Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Metro inşaatında ağırlık boş araziye verildi, Geçit’te sıkıntı boşuna çekildi

Köşe Yazısını Dinle

Açıkçası… Bursaray’ı son durağı Emek’ten Şehir Hastanesi’ne ulaştıracak metro inşaatının neden planlandığı gibi ilerlemediği sorusu çok önemli.

Nitekim…

24 Mart Cuma günü “İş uzadı, umut azaldı, moral bozuldu: Bu metro bu seçime kadar yetişmez!” başlığıyla, işin gelecek yıl da bitmeyeceğini anlatmaya çalıştık.

Sabah…

Geçit’te fore kazık makinalarının Bursa yönünde altyapı deplasesi için sayılarının arttığını görünce gülümsedik.

Çünkü…

Eylül ayında, Mudanya’ya gidiş yönünde altyapı deplasesi için 10 fore kazık makinası yola sıralandığında çok umutlanmıştık. Üstelik planlamaya göre aralık sonunda gidiş yolu bitecekti. Lakin, martın ortasında bitebildi.

Gazeteye geldiğimizde…

Çalışmaları sık sık yerinde inceleme yaparak izleyen İnşaat Mühendisi Cengiz Duman’ın mesajıyla karşılaştık. Şu günlerde Almanya’da olan Duman, takip ettiği çalışmayla ilgili bazı sorular da gündeme getirdi.

Mesajına…

“Maalesef işin buraya geleceği çok açık belliydi” diye başlayıp şuna işaret ediyor:

“Proje, en çok ihtiyaç duyulan yerlerde kaplumbağa hızıyla devam eden iş haline geldi. Örneğin, Emek-Geçit arasında 24 saat çalışılması gerekirken, bütün güçlerini Geçit-Şehir Hastanesi arasına verdiler. Fore kazıklar, kazılar, beton imalatları yapıldı.”

Sonra da Mudanya Yolu’na dikkat çekiyor:

“1 kilometrelik Özdilek-Ahmet Yesevi istasyonları arasındaki sorunlu bölgede aylarca altyapı deplase işi yapıldı. Akıl alır gibi değil.”

Sorguladığı şu:

“Bu; ya işbilmezlik, ya da ihale dosyasındaki fiyatlardan dolayı işine böyle gelme durumudur.”

Galiba…

En kritik soru da burada ortaya çıkıyor: Geçit’te eylülden mart ortasına kadar yalnızca bir yönde altyapı deplasesini hızlıca bitirmek varken, neden açık arazide hafriyatlı ve betonlu işlere ağırlık verildi?

Başta Geçit esnafı ve Mudanya Yolu’nu kullananlar bu çileyi boşuna mı çekti?

 

Vatandaş Üniversite-Görükle hattını da soruyor

Şehir Hastanesi Metrosu için haziran ayında akan trafiğin içinde girildi, eylül ayında Mudanya yönünü kapatıldı, ama Geçit’ten çıkılamadı. Ne zaman biteceği de belli değil.

Bunu gündeme getirmemiz üzerine bazı okurlar da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temelini attığı Üniversite-Görükle hattını soruyorlar.

Bildiğimiz şu:

Yakın zamanda bu hat için planlanmış bir çalışma ne yazık ki yok.

 

Önseçim muradına eren İYİ Parti’de 57 aday adayıyla heyecan dorukta

Geçen hafta… Sohbet ederken İYİ Parti İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu adayları belirleme yöntemine ilişkin beklentisini söyledi, biz de 20 Mart’ta aktardık:

Biz Bursa’da sandık koyarak önseçim yapmak istiyoruz. Genel Merkez ise elektronik oylama kararı aldı. Genel Başkanımızın Bursa’yı kırmayacağını ve sandık koymamıza izin vereceğini düşünüyoruz.

Hafta sonu…

Meslektaşımız,. Enbursa.çom yazarı Yüksel Baysal dijital oylama yerine tüm üyelerle sandıkta önseçim olacağını duyurdu.

Pazar akşamı da…

İYİ Parti’nin 57 aday adayı, İl Başkanlık Divanı ve 17 ilçe başkanıyla İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu iftarda buluştular.

Önseçimin konuşulduğu gecede, Dr. Hasanoğlu şu mesajı verdi:

“Daha vizyoner, daha liyakatli ve çözüm odaklı kadroların yönetimiyle daha İYİ bir Türkiye için var gücümüzle çalışacağız.”

 

Saadet Partisi’ne 66 aday adayı başvurdu

Seçim olsa da, olmasa da sürekli çalışan siyaset kadrosu denilince akıllara Saadet Partisi teşkilatları geliyor.

Nitekim…

Millet İttifakı çatısında girilecek 14 Mayıs seçimi için Saadet Partisi’ne 66 aday adayı başvurdu.

İl Başkanı Mehmet Atmaca da adaylarla toplantıda şu sözü verdi:

“Farklı fikirdeki insanların bir araya gelerek oluşturduğu toplantıda farklılıklar bir kenara konulursa ortada Hak kalır.”

 

Kıvanç Atmaca’nın hedefi: Tarım ve gıdayla büyüyen Mustafakemalpaşa

Yıllardır… Düşüncesini açık açık dile getiriyor. Örneğin, 12 Eylül 2019’da Mustafakemalpaşalılar Derneği Başkanı olarak söylediklerini aktarmışız.

Bu kez…

Murat Dönmez ve Gürsel Uludağ’la birlikte CHP Aday Adayı olarak geldiğinde Kıvanç Atmaca büyük hayalini bir kez daha anlattı:

“Mustafakemalpaşa doğru tarım ve doğru hayvancılıkla Türkiye’yi doyurabilecek kapasiteye sahip. Fakat kendi tarlalarının patronu olacak gençler çalışmak için Bursa’ya gelince topraklar boş kalıyor.”

Bu noktada…

“Mustafakemalpaşa’nın nüfusu yıllardır 100 bin, ama Bursa’da 150 Mustafakemalpaşalı yaşıyorsa sorun var demektir.”

Şunu söyledi:

“Ne yazık ki Karacabey ve Mustafakemalpaşa Bursa’dan görünmüyor. Milletvekili olduğum takdirde tarım ve gıdayla büyüyen Mustafakemalpaşa için çalışacağım. Tarımsal sanayi önceliğim olacak.”

 

İftara yetişemeyene Osmangazi yetişiyor

Projeyi… 2000’li yılların başında, Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı olduğu dönemde Ali Mollasalih dostumuz uygulamıştı.

Yoğunluğu yüksek yerlerde, iftara yetişemeyenler için oruçlarını açabilecekleri ikramlar dağıtmıştı.

Yıllar sonra Osmangazi Belediyesi benzer uygulama yapıyor. Osmangazi’de 5 ayrı noktaya kurulan standlarla iftara yetişemeyenlere Osmangazi Belediyesi yetişiyor ve dua alıyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X