Çok değil… 30 yıl önce Gürsu’nun sakin ova köyü yaşamı vardı. Bucaktan ilçeye dönüşen kentin sokaklarında Osmanlı köy evleri yaşamında herkes birbirini tanırdı.
Şimdilerde…
Bir sanayi kentine dönüşen Gürsu nüfusu 100 bine ulaştı, yeni yerleşim alanları açıldı, günlük yaşam değişti, yeni beklentileri ortaya çıktı.
Nitekim…
Bu kapsamda…
Geçenlerde açılışı yapılan 1300 metrekarelik Şehit Sefa Uzun Parkı ilçenin 17. park ve sosyal yaşam alanı oldu.
Türkiye’nin en kapsamlı Sporcu Fabrikası yanında 17 mahalledeki spor parkları sayesinde Gürsu en çok spor tesisine sahip ilçe olma özelliği kazandı.
Nitekim…
17 bin öğrenciden 9 bin 800’ünün lisanslı spor yapması, 20 bin vatandaşın da düzenli spor yapıyor olması bunun göstergesi.
Spor yatırımları ve sporcu sayısının çoğalması, yasaklı madde kullanımı ve bundan kaynaklı suçlara karışma oranını yüzde 74 oranında azalttı.
Yanı sıra…
İlçenin yeni kimliğine uygun olarak oluşturulan Kolektif Kariyer Merkezi ile 6 ayda 30 istihdam buluşması yapıldı ve bu buluşmalara katılan 4 bin 800 kişiden 1.300 civarı genç iş sahibi oldu.
Kariyer Merkezi’nde…
Gençlere yönelik sertifikalı özel oyun yazılım atölyesi, YouTube stüdyosu yanında sosyal medya, dijital pazarlama, kodlama, girişimcilik eğitimleri aralıksız sürüyor.
Son müjde ise…
Bursa-Ankara arası adeta mekik dokuyan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık’tan geldi. Sakinliğiyle bilinen Işık’ı da heyecanlandıran gelişme şu:
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 100 milyon liralık yatırımla Gürsu’ya 32 derslikli 3 okul, 2 ana okulu, 1 RAM, 1 Bilim Sanat Merkezi yapılacak.
Eğitime yatırımlar Eğitim Vadisi’nde gerçekleştirilecek.
Hem ovada, hem Bursa’ya tepeden bakıyor
Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık da vaat ettiği 32 projenin yüzde 68’ini 2.5 yılda gerçekleştirdi.
Onursal Başkan Gençoğlu’ndan Bal-Göç camiasına önemli mesajlar
Dedi ki:
“Bugüne kadar kongrelere hiç karışmadım. Yönetimdeki bazı sürtüşmeler sonrası bütünleştirici ortak aday için yardımcı olmam istendi. Tek adayın yararlı olacağını söyledim. Fakat uzlaşma sağlanamayınca geri çekildim.”
Şunu vurguladı:
“Benim için isim değil, Bal-Göç’ün genel başkanı önemli.”
Usulsüz üye iddiası için de şunu söyledi:
“Söylentiyi duyunca Genel Başkan Veli Öztürk’ü hem aradım, hem mesaj attım ve izin verilmemesini istedim. Bana yapılmadığını söyledi. Fakat 648 kişinin karar defteri boş yerlerine yazıldığını öğrendim.”
Camiaya mesajı şu:
“Konu adli mercilere intikal etti. Bal-Göç’ün kayyuma kalmadan yönetilebileceğini savunuyorum. Bu duruma düşürenler kongrede hesabını verecek.”
Sınav tarihinin değişmesinin sırrı mı var?
“Sınav bu yıl haziranın üçüncü haftasına, yani 18-19 Haziran’a alınmış. Acaba bunun bir nedeni mi var?”
Biz içinden çıkamadık. Nereden bilelim?
Bursa’yı ‘5 tür afetten korumak’ için 39 hedef ve 245 eylem planı var
Fakat…
Önemseyip hazırlık yapanlar da var. AFAD onların başında geliyor.
Nitekim…
Vali Yakup Canbolat başkanlığındaki İl Afet Risk Azaltma Planı toplantısında, AFAD’ın hazırladığı planlar ortaya konup değerlendirildi.
O toplantıda dikkat çeken bir bölüm var.
68 kurumdan 175 temsilcinin katılımıyla hazırlanan ve İRAP kısa adıyla anılan İl Afet Risk Azaltma Planı’nda 5 tür afete dikkat çekiliyor:
Deprem, Kütle hareketleri, Taşkın/Sel, Meteorolojik ve İklim Değişikliği Kaynaklı Afetler ve Endüstriyel Kazalar.
Toplantıda…
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Yalçın Mumcu’nun sunumunda; Bursa’nın afet riski azaltma planında 6 amaç, 39 hedef ve 245 eylem belirlendiği vurgulandı.
43 yıllık holdingin 30 yıllık yöneticisi
Önce Hayat, sonra Vatan hastanelerini bu kente kazandırdığı süreçleri en yakınından izledik, siyaset dönemine tanıklık ettik.
43 yıllık Erkurt’ta 30 yıldır Genel Koordinatör olarak yöneticilik yapıyor.
Erkurt Holding Kurucusu, Maliye ve Dışişleri eski bakanı Ahmet Kurtcebe Alptemoçin’den plaketini alırken çok duygulandığı da fotoğrafa yansımış.