Dr. Hasanoğlu: Bireysel siyaset yapılmaz
“İYİ Parti’ye kurulduğu dönemden daha fazla ihtiyaç var. Genel Başkanımız da görevini layıkıyla yapıyor. İYİ Parti’nin, kuruluşundaki gibi yukarıya doğru yeniden ivme kazanacağına inanıyorum.”
Ardından…
“2020 yılında Osmangazi partinin en çok üyesi olan ilçeydi” deyip ekledi:
“Siyasette başarı tamamen ekiple olur. Bireysel siyaset yapılmaz.”
Atatürk’ün Cumhurbaşkanı olarak gelişinin 100. yılına özel program
Çünkü…
11 Eylül 1924’teki kurtuluşun ikinci yılı kutlamasına Mustafa Kemal Atatürk de katıldı ve Bursa’ya 12 gün misafir oldu.
O nedenle…
Atatürk’ün Cumhurbaşkanı olarak gelişinin yüzüncü yılı olduğu için bu yılki kurtuluş kutlamaları farklılık taşıyor.
Nitekim…
Çekirge Caddesi üzerindeki Atatürk Köşkü’nde kalan, tarihi belediye binası önündeki kutlama törenini izleyen Atatürk’lü anıları canlandırmak üzere Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın çok özel program hazırladı.
O çok özel program…
Atatürk’ün Cumhurbaşkanı olarak geldiği günün yüzüncü yıldönümü olan 31 Ağustos’ta Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlıyor. 11 Eylül’e kadar, 12 gün boyunca da çeşitli etkinlikler yapılacak.
En anlamlı mesaj: Hepimizin Zaferi
Afişleri görünce…
Bir dönem yaşanan “30 Ağustos halkın büyük bölümünü ilgilendiriyor mu?” tartışmaları akla geliyor. “Hepimizin Zaferi” diyen Bozbey de son noktayı koyup mesajı vermiş.
Sulak alanların narin kuşu: Venedik’ten kışı geçirmek için geldiler
Gerçekten de…
“Sulak alanların narin kuşu” olarak bilinen flamingoları ayrı bir duruşu var.
Nitekim…
Karacabey ve Uluabat’ı dünyaya tanıtan Kuş ve Doğa Fotoğrafçısı Alper Tüydeş, geçmiş yıllarda olduğu gibi en renkli göç yolculuğunu etkileyici fotoğraflarla duyurdu.
Çünkü…
Venedik’ten yola çıkan bin kadar flamingo, gruplar halinde sürü oluşturarak Karacabey’de kış mevsimini geçirecekleri Kocaçay Deltası’na ulaştılar.
Kışlama alanı olarak belirledikleri Kocaçay’da kışı geçirecek olan flamingolar, her yıl olduğu gibi yaz başında üremek için yeniden Venedik kıyılarına gidecekler.
Her yıl…
Aksamadan, düzenli olarak yaşanan bu en renkli göçü bizler de Alper Tüydeş fotoğraflarıyla izliyoruz.
Yaren leylek eşini de alıp göçe gitti
İşte…
Adem Amca dostluğuyla belgesellere konu olan Yaren leylek ve eşi Nazlı kışı geçirecekleri güneydeki sıcak ülkelere gitmek üzere göç yolculuğuna çıktılar.
“14. kez gelirler mi?” bekleyişi de başladı.