Olay Gazetesi Bursa

MHP sert: 19 Haziran korsan olur, ısrar eden bedelini öder!

​Geri sayımda kritik bir süreç… Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin toplanan imzalar nedeniyle verdiği ve Yargıtay’ın onayladığı karara göre oluşan Çağrı Heyeti 19 Haziran’da kurultay kararı aldı. Bu toplantıda tüzük değişikliği yapılacak. Değişim yanlıları, 19 Haziran’da tüzük değiştikten sonra 9 Temmuz’da seçimli kurultay kararı almak üzere hazırlık yapıyorlar. Ne var ki… Daha mahkeme kararının ertesi […]

​Geri sayımda kritik bir süreç… Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin toplanan imzalar nedeniyle verdiği ve Yargıtay’ın onayladığı karara göre oluşan Çağrı Heyeti 19 Haziran’da kurultay kararı aldı. Bu toplantıda tüzük değişikliği yapılacak. Değişim yanlıları, 19 Haziran’da tüzük değiştikten sonra 9 Temmuz’da seçimli kurultay kararı almak üzere hazırlık yapıyorlar.

Ne var ki…

Daha mahkeme kararının ertesi günü 10 Temmuz’da seçimli kurultay açıklaması yapan MHP Genel Merkezi’nin tutumu da merak ediliyor.

Nitekim…

Son günlerde gazete ve televizyon haberlerinde “19 Haziran kurultayına katılan delegelerin ihraç edilecekleri” ifade ediliyor.

Biz de…

MHP Genel Merkezi’nin düşüncesini öğrenmek için Genel Sekreter İsmet Büyükataman’a sorduk.

Önce…

Bazı arkadaşlar kendileri soruyorlar, kendileri cevaplıyor. Gündemimizde ihraç hiç olmadı” dedi ve 2 Kasım’dan bu yana hep benzer spekülasyonlar üretildiğini anımsattı.

Sonra da…

Çağrı Heyeti’nin kararıyla toplanacak 19 Haziran kurultayını yorumladı:

Eğer 19 Haziran’da kurultay toplanırsa, kendileri çalar kendileri dinlerler. Olacak olan budur.”

Sonra da…

Neden böyle söylediğini açıkladı:

Kurultayın toplanması içtin salt çoğunluğun salonda olması lazım. Orada salt çoğunluk olup olmadığını kim tespit edecek?”

Şöyle devam etti:

Tüzük net. Kurultayı Genel Başkan, yoksa Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, ya da genel başkanın görevlendireceği Merkez Yönetim Kurulu Üyesi açabilir.”

Şunu ekledi:

Biz o toplantıda olmayacağız, Genel Başkan da olmayacak. Öyleyse kim, nasıl açacak? Açılmayan toplantıda divan nasıl oluşacak, gündem nasıl görüşülecek?”

Şunu da vurguladı:

Çağrı Heyeti’nin görevi kurultayın yerini tutmak, delegasyonu haberdar etmek. Bununla sınırlı, salonun kapısında görevleri bitiyor.”

Bir de uyarı yaptı:

Adı üstünde, Çağrı Heyeti. Ondan öteye bir şey yaparlarsa hukuksuz olur ve yasal takip yapma hakkı doğar. Bunun yaptırımı olur. Onu da dikkate almalılar.”

Yani…

Yani, söyleyeceğim şu: Fiili durum yaratarak toplantıyı yapmaya kalkmaları halinde, bu toplantı bir korsan toplantı olur. Bu da ısrar edenlere yönelik bir yaptırım getirir.”

 

MHP’yi itibarsızlaştıran disipline…

 

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman son günlerdeki spekülasyonlara cevap verirken, 19 Haziran toplantısına katılanların disipline verilmeyeceğini söylerken, bir başka noktaya dikkat çekip uyardı:

İnatla, ısrarla MHP’yi kamuoyu önünde itibarsızlaştırmaya yol açacak hareketlere devam ederlerse, bunun sonu Merkez Disiplin Kurulu olur.”

