Bilgilendirmeyi… Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir yaptı.
Rektör Hoca…
15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ’cü yapıya ait oldukları için kapatılan vakıf üniversiteleri arasında yer alan Orhangazi Üniversitesi Kampüsü’nün BTÜ’ye tahsis edilmesinden sonra karşılaştıkları manzarayı anlatırken şunu söyledi:
“BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesi olarak isimlendirilen Orhangazi Üniversitesi Kampüsü’ndeki bütün bilişim, elektrik, su, aydınlatma, ısıtma/soğutma ve benzer sistemler hızla çözülmüş, devreye alınmış ve problemsiz çalışır hale getirilmiştir.”
Cümledeki…
Binaya ilişkin “benzer sistemler” ifadesi şifreli bölümler anlamına geliyor.
İşte…
Merdiveni olmadığı için yürüyerek çıkılamayan, şifreli özel kartla çalışan asansörle ulaşılabilen ana binanın 4. katı, gören herkesi hayrete düşürüyor.
Çünkü..
Ayakkabılar çıkarılarak girilen bu kat adeta küçük bir 5 yıldızlı otel gibi döşenmiş ve bu şekilde de kullanılmış.
Katta…
Konaklama yapmak üzere 8 oda var. Lobi olarak kullanılan bölümde lüks oturma grupları dikkat çekiyor. Ayrıca, eğitim çalışması da yapmaya elverişli 6 toplantı odası bulunuyor.
Orhangazi Üniversitesi ‘çifte diploma’ fabrikasına dönmüş
Gerçi… Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, 23 Temmuz tarihli kanun hükmünde kararname ile kendilerine tahsis edilen eski Orhangazi Üniversitesi yerleşkesine ilişkin bilgilendirme amaçlı basın toplantısı düzenlemişti.
Fakat…
Genel bilgilendirme sonrası gazetecilerin soruları Orhangazi Üniversitesi’nden kampüsü dışında kalan sorunları üzerine yoğunlaştı.
Bu noktada…
Prof. Dr. Karademir çok çarpıcı bilgiler verdi.
Örneğin…
Orhangazi Üniversitesi’nin 350’si yüksek lisans, 59’u önlisans olmak üzere toplam 2 bin 300 öğrencisini de devraldıklarını vurguladıktan sonra ilk tespiti şöyle aktardı:
“Laboratuvar ve akademik kalitesiyle Bursa Teknik Üniversitesi’nin çok uzağında bir üniversite karşımıza çıktı. Orhangazi Üniversitesi’ndeki kaliteyi sorgulamak lazım.”
Asıl nokta şu:
“Kamuoyunda çift diploma olarak bilinen aynı anda iki ana dal devlet üniversitelerinde de uygulanan bir yöntem. Fakat burada hayatın akışına uygun olmayacak sayıda öğrenci iki ana dal eğitimi alıyor.”
Şunu da ekledi:
“Öğrencilerin yaklaşık yüzde 20’si çifte diplomayla mezun olacak. Böyle bir oran hiçbir üniversitede yok.”
Şu nokta da çok ilginç:
“Orhangazi Üniversitesi’nde 15 bölüm açılmış. Fakat bunun yarısı yüzde yüz İngilizce öğrenim. Böyle bir oran da hiçbir üniversitede yok.”
Bundan doğan sıkıntıyı da açıkladı:
“Yayınlanan kararnamede öğrencinin aynı bölüme yerleştirilmesi var. Fakat bu kadar çok sayıda yüzde yüz İngilizce bölümü Bursa Teknik Üniversitesi’nde de, Uludağ Üniversitesi’nde de yok.”
Şunu da ekledi:
“Yine de BTÜ olarak biz ihtiyaç nedeniyle 4-5 yeni bölüm açmak durumundayız.”
Gerçi…
Devlet üniversitelerinin bazıları, sosyal tesisleri içinde küçük bir bölümü misafirlerin konaklamasına ayırabiliyorlar. Ne var ki, Orhangazi Üniversitesi ana binasının dördüncü katı, alışılmış misafirhane konseptine hem benzemiyor, hem de uymuyor.
O nedenle…
Merdivenle çıkılamayan, özel şifreli kartla çalışan asansör dışında ulaşımı olmayan modern mobilyalarla güzel tefriş edilmiş 4. katın sırrı merak ediliyor.
Doğal olarak…
Bu katta kimlerin kaldığı kadar, ne amaçlı toplantılar yapıldığı da bir başka merak konusu.
BTÜ Kestel Kampüsü için en az 3 yıl gerek
500 öğrencisi Bursa Teknik Üniversitesi’nin Orhangazi Üniversitesi’nden gelenlerle 2 bin 300 öğrenciye ulaşması beklendiği için yeni eğitim planlaması yanında, kampüs planlaması da sürüyor.
Örneğin…
Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, yılan hikayesine dönen Kestel Çataltepe Kampüsü’nün yoldan 170 metre yüksekte olduğunu, dönerek çıkan yaklaşık 2.5 kilometre yol yapılacağını söyledi. Bu nedenle inşaat en az 3 yıl sürecek.
Rektör Hoca, darbe girişiminden 3 gün önce de Nilpark AVM’nin iki katı için kira anlaşması yaptıklarını, fakat Orhangazi Üniversitesi kampüsünün tahsisiyle kaldığını da ekledi.
Lojistik Merkezi’ne adres: Kamyon Garajı
Gürsu ve Kestel organize sanayi bölgelerinin birleşmesiyle oluşan Uludağ OSB’nin Başkanı Yunus Aydın, yeni döneme ilişkin hedeflerini açıklarken lojistik merkezi projesini de gündeme getirdi.
Bursa gibi bir sanayi kentinde gerekli gördüğü lojistik merkezi için yer önerdi:
“Ankara Yolu üzerinde, Otosansit’in yanındaki Kamyon Garajı ideal bir ideal yer olur.”
Böyle bir düşüncenin kabul edilmesi halindeyse, kamyonculara Çevre Yolu’na yakın bir yer önerdi.
Yörük Türkmen Birliği’ne Söğüt’te görev
Türkiye Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu yönetici arkadaşıyla birlikte Bilecik Valisi Süleyman Elban ve Bilecik İl Genel Meclisi Başkanı Oğuz Setler’i ziyaret etti.
Ziyarette, 9-11 Eylül tarihleri arasındaki ErtuğrulGazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri programı görüşüldü. Görüşmeler sonrası Yörük Türkmen Birliği’nin Söğüt’te etkin olarak görev alması kararlaştırıldı.