Açıkçası… Erkan Aydın’ın 3 dönem CHP Bursa Milletvekili olarak görev yaptıktan sonra Osmangazi Belediye Başkanı seçilmesi iki açıdan önemli.
Birincisi…
Osmangazi’de 20 yıllık AK Parti iktidarını sona erdirdi.
İkincisi…
Üçüncü adaylığında sonuca ulaşırken; siyasi sabır ve azim yanında, geliştirdiği vatandaşla iç içe siyaset de bundan sonrası için yerel siyasete model oldu.
Nitekim…
“Belediye başkanları arasında en avantajlı olanısın. Çünkü milletvekili olup siyasette en üstü gördün. Herkese eşit davranıyorsun. Belediye Başkanı olarak da eşit hizmet vereceğine inanıyorum. Bunu yapabilen kazanıyor.”
Sözlerini…
“Buraya bir belediye başkanına değil, kardeşime gelir gibi geldim” diyerek bitiren Çağlar’a karşılık olarak Aydın da, “Mücadeleniz bize örnek oldu” dedi.
Siyaset dilini iyi bilen dostların sohbeti sırasında, Osmangazi Belediye Başkanı olarak Erkan Aydın’ın ilk yapacaklarını merak ettik.
O da…
“Yaklaşık 1 milyon liralık borçla belediyeyi aldım ki, bu hiçbir şey değil. O bakımdan şanslıyım” diye başlayıp şunu söyledi:
“Önceliğimiz, Osmangazi’yi depreme dayanıklı ve güvenli şehir haline getirmek. Bunun için hızlı hareket etmemiz gerektiğini biliyorum.”
Ardından…
“İki noktada kentsel dönüşüm önceliğimiz” dedi ve şunu açıkladı:
Bir…
“Demiryolu altındaki Etibank bölgesinde yapılaşma sağlıklı değil. Bu bölgenin bir an önce kentsel dönüşümle yenilenmesi gerekiyor.”
İki…
“Altıparmak-Merinos arasındaki bölgede yapılaşma çok eski. Üstelik 7-8 katlı yaşlı yapılar çoğunlukta. Bu bölge de kentsel dönüşüm önceliğimiz.”
Şu bilgiyi verdi:
“Mimarlar Odası’yla toplantı yaptık. Onların da 6 ay önce başlamış çalışmaları var. En kısa sürede en doğru projeyi hazırlayacağız.”
Hisar bölgesinde ‘Tarihi Şehir’ turizmi
“Bursa’nın tarihi, Kartaca Kralı Hannibal’a uzanıyor. Bitinya’yı kuran o. Osmangazi Belediyesi’nin Hisar, Kaleiçi, Tophane, Tahtakale’de önemli tarih çalışmaları var. Bu bölgeyi, old city olarak bilinen tarihi şehir rotasıyla turizme kazandırmak istiyoruz.”
Bu proje, üniversiteler arasında ilk: BTÜ’den Sorun Çözme Pazarı
Bugün…
215 dönüm alana sahip Mimar Sinan Yerleşkesi’nde 5 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 11 bin 254 öğrencisiyle, standardını yükselterek eğitim veriyor.
Nitekim…
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar’ı basın toplantısında izlerken, heyecanı bizi de heyecanlandırdı.
Mezunların yüzde 74’ünün ilk 6 ayda, yüzde 91’inin 1 yılda işe yerleştikleri bilgisini önemsedik.
Asıl önemlisi…
Adı Teknik Üniversite olan eğitim kurumunun çözüm projeleriydi. Rektör Prof. Dr. Çağlar bunları anlatmaya, üniversiteler arasında ilk olanla başladı:
“Sorun Çözme Pazarı’nın ilkini otomotiv sektörüne yönelik yapacağız. Bizden beklentilere beraber çözüm arayacağız.”
“Üniversiteler şehre katkısıyla ölçülmeli”
Hedefi…
Teknik Üniversiteler Birliği’ni kurup Avrupa Üniversiteler Birliği’ne girmek olarak açıklayan Prof. Dr. Çağlar ayrıca, BTÜ Vakfı için hazırlık yaptıklarını söyledi.
Şu sözüne aynen katılıyoruz:
“Üniversitenin büyüklüğü öğrenci sayısıyla değil, şehre katkısıyla ölçülmeli.”
Ulucami Tahsin Hoca’ya Cuma hutbesiyle veda etti: Bu mihrapta 25 yıl!
Cuma günü…
Tahsin Hoca için duygusal bir gün oldu.
Çünkü…
25 yıl boyunca çıkıp vaaz verdiği kürsü ile hutbe okuduğu minberde bu kez kendisinin veda hutbesini cemaate okudu. Sonra da mihraba geçip Ulucami’de son kez namaz kıldırdı.
Cuma hutbesiyle Ulucami’ye ve imamlığa veda edip emekli olan Tahsin Hoca’yı dostları yalnız bırakmadı. Osmangazi Yörük Türkmen Dernekleri Başkanı Dinçer Akyel de anlamlı bir tablo armağan etti.
Açıkçası…
İslamiyette 5. Makam olarak kabul edilen Ulucami’de 25 yıl görev yapmak her kula nasip olmaz. Tahsin Karanfil Hoca kendini sevdirerek görevinde başarılı oldu.
Gökhan Dinçer Belediyespor görevini devretti
Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu yanında, Belediyespor’da da önemli işlere imza attı.
Yeni dönemde…
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey kadrosunu oluştururken, Belediyespor Başkanı olarak Muhammed Aydın’a görev verdi.
Dinçer de genel kurulda görevini devretti.