Orhan Samast’ı… Yıllardır tanırız ve çalışmalarını izleriz. Türksat’ın altyapı yatırımlarını Ankara’daki stratejik kurumlar başta pek çok ilde gerçekleştirdi.
Altyapı yanında…
İletişimin üstyapısı olan uygulama alanında da bilgi ve deneyimini geliştirdi. İtibar Enstitüsü Başkanı olarak önemli çalışmalara imza attı.
AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak siyasette dijital tekniklerin uygulanması alanında farklı çalışmalar yaptı. Bir dönem AK Parti Mudanya İlçe Başkanı olarak siyasal itibarı geliştirmek adına vatandaşla buluşma anlamında yeni tarz geliştirdi.
Bu dönem…
Siyasi görevi yok, ama Mudanya Postası internet haber sitesiyle Mudanya iletişimi için sayfa açtı.
Geçen hafta…
TR Düşünce Kulübü toplantısına konuk olduğunda, hem akademik bilgiler paylaştı, hem saha deneyimiyle siyasetin işleyişine dair gözlemlerini yol haritası kıvamında anlattı.
Örneğin…
Çok partili siyasal yaşama geçişle siyasette iletişimi anlatırken “Yeter söz milletin” sloganıyla yürütülen kampanyayı anımsattı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cezaevindeyken on binlerce kişiye el yazısıyla mektup gönderip gönül bağı kurması ve “Beraber yürüdük” kampanyası örneğini verdi.
Siyasal iletişimi 4 evreye ayırdı:
“Çok partili yaşama geçiş, darbelerle iletişimde yaşanan yavaşlama, Özal dönemi başlayan değişim ve gelişim, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la iletişim devrimleri ve profesyonel iletişim çalışmaları.”
Ardından…
Yerel seçimde belirleyici olan “yerel nüfusun doğru analizi, güçlü teşkilat desteği, genel siyasetin etkileri analizi, doğru aday” kavramlarına dikkat çekip çerçeveyi çizdi:
“Güçlü aday, güçlü teşkilat, iyi kampanya, millet desteği en önemli unsur.”
Şunu da ekledi:
“Seçim bittiğinde, aday kaybetse bile parti itibarı hafızalara kazınır. Demokraside esas olan ‘Arkamda millet var’ diyebilmek.”
Siyasete yeni kavram: Bireysel yetkinlik
İletişimde… Gelişen altyapı siyaset yapma tekniklerini de etkiledi.
TR Düşünce Kulübü’ne konuk olan İtibar Enstitüsü Başkanı Orhan Samast şuna dikkat çekti.
“İletişimdeki gelişme siyaset yapanın da, vatandaşın da elini güçlendirdi.
Adaylar farklı kanallara ihtiyaç duymadan doğrudan kamuoyuyla buluşma şansı yakaladı.”
Yeni kavram getirdi:
“Bireysel itibarın temel parametresi yetkinlik.
Siyaset yapanlar yetkinliğe de yatırım yapmalı.”
CHP parti programını yeniliyor: İlk adım Bursa İl Danışma’yla atıldı
Geçmişte… Bursa’daki sanayileşmenin sembolü tarihi Merinos Fabrikası alanına Atatürk Kongre Kültür Merkezi rahmetli Hikmet Şahin döneminde yapıldı.
16 yıldır…
AK Parti tüm toplantılarını Merinos AKKM salonlarında yaptı. 31 Mart’ta Büyükşehir’de iktidar değişince, aynı salonlarda CHP toplantıları yapılıyor.
Cumartesi günü…
CHP İl Danışma Kurulu toplantısı ise farklı bir sürecin ilk adımı oldu.
Konu şu…
CHP Genel Merkezi, mevcut parti programını günün koşullarına uygun yenilemek üzere hazırlık başlattı. Yeni programda, vatandaşın ekonomik ve sosyal sorunları ağırlıklı olarak yer alacak.
İşte…
Bu hazırlığı CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem cumartesi günü CHP İl Danışma Kurulu’nda partinin Bursa örgütüne anlattı. Bursa örgütünün önerileri ve sahadaki izlenimlerini de Ankara’ya taşımak üzere dinledi.
Büyükşehir’de çalışmadığı birim kalmadı!
Bir dönem…
Kızılay Bursa Şubesi yönetiminde birlikte çalıştık.
Ayşe Hacıoğlu 2017’de başlayan Büyükşehir’de Genel Sekreter Yardımcısı, Müzeler Şube Müdür Yardımcısı, Kütüphane Şube Müdürü, Kültür Müdürü, Bilim Merkezi, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü, Ar-Ge, İstihdam ve Kariyer Ofisi Koordinatörlüğü yaptı.
1 Nisan’dan bu yana sürdürdüğü Stratejik Yönetim Şube Müdürlüğü’ndeki görevine, Personel Geliştirme Şube Müdürlüğü’nde görev yapmak üzere veda etti.
Kutlama yaparken tramvay hattına zarar verdiler, Bursalılarla tartıştılar
Bir dönem… Çarşamba Pazarı’nın kurulduğu Darmstadt Caddesi son yıllarda Suriyeli sığınmacıların Bursa’daki üssü haline geldi. Farklı bölgelerde ikamet etseler bile burada buluştukları için cadde sığınmacılarla özdeşleşti.
İşte…
Darmstadt Caddesi’ni kendileri için üs edinen sığınmacılar, Suriye’de yaşanan gelişmelerin son aşaması olan Şam’daki Esad rejimi düşünce yola döküldüler.
Ellerindeki Suriye bayraklarıyla Darmstadt Caddesi’ne çıkan sığınmacılar kutlamanın dozunu fazla kaçırınca T1 tramvay hattına da zarar verdiler.
Bu nedenle…
Caddede tramvay seferleri aksarken, Burulaş olumsuzluk yaşanmaması için tramvay seferlerini durdurdu ve belediye otobüsleriyle yolculara destek verdi.
Bu da…
Hattı kullanarak yolculuk yapan Bursalılarla sevinç gösterisi yapan sığınmacılar arasında tartışmalara yol açtı.
Uludağ’ın zirvesine 40. tırmanışını yaptı
Bir yanı siyasetçi…
Yıllardır büyük bir vefayla DP Orhaneli İlçe Başkanı olarak siyasetin içinde.
Bir yanı da…
Dağ tırmanışçısı ve açık arazi koşucusu olarak sporcu.
Farklı illerdeki çıkılamaz dağlara tırmanmak da en büyük hobisi.
Yüksel Esen, 2024 yılının şu son günlerinde Uludağ’ın zirvesine özel bir rota izleyerek 40. kez tırmandı ve özel bir rekora imza attı.
Uludağ’ın ilk karlarına da dokundu.