Şunun altını çizdi:

An itibariyle bir kovuşturma, disipline sevk söz konusu olmadı. Ama başından bu yana adı geçen herkes çok yakından takip ediliyor. Hala ısrar edenler disipline verilebilirler.”

 

MHP kurultay için 10 Temmuz’da neden ısrarlı?

 

Kamuoyu MHP’deki kurultay tartışmalarını ilgiyle izliyor. Çünkü, iki kurultay söz konusu ve böyle bir tablo hiçbir partide yaşanmadı.

Biri…

Çağrı Heyeti’nin 19 Haziran’da tüzük kurultayı çağrısı. O kurultaya 1 hafta kaldı. Diğeri MHP Genel Merkezi’nin 10 Temmuz’da seçimli kurultay kararı.

Bunun yanında..

Eğer 19 Haziran kurultayı toplanır da tüzük değiştirilirse, 9 Temmuz’da değişimcilerin seçimli kurultayı söz konusu.

Böyle bir ortamda…

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman neden 10 Temmuz tarihinde ısrarlı olduklarını açıklarken şuna dikkat çekti.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi kurultay kararı verdiğinde Sayın Genel Başkanımız ‘Ben bu kararı beğenmiyorum, ama saygılıyız, Yargıtay’ın kararını yerine getireceğiz’ dedi.”

Şöyle devam etti:

Yargıtay kararını ayın 24’ünde açıkladı, ama bize 30’unda tebliğ edildi. Açıklamanın ertesi günü, yani 25 Mayıs’ta Sayın Genel Başkanımız tüzüğün 63. maddesinin verdiği yetkiyi kullanıp seçimli kurultayı ilan etti.”

Şunu ekledi:

Ayın 29’undaki Merkez Yönetim Kurulu toplantısında görüştük, 30 Mayıs’ta da kararını aldık.”

Üstünde durduğu şu:

Henüz Çağrı Heyeti olağanüstü kurultay tarihi ortaya koymadan önce Genel Başkanımız 26 Haziran ya da 10 Temmuz’u telaffuz etti. Ramazan olduğu için 26 Haziran’dan vazgeçtik.”

Düşüncesi şu:

Arzu edilen olağanüstü kurultay ve tüzüğün değişmesiyse, 10 Temmuz açıklandı. İnatla ve ısrarla başka tarihte kurultay yapma gayretleri bize göre iyi niyetli bir durum değil.”

 

Sosyal medyaya sıkı takip!

 

2 Kasım’dan bu yana kurultay tartışması yaşanan MHP’de, en çok da disiplin spekülasyonu yapıldı.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman buna değinirken “Sosyal medyada maksadını aşan değerlendirme yapanlar oldu” deyip şunu söyledi:

Genel Merkez olarak süreci yakından takip ettik. Gerek üst kurul delegesi arkadaşlarımızdan, gerek aday adayı arkadaşlarımızdan maksadını aşan konuşmalar olmuşsa, onlarla ilgili takip yapılıyor.”

Şunu ekledi:

Ancak şu ana kadar disipline sevk olmadı. Takip ve tahkikat aşamasında devam ediyor.”

 

AK Parti İl Kadın Kolları için karar verilemedi

 

AK Parti’de, görevden ayrılan Nihal Gökten’in yerine İl kadın Kolları Başkanlığı için görüşmelerden bir sonuç alınamadı.

İlk etapta…

Cemalettin Torun yönetiminde İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Fatma Erdönmez, Karacabey ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Gülten Kapıcıoğlu, Osmangazi Belediye Meclisi Üyesi Kevser Öztürk ve İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Esin Uzun atamayla ilgili olarak Kadın Kolları Genel Merkezi çağrısı üzerine perşembe günü Ankara’ya gittiler.

Fakat Genel Merkez görüşmeleri sürdürme kararı aldı. Şimdi Bursa’dan 4 kişilik bir grup daha gidecek.