Olay Gazetesi Bursa

Korkulan olmasın: Aşı rehaveti gevşeme getirdi, vakalar artıyor

Her şey çok güzel gidiyordu… Ekim ayında pik noktasına çıkan günlük vaka sayısı topluma uyarıcı olmuş, koronavirüsle topyekûn mücadele başlamıştı. Kamu ve sağlık camiasının olağanüstü çalışmasına vatandaşın verdiği özenli davranma desteği o hızlı çıkışı tersine çevirdi ve vakalar düşmeye başladı. Öyle ki… 13 Ocak günü bu sütunlarda günlük vaka sayısının hafta sonları 200’lere, hafta içi […]

Her şey çok güzel gidiyordu… Ekim ayında pik noktasına çıkan günlük vaka sayısı topluma uyarıcı olmuş, koronavirüsle topyekûn mücadele başlamıştı.

Kamu ve sağlık camiasının olağanüstü çalışmasına vatandaşın verdiği özenli davranma desteği o hızlı çıkışı tersine çevirdi ve vakalar düşmeye başladı.

Öyle ki…

13 Ocak günü bu sütunlarda günlük vaka sayısının hafta sonları 200’lere, hafta içi de 250’lere düştüğünü yalnızca Şehir Hastanesi’ne başvuran hasta sayısının günlük 3 binlerden 300’lere gerilediğini duyurup şunu yazdık:

Vaka sayısını nisan dönemine geriletmeyi başaran Bursa için tünelin ucundaki ışık göründü. Üstelik, gördüğümüz ışık, üzerimize gelen trenin ışığına benzemiyor, güneşin aydınlığı gibi yansıyor.

Ardından…

Bu hafta başında Bursa’da günlük vaka sayısı 200’ün altına indi.

Bu süreçte…

Aşılama da başlayınca toplumsal moral yükseldi. Hatta, pandemi mücadelesi kapsamında kapanan işyerlerinin yeniden nasıl açılabileceği tartışmaları başladı.

Sokaklara baktığımızda…

İnsanımızın da iki hafta öncesindeki kadar karamsar olmadığını gördük. Trafik arttı, kaldırımlar canlandı.

Özellikle…

Gençlerin gruplar halinde dolaştıkları görüldü. Hele son bir haftadır bu görüntü Bursa’nın hemen her yerinde var. Bazı bölgelerde hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasına karşın ailece gezmeye çıkanları da görüyoruz.

Şunu kabul ediyoruz:

10 aydır kısıtlamalarla, çok sıkı kontrollü olarak yaşamaya çalışan insanımız artık sıkıldı, bunaldı. Elbette hak veriyoruz, ama henüz her şey bitmiş değil.

Nitekim…

Vakaların neredeyse dibe yaklaşmasının ve aşılamanın toplumda rehavete yol açtığı ve gevşeme getirdiği rakamlara da yansıyor.

Çünkü…

Hafta başında 200’ün altına inen günlük vaka sayısı dün yeniden 300 seviyesine çıkarken, artışa Osmangazi’nin öncülük ettiği görüldü.

Bu da kaygı verici tablo olarak yansıyor.

 

En çok aşı yapan yazın en rahat il olur

Biliyoruz ki… İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz organizasyona ve şeffaflığa önem veriyor.

Dün de, illerin aşılama rakamlarını gösteren harita paylaştı.

İstanbul’un 280 bin, Ankara’nın 160 bin, İzmir’in 100 bine geldiği haritada Bursa’daki aşılamanın 50 bini geçtiği görülüyor. Sağlık çalışanlarını iyi organizasyonla hızlı aşılayan Bursa için rakam bize az geldi.

En çok aşı yapan il, yaz aylarında en rahat il olacak.

 

Sistem tersine döndü: Bursa’nın siyaset projesini Ankara’da anlattılar

Gerçek şu ki… Kamudan siyasete, demokrasinin gelişimi yerelden başlar. Yerel kadroları aracılığıyla vatandaşın sesini duyanlar çıktıkları yolda daha güçlü oluyorlar.

Ne var ki…

Her alanda her şey Ankara’ya bağlı yürüyor.

En çok da…

Siyaset bu durumdan etkileniyor. Tüm partilerde, Genel Merkezler teşkilat kongrelerinden delege seçimine, yönetimlerinden adaylarına kadar her şeye karar verdiği için Ankara merkezli yapılar oluşuyor.

Taban ve vatandaştan uzaklaşan bu sistemde izlenecek politikaları da Ankara belirliyor.

İşte…

Bu alışkanlığı İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu tersine çevirdi. Ankara’dan gelen siyaset projesi yerine, Bursa’da siyaset projesi üretti.

Hatta…

İnternette açılan gelderdinianlat.com sayfasını, Ankara’ya gidip İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak’a anlattı.

 

O gidemezse, muhtarlar ona geliyor!

İçten ve vatandaşın sesi olan tarzıyla son dönem Gençlik siyaseti efsanesi oldu.

Ali Mollasalih tarzını ana kademelerde de gösterdi. Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev alınca, içtenliğine sorun çözen yaklaşım ekledi ve bu kez yerel yönetimde vatandaşın sesi oldu.

Ne zaman uğrasak odası dolu.

Muhtarları ziyaret edip dinlemeyi önemsiyor, ama gidemediği zamanlarda da muhtarlar ona geliyor.

 

MHP’nin 25 yıllık İl Merkezi tadilatta, Başkan Kalkancı ilçelere konuk

25 yıl olmuş… MHP İl Başkanlığı 1996 yılında Çekirge Caddesi üzerindeki İntam İş Merkezi’ne taşındı. O günden beri de hem kullanılan mekanlar eskidi, hem de partinin kullanım için gerekli gördüğü özellikler değişti.

Bunun üzerine…

MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı geçen hafta kapsamlı bir tadilat kararı verdi ve işe de hızlı başladı. Pazartesi sabahı, İntam’daki MHP İl Başkanlığı’na ait bölümün ara duvarları yıkıldı, mekan tamamen boşaltıldı.

Bunun üzerine…

İl Başkanı Kalkancı da farklı bir uygulamaya yöneldi ve makamı her gün bir ilçeye taşımaya karar verdi.

İlk olarak…

Salı günü MHP Yıldırım İlçe Başkanlığı’nda çalışan Kalkancı dün Tuna Caddesi girişindeki MHP Nilüfer İlçe Başkanlığı’ndaydı. Pazartesi MHP Osmangazi’ye, sonra da tüm ilçelere konuk olacak.

Bu yolla teşkilat motivasyonunu arttıracak.

 

Türkiye’den Zambiya’ya Bursalı Büyükelçi

1985 Bursa Anadolu Lisesi mezunu… ODTÜ’de Uluslararası İlişkiler okudu, Bilkent’te yüksek lisans yaptı.

İstem Cırcıroğlu 1990’dan beri Dışişleri Bakanlığı’nda. Roma, Viyana, Varşova’da Büyükelçilik Müsteşarı olarak görev aldı, Dışişleri’nde daire başkanlığı yaptı.

Son kararnameyle…

Zambiya’nın başkenti Lusaka’ya Büyükelçi atandı. Gitmeden önce de TBMM’de AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç’ü ziyaret etti.