Seçimden bu yana MHP tabanı ve sonrasında teşkilatlar partinin genel durumu ile ilgili görüş ortaya koyarken değişim istiyorlar.
Bunun için de…
21 Mart 2015’te yapılan kurultayın yenilenmesi çağrısı yapıyorlar. Fakat MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu çağrıya hiç de sıcak bakmıyor.
O nedenle…
Parti yönetiminde değişim sağlanabilmesi için kurultayın yenilenmesini isteyenler aralık ayında imzaları toplayıp MHP Genel Merkezi’ne verdiler.
Burada da…
Yolu zorlaştıran bir durum var. MHP Tüzüğü gereği olağanüstü kurultaylarda seçim yapılamıyor. O nedenle, önce tüzük kurultayı için imza toplandı. Kurultay toplandığında önergeyle seçimli kurultaya dönüştürülecek.
Buna karşın…
Bahçeli de geçen ay Kızılcahamam’daki Merkez Yönetim Kurulu toplantısında stratejik bir hamleyle kongre sürecini başlatma kararı aldı.
Tüzük gereği…
Kongre süreci başladığında olağanüstü kurultay yapılamayacağı için, değişim isteyenlerin önünü kesti ve Genel Merkez’e teslim edilen 547 imzalı kurultay başvurusuna da cevap vermedi.
Listede…
Bursa’dan başlangıçta 37 imza vardı, ama sonradan 1 imza daha eklendi ve 47’si seçilmiş 51 delegesi olan Bursa’dan 38 delege kurultay istemiş oldu.
Gelinen noktada…
Değişim yanlıları da olağanüstü tüzük kurultayı için bugün mahkemeye başvurma kararı aldılar.
Eğer…
Mahkeme başvuruyu kabul ederse, olağanüstü tüzük kurultayı için üst kurul delegeleri arasından, yani kurultay delegeleri arasından kayyum heyeti atayacak.
Ancak…
Genel Başkan adayı olarak değişim için imza toplayanlara önderlik eden Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın kurultay delegesi değiller. O nedenle imza veremedikleri gibi, kayyum heyetinde yer alabilme şansları da yok.
Mahkemenin ataması halinde tüzük kurultayı hazırlıklarını yapmak üzere kayyum heyetinin toplanması MHP için bir ilk olacak.
Böyle bir durumu 2010 yılında Saadet Partisi yaşamıştı.
Özensoy: Kurultay tabanı rahatlatır
Şunu söyledi:
“Tabanın ve teşkilatların bir an önce rahatlaması için olağanüstü kurultay bir an önce seçimli olarak yapılmalı. Görüşmelerimden edindiğim izlenime göre, kurultay tabanı rahatlatır.”
Bir de uyarısı var:
“Kurultay ortaya yeni bir yapı çıkarmalı. Yalnızca kişilerin değişmesinin önemi yok. Zihniyet değişmeli. Parti içi demokrasi sağlanmalı, teşkilatların görüşleri göz önüne alınmalı.”
Timsah Arena, futbolcunun transfer tercihini etkiledi!
“4-2’lik maçta Timsah Arena’ya bordo-mavili formayla çıktım. Stadyum inanılmaz, atmosfer tek kelimeyle süper. Rakip takımdaydım, fakat tüylerim diken diken oldu. Bu atmosferde her hafta sonu oynamak isterim. Çok teklif vardı, fakat Bursaspor’dan başka takıma gitmeyi düşünmedim.”
Açıkça söylemek gerekirse…
Anlaşılan o ki…
Timsah Arena’da maça çıkan futbolcular, artık transferlerinde tercihlerini Bursaspor’dan yana yapacaklar.
Dahası…
Spor Servisi’ndeki meslektaşlarımızın yazdıklarına göre Deniz Yılmaz da Bursaspor’a gelebilmek ve Timsah Arena’da oynayabilmek için Trabzonspor’dan 2 milyon liralık alacağını silmiş.
Bu da…
Bir Bursaspor sevdalısı olarak Timsah Arena’nın gelecekte daha büyük transferlerin tercihte etkili olacağı düşüncesiyle bizi umutlandırdı.
İçimizden de…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye bir kez daha teşekkür etmek geldi.
Kırat tabanı harekete geçti, başarısızlık sorgulanıyor
Bursa’dan başlayan hareketin sözcüleri, il il eski kadrolarla temas kuruyorlar. Hafta sonu da Yalova’da çok geniş katılımlı bir yol haritası toplantısı var.
Yalova ve Bursa’nın yanı sıra Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Sakarya, Kocaeli, Eskişehir, Bilecik, Zonguldak’tan da katılım olacak.
Toplantı öncesi…
DP’nin eski il başkanları Ahmet Yıldırım ve Üstün Tunalıgil ile Osmangazi eski ilçe başkanı İsmet Koyuncu ziyarete geldiler. Başlattıkları taban hareketini şöyle anlattılar:
“Demokrasi ve Taban Hareketi’yle DP tabanını birleştiriyoruz.”
Bu noktada…
Siyasette merkez sağa ihtiyaç duyulduğunun ortaya çıktığını belirtip “Önce taban birleşmeli, bunu Genel Merkez yapamadığı için taban harekete geçti” dediler.
Partiden ayrı olmadıklarını, buna karşın üst yönetimle taban arasında köprü oluşturduklarını özellikle vurguladılar.
Verdikleri seçim sonucu rakamlarıysa, gerçekten siyasi kriz tablosu:
“1 Kasım’da 48 milyon seçmen oy kullandı, 45 milyon oy geçerli sayıldı. Bu 45 milyon oydan yalnızca 68 bini bize geldi. 112 belediyemizden, 5 belediye kaldı.”
Sonra da şunu sordular:
“Harekete geçmeyip de ne yapalım?”