Bursa’da… Hem Sebzeciler ve Meyveciler Odası, hem de kendi kurduğu Seyyar Pazarcılar Odası başkanlığı yaptı.
Ardından…
Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu’nu kurdu ve Ankara’ya gitti, Başkan olarak 10 yıl Ankara nöbeti tuttu.
17 yıl sonra da…
Bu defa…
Pazarcı esnafı ve manavları ilgilendiren kritik çağrıda bulunurken, önce durum tespiti yaptı:
“Uzun süren sonbahar-kış mevsiminden sonra, yaz günlerini bekleyen esnaf ürün çeşitlerinin arttığı şu günlerde haksız rekabetle karşı karşıya.”
Soruna şöyle işaret etti:
“Her köşeden mantar gibi çıkan, vergi mükellefi olmayan, sabit işyeri de bulunmayan seyyar satıcılar sokakları işgal ediyor.”
Şunu vurguladı:
“Koca kış, vergisini ve kirasını ödemekte zorluk çeken manav esnafımızın ve pazarcılarımızın karşısına; cami önlerinde, işgal ettikleri kaldırımlarda ya da sokak aralarında ses sistemi kurulmuş araçlarla satış yapan korsan satıcılar çıkıyor.”
Ardından…
“Bunun adı haksız rekabet” dedi ve devam etti:
“Korsan satıcıların yanı sıra, vergi mükellefi bazı bakkallar, tekel bayileri, kuruyemiş satan dükkanlar da tarım ürünleri, meyve satıyorlar. Ne yazı ki, zabıta denetiminden de uzak tutuluyorlar.”
Bu durumu da “haksızlık” olarak yorumlayan Çakman, zincir marketlerin yaya kaldırımlarında sebze-meyve reyonu açmalarının önlenmesini istedi.
Sonra da şu çağrıyı yaptı:
“Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere, tüm ilçe belediyelerimizden ricamız şu: Kayıt dışı çalışan, Hal dışından faturasız aldıkları, en önemlisi nereden getirdikleri belli olmayan ürünlerle korsan pazarcılık ve manavlık yapanlara izin vermeyin.”
Doğup büyüdüğü, gelin olup çıktığı evi belediyeye bıraktı
Son sohbetimizi…
Doğduğu, büyüdüğü, gelin olup çıktığı ev olan Osmangazi Belediyesi Sümbüllübahçe Konağı’nda 12 yıl önce yaptık.
Vefat eden Ülkü Hoca’nın cenaze namazında siyasi kimlikli yalnızca Recep Altepe ve İsmail Hakkı Arslan’ı görünce hüzünlendik.
Belediyeler CHP’ye yaramadı: Olağanüstü kongre için imza girişimi
Üstelik…
47 yıl sonra kazanılan Büyükşehir ile ilk kez kazanılan Osmangazi en büyük hedeflerdi. Harmancık da 15 yıl sonra geri alındı.
Gelin görün ki, belediyeleri kazanmak CHP’ye pek yaramadı.
Çünkü…
İlçelerden “Seçimi kazandık, ama anlayamadık” sesleri geliyor. “CHP ilçe örgütlerinin belediyelere ulaşamaması” eleştirileri yoğunlaşıyor.
Bu da bazı ilçelerde olağanüstü kongre isteklerine dönüşüyor.
Gerçi…
Gerekçe farklı, ama ilk kongre isteği geçen hafta Kestel’de toplanan imzalarla geldi. Orhaneli yeni ilçe başkanına itiraz için imza topluyor. Osmangazi’de Kadın Kolu kongresindeki tartışmalar ilçe yönetimine yönelik girişime yol açacak gibi.
Şimdi de…
Olağanüstü il kongresi için imza hazırlığı konuşuluyor. Olağan kongre geçen yıl 17 Eylül’de yapılmıştı.
İYİ Parti’de Bursa dayanışması
Geçen yıl…
İkisi de İYİ Parti Bursa Milletvekili seçildi. Son kurultayda, Genel Başkan Musavat Dervişoğlu’nun listesine giren Toktaş yönetimde Teşkilat Başkanı oldu.
Türkoğlu da, Bursa hatırası tabloyla Hasan Toktaş’ı ziyaret etti.
Bursa’ya kültürel katkı için çalışıyor: Ceyhun İrgil’den bir müze daha
1983 yılında…
Hakimiyet gazetesinde kurduğu Çocuk Kulübü üyeleri bugün önemli yerlerdeler. FotoFest onun projesiydi.
Nilüfer’de…
Etkileyici bir Sağlık Müzesi’ni kente armağan etti. Siyaseti sevemedi, CHP Bursa Milletvekili olarak bir dönem görev yapıp bıraktı, ama doktor olarak yıllardır şifa dağıtıyor.
Dr. Ceyhun İrgil…
9 yıl önce ilk görüşmesi yapılan yeni bir projeyi şimdilerde yaşama geçirmek üzere. Gemlik’in ilk belediye başkanı olan Yazar-Şair-Kuvayı Milliyeci Dr. Ziya Kaya’nın evini damadı Dr. Avni Domaniç’in anı ve birikimleriyle müzeye dönüştürüyorlar.
Ayrıca…
Dr. Ziya Kaya’nın anıları kitap olarak da yaşayacak.
BAL mezunu arkadaşlarına sürpriz yaptı
Hepsinden önce…
Bursa Anadolu Lisesi’nin 1986 mezunu olan Gülay Afşar, 38 yıl önceki sınıf arkadaşlarıyla mezuniyet gününde buluştu.