Olay Gazetesi Bursa

Recep Altepe ilk kez açıkladı: Timsah Arena’nın yerine nasıl karar verildi?

Yıl 2009… AK Parti Büyükşehir Adayı olan Recep Altepe’nin seçim vaatleri arasında Bursaspor’a yeni stadyum vardı. O kampanyada… Altepe’nin görsellerle açıkladığı vaat ilgi görünce, diğer adaylar da projeleri arasına yeni stadyumu aldılar. Gerçi… Açıklanan projeler, Atatürk Stadyumu’nun yıkılıp yerinde yeni stadyum yapılması yönünde hazırlanmıştı, ama Acemler bölgesinde veledromun olduğu alanda yapılacağı açıklandı. 24 Şubat 2011 […]

Yıl 2009… AK Parti Büyükşehir Adayı olan Recep Altepe’nin seçim vaatleri arasında Bursaspor’a yeni stadyum vardı.

O kampanyada…

Altepe’nin görsellerle açıkladığı vaat ilgi görünce, diğer adaylar da projeleri arasına yeni stadyumu aldılar.

Gerçi…

Açıklanan projeler, Atatürk Stadyumu’nun yıkılıp yerinde yeni stadyum yapılması yönünde hazırlanmıştı, ama Acemler bölgesinde veledromun olduğu alanda yapılacağı açıklandı.

24 Şubat 2011 yılında yapılan ihaleyi Gintaş kazandı, 1 Haziran 2011’de Timsah Arena’nın temeli atıldı. Müteahhit ekonomik krize girince inşaat uzadı, 21 Aralık 2015’te de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılışı yaptı.

Resmi adı da Bursa Büyükşehir belediyesi Stadyumu oldu.

Ne var ki…

Timsah Arena’nın, kent trafiğinin en sorunlu yeri Acemler’de yapılması hep tartışıldı. Yanında hastane yapılması da trafik kaygılarını çoğalttı.

İşte…

O süreçte yaşananları, Olay Medya’yı ziyarete gelen Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Altepe’ye sorduk.

O da…

Bu konuda ilk kez açıklama yaptı, bir anlamda tartışmalara cevap verdi:

“Bursaspor için görkemli olması yanında, Avrupa Kupası finali oynanacak bir stadyum hedefledik. Avrupa ve dünya standartlarında olsun istedik.”

Şunu vurguladı:

“Dünya Mimarlık Ödülü alan Türkiye’deki ilk stadyum. Ayrıca dünyada en ilginç 5, en etkili 10 stadyum arasına girdi. Koltukları standartlara uygun, çatı tekniği Türkiye’de tek.”

Şunun da altını çizdi:

“Bizim stadyum 180 bin metrekare alana yapıldı, metrekare maliyeti 1.400 lira oldu. Beşiktaş 120 bin metrekare alanda metrekaresini 3 bin 400 liraya mal etti.”

Gecikme için “45 firma arasında en ucuz teklifi veren 2 müteahhit stadyum inşaatında iflas etti” dedi ve yer seçimini şöyle açıkladı:

“63 yıl önce ünlü Piççinato tarafından yapılan Bursa imar planı var. Stadyumu o planda gösterilen yere yaptık, kafamızdan yer seçmedik.”

 

Stadyum Acemler trafiğini nasıl etkiliyor?

Stadyumla ilgili en çok trafik eleştirisi geldiğini, hastanenin de kaygıları arttırdığını anımsattığımızda Recep Altepe şunu söyledi:

“Karar verdiğimizde orada hastane projesi yoktu. Trafik de; otoparklar, ticari alanlar ve cadde duvarlarla kapatılmazsa sorun olmaz.”

Şunu da ekledi:

“Stadyumu projelendirirken her şeyi düşündük. Önünde Bursaray var. Köprüler ve bağlantı yollarıyla Mihraplı Köprüsü’ne kadar plan yapıldı.”

 

Bursa için onur: Şenol Şankaya, Sürdürülebilirlik Liderleri arasına girdi

Gerçek olan şu… Hiçbir başarı kendiliğinden gelmiyor. Özellikle iş dünyasında elde edilen başarıların arkasında büyük bir sabır, emek, kararlılık var.

Üstelik…

Yalnızca üretimle de her şey bitmiyor, insanın olduğu yerde öncelikler değişiyor ve sosyallikle birlikte üretimde çevresel değerler de işin içine giriyor.

Bütün bunları şunun için söylüyoruz:

Fast Company Dergisi tarafından Türkiye’de ilk kez bir araştırma yapıldı. O araştırmanın sonunda da, Türkiye’nin en büyük işletmelerinin yönetim kurulları başkanları ya da CEO’larından oluşan jüri tarafından Türkiye’de ilk kez Sürdürülebilirlik Liderleri Listesi açıklandı.

İşte…

Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya gelecek adına vazgeçilmez olan sürdürülebilirlik konusunda listenin ilk 50’sine girerek Bursa iş dünyasına büyük bir onur kazandırdı.

 

Bursa sanayisi pandemiyi fırsata çevirdi

Bursa’da bir gelenek… Olay yalnızca günlük haberleri aktarmakla kalmıyor, Bursa’nın gelişimi için üzerine düşen kent sorumluluğunu da belgesel kıvamındaki ek ve dergileriyle yerine getiriyor.

Bunlardan biri de Bursa’yı Büyütenler olarak sizlere ulaşıyor.

Son sayı…

11 aydır yaşamımızı etkileyen pandemide Bursa sanayisinin verdiği üretim mücadelesini gözler önüne seriyor.

Emeği geçen, katkı koyan arkadaşlarımızı kutluyor, “ellerine sağlık” diyoruz.

 

CHP’den siyasi atak: Sokak Örgütlenmesi çalışmalarıyla seçime hazırlık

Görünen o ki… Yapılan “2023’ten önce seçim olmaz” açıklamalarına karşın Ankara siyaseti seçim odaklı çalışmalar yürütüyor.

Yaşanan polemikler de, karşılıklı salvolar da hep bu hesaba dayalı hamleler olarak kamuoyuna yansıyor.

Yanı sıra…

“Her an seçim olabileceği” düşüncesindeki partilerden CHP de, aniden gelebilecek seçime karşı hazırlıklı olmak için sokağa çıktı.

Nitekim…

Olası seçime hazır olmak amacıyla geliştirilen Sokak Örgütlenmesi kapsamında CHP İl Başkan Yardımcısı Avukat Baran Güneş ve bir grup il yönetim kurulu üyesi pazartesi akşamı Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde saha çalışması yaptılar.

2 ilçede yönetim kurullarıyla buluşan Baran Güneş ve yönetici arkadaşları, seçime hazırlıklı olmak adına “sandık organizasyonlarının doğru planlanması” için yapılması gerekenleri anlattılar.

 

Hasan Toktaş’a Genel Merkez görevi

Siyasetin en alt basamağından başladı… MHP döneminde İnegöl İlçe Başkanlığı ve il Başkanlığı yaptı. Meral Akşener’le birlikte ayrılıp İYİ Parti Kurucuları arasında yer aldı. Son kurultayda da İYİ Parti Genel İdare Kurulu’na seçildi.

Siyasetin her aşamasında görev alan Hasan Toktaş’a bir Ankara görevi daha geldi. Toktaş bu görevlendirmeyle,  İYİ Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcıları arasına girdi.