10 yıl önce… Bursa-Mudanya Yolu şerit sayısı arttırılarak yeniden yapılırken, sorunu Karayolları’nın gündemine getirmiştik.
Konu şu:
Mudanya yolu üzerindeki Geçit’te iki köprü var. Geçenler fark edemese de Mudanya yönünden Bursa yönüne giden araçlar, Bursa’da Cumhuriyet döneminin ilk kemerli köprüsü olan tarihi köprüden geçiyorlar.
Bu köprüler…
Her iki yönden de üç şeritli gelen yolu iki şeride indirdiği için tıkanmaya yol açıyor. Okul sayısının 30’a yaklaştığı Bademli’de nüfus da arttığı için köprüde sıkışan trafik uzun araç kuyruklarına yol açıyor.
Geçit’teki metro inşaatı ise bu sıkıntıyı daha ileri boyutlara taşıdı.
2014 yılında…
Bu sütunlardan yaptığımız çağrılar üzerine Geçit Köprüsü için ilk formülü Karayolları geliştirdi.
O projeye göre…
Geçit’ten Mudanya yönüne giden araçlar için mevcut köprünün yanına yeni bir köprü yapılıp Mudanya’ya gidiş trafiği buraya aktarılacaktı. Mudanya’dan Bursa yönüne giden araçlar da halen Mudanya’ya gidiş için kullanılan köprüye verilecek, tarihi Geçit Köprüsü de ortaya çıkarılıp yayalaştırılacaktı.
O proje…
Yolun Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesiyle kaldı.
Üstelik…
“2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma kanunu kapsamında yer alan ve korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edilmiş olan tarihi köprülerin bakım ve onarımı yapmak veya yaptırmakla görevli Karayolları Genel Müdürlüğü’dür” hükmüne karşın Ankara bürokrasisi yeni köprüyü üstlenmedi.
İşte…
Trafiğin tıkandığı kritik noktalardan Geçit Köprüsü’ne, sorumluluğun Karayolları’nda olmasına karşın Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş el attı ve yeni bir proje hazırlattı.
Projeyi de…
Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na gönderdi.
Aktaş sayesinde bu kez çözüm yakın görünüyor.
36 yıldır Bursa’nın sesi
36 yıldır Bursa’nın gözü, kulağı, en önemlisi de sesi olan Olay bu süreçte yayıncılık çizgisiyle ekol oluşturdu, Anadolu’daki yerel gazeteciliğin önderi haline geldi.
Bugünlere hep birlikte geldik, yine hep birlikte devam edeceğiz.
Genç Parti hareketleniyor: Bursa için özel politikalar hazırladılar
İl Başkan Yardımcıları Okan Polat, İbrahim Kurt, Zehra Gençgüler ile Yıldırım İlçe Başkanı Ramazan Hacıoğlu ve Nilüfer ilçe yöneticileri Merve Özdemir, Rıdvan Yalnızoğlu’yla gelen Mutlu teşkilatlanma bilgileri verdi:
“İnegöl ve Yenişehir hariç tüm ilçelerde varız. Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer’de ikinci olağan kongrelerimizi yapıyoruz.”
Ardından…
“Türkiye’de 500 bin, Bursa’da 30 bin üyeye ulaştık” dedi ve ekledi:
“Lideri yurt dışında olan bir parti için önemli ivme yakaladık.”
Bu noktada…
Cem Uzan’ın önümüzdeki ay sosyal medya etkinliklerine başlayacağını, teşkilatların da ziyaretlerden sonra Bursa için politikalarla sahada Genç Parti’yi hissettireceklerini söyledi.
Bursa için öncelik, tarımda üretimin artması. Tekstil ve sanayi ikinci sırada.
Nilüfer’den Cem Uzan’ın sosyal medya ekibine
“Merve Hanım genç bir arkadaşımız, ama Sayın Cem Uzan’ın sosyal medya ekibine girdi. Önümüzdeki ay sosyal medya bombardımanına başlayacaklar.”
Bu arada…
Genç Parti’ye yönelik dijital dünyadaki bazı engellemeleri Merve Özdemir’in çözdüğünü öğrendik.
Karaca kontrol çağrısını tekrarladı: Adresinizde başkası var mı?
Nitekim…
Bugünkü süreçte de, seçim güvenliği kapsamında bazı iddialar siyasi partilerin gündeminde. CHP İl Başkanı İsmet Karaca da geçen hafta yaptığı çağrıyı tekrarladı.
Bazı konutlara yaşayanların bilgisi dışında kişilerin eklendiği iddiasını anımsatan Karaca, uyarısını şu sözlerle dile getirdi:
“Seçim ve sandık güvenliğinin ilk adımı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi hane kayıtlarını kontrol etmekten geçiyor. Lütfen e-Devlet’ten kontrol edin.”
Bu arada…
Kamuoyunda karşılık bulduğu gözlenen Suriyeli seçmen iddialarını anımsatıp, “yılın belli bölümü kullanılan yazlık konutlarda da” aynı kontrolün yapılmasını istedi.
DSP’de Aksakal’a Karacabey programı
Bugün merkezde Nilüfer