Olay Gazetesi Bursa

Siyasetçi uyarısıyla Demiryolları Yenişehir’deki yanlıştan dönüyor

Aslında… Bu sütunların okurları “ben yaptım oldu” mantığıyla hareket eden TCDD’nin yaptığı güzergah değişikliğini 14 Ağustos günü okudular. O yazıda…  2009 yılında TCDD’nin belirlediği demiryolu güzergahına göre DSİ’nin 2011 yılında 16 bin 665 hektar alanı Boğazköy Barajı’ndan sulayacak 355 kilometre boru hattının 340 kilometresini ve 400 kilometre arazi toplulaştırma yollarının 350 kilometresini tamamlayıp drenaj kanallarını […]

Aslında… Bu sütunların okurları “ben yaptım oldu” mantığıyla hareket eden TCDD’nin yaptığı güzergah değişikliğini 14 Ağustos günü okudular.

O yazıda… 

2009 yılında TCDD’nin belirlediği demiryolu güzergahına göre DSİ’nin 2011 yılında 16 bin 665 hektar alanı Boğazköy Barajı’ndan sulayacak 355 kilometre boru hattının 340 kilometresini ve 400 kilometre arazi toplulaştırma yollarının 350 kilometresini tamamlayıp drenaj kanallarını bitirdiğini de aktardık.

Dahası…

3 ilçedeki 27 mahallenin 9 bin 156 hektarlık arazisinde toplulaştırma yapıldığı, mülk sahiplerine yeni arazilerin tapularının verildiği bilgisi de yer aldı.

Bütün bunlar…

Hızlı trenin Yenişehir’in güneyinden geçmesine göreydi, TCDD güzergahı Yenişehir’in kuzeyine alınca hepsi çöpe gidecek, her şey sil baştan yapılacaktı.

İşte…

Bu konudaki gelişmeleri AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili Hüseyin Şahin açıkladı:

“Bölgeyi iyi bilen ve yatırımları adım adım takip eden bir siyasetçi olarak, kamu maliyeti adına  gidip TCDD’yle görüştük. ve uyarıda bulunduk.”

Şunu ekledi:

“Görüşmede ‘Güzergahı Yenişehir’in kuzeyine aldınız ama Yenişehir Sulama Projesi kapsamında güneyde toplulaştırmayla 50 metre genişliğinde hızlı tren yolu sıfır maliyetle elde edilmişti’ dedik.”

Şunun altını çizdi:

“Kamulaştırması yapılan alanda sulama hatları çekilmiş, vatandaşın hak kaybına yol açmadan mülkiyet tapuları toplulaştırmayla beraber teslim edilmiş. 50 metrelik o bant da bedelsiz kamuya bırakılmıştı.”

Ardından…

“Güzergah Yenişehir’in kuzeyine alındığında problemler çıkacağı uyarısı yaptık” dedi ve problemleri sıraladı:

“Birincisi, kamulaştırma problemi çıkacaktı. İkincisi, tapu problemi olacaktı. Çünkü tapuların bir daha tahsisi gerekecekti. Üçüncüsü 70-80 santim çaplı yeraltı sulama hatları zarar görecekti.”

Bütün bunlara bir de finans sorunu ekleneceğini, oysa güneyde problemsiz ve sıfır maliyetli arazi olduğunu ifade eden Şahin şu bilgiyi verdi:

“Uyarıya TCDD yönetimi teşekkür etti. Bazen bürokrasinin hatasını siyasetçi, bazen de siyasetçini hatasını bürokrat gideriyor. Burada da bürokrasinin hatasını düzeltiyoruz.”

Yani…

“Yani durum şu: TCDD yönetimi proje revizyonuyla güzergahın yeniden Yenişehir’in güneyine alınacağını söyledi. Böylece maliyet ve zaman kazancımız olacak.”
 

Hızlı tren gecikti, siyasetçi özür diledi

 

Hızlı trenin temeli Aralık 2012’de atılırken 2016 hedefi vardı. Sonra bu tarih 2016 sonu 2017 başı olarak revize edildi.

Projenin başından beri en yakın takipçisi olan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin gecikme için şunu söyledi:

“Vatandaşa 5 yıl önce bir söz verdik, fakat bazı yerde topoğrafya sorunu, bazı yerde proje değişmesi gibi aksaklıklar nedeniyle yerine getiremedik. Ben bu nedenle özür diliyorum.”

Şunu da ekledi:

“Haklı sebeplerimiz vardı, ama geç kaldık. İşim doğrusu bu.”
 

Şahin tarih vermedi, ama umut verdi

 

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, hızlı trenin hedeflenen tarihte bitmemesi nedeniyle özür diledikten sonra, ileriye yönelik şunları söyledi:

“İlk bölüm olan Geçit-Yenişehir arasında müteahhit firma çalışıyor. Yenişehir’den sonraki ikinci etapta da inşaat yakında başlayacak.”

Ardından…

“Bize söylenen bir tarih var, ama bunu biraz daha maksimize edip pay bırakmakta yarar var” dedi ve ekledi:

“Şunu söyleyebilirim: Yakın zamanda hızlı trene binip İstanbul’a ve Ankara’ya gidebileceğiz.”
 

Otomotiv Test Merkezi hükümetin 6 aylık performans planında

 

Hızlı tren gibi, Yenişehir’de planlanan Otomotiv Test Merkezi projesinin de en başından bu yana tam merkezinde AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin var.

Aynı zamanda…

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili olan Şahin, önce Karacabey’de düşünülen, ancak Tigem arazisi yeterli olmayınca Yenişehir’de TSE’ye tahsis edilen 4 bin 300 dönümlük alana kurulacak Otomotiv Test Merkezi’ni çok önemsiyor.

Türkiye’de uzmanı olmadığı için İspanyol firma tarafından hazırlanan ve uygulama projesi aşamasına gelen yatırımı şöyle değerlendiriyor:

Bir…

“Dünyada 7 otomotiv test merkezi var, bizimkisi 8. olacak. Tüm otomotiv ve yan sanayi ürünlerinin testleri yapılacak.”

İki…

” Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın da eklendiği tesiste otomotiv ve yan sanayi dışında askeri mühimmat ve araçların testleri de yapılacak.”

Üç…

“Patentini aldığımız ürünlerin testleri için sırlarını da yabancılara teslim etmek zorunda kalıyorduk, artık sırlarımız bizde kalacak.”

Dört…

“Test Merkezi yanında bir de Ar-Ge Merkezi yapılacak. Otomotiv ve yan sanayi vizyonu burada geliştirilecek.”

Tarih için de şunu söyledi:

“Savunma Müsteşarlığı çalışmalarını sürdürüyor ve çok stratejik adımlar atılıyor. Yakın zamanda hükümetimizin 6 aylık performans programı açıklanacak. Orada daha geniş bilgi verilecek.”
 

Şehir Hastanesi bitmeden yolları bitti

 

Bursa’nın önemli yatırımlarından olan Şehir Hastanesi’yle ilgili olarak AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin şunu söyledi:

“Adana ve birkaç ilde Sağlık Bakanlığı devreye aldı, bizim1355 yataklı modern Şehir Hastanemiz de önümüzdeki yılın sonunda bitecek.”

Bir de mutluluğu var:

“Karayolları Bölge Müdürümüzle Karacabey’den İnegöl’e kadar yol çalışmalarını gezerken şunu gördüm. Daha Şehir Hastanesi bitmeden yeraltı kavşağı ve bağlantı yolları bitmiş. Bu ileri görüşlülük de beni mutlu etti.”
 

Lalaşahinpaşa Çocuk Kütüphanesi’nde çocuklarla keyifli sohbet

 

Öğrencilik yıllarımızda Bursa’da yalnızca Tayyare Sineması aralığındaki Halk Kütüphanesi vardı. O kütüphane şimdi İpekçilik yokuşunda. Büyükşehir Belediyesi de kente yeni kütüphaneler kazandırdı. 

Bunlar arasında…

Tophane’de surların hemen girişindeki Lalaşahinpaşa Çocuk Kütüphanesi de var. Çocuklara yönelik, oyun etkinlikleri de olan tarihi mekanda Kütüphane Müdürü Sonay Ataev’in davetiyle ikinci kez çocuklarla buluştuk.

Açıkça söylemek gerekirse…

Mithatpaşa İlkokulu küçük öğrencileri çarpıcı soruları ve aktif katılımlarıyla bizi çok etkiledi. Sohbetimiz çok keyifliydi, ama daha önemlisi şu:

Bu çocuklar gelecek umudu verdi.

O nedenle…

Yetiştiren öğretmenlerini ve onları kitaplarla buluşturan Lalaşahinpaşa Kütüphanesi Müdürü Sonay Ataev’i kutluyoruz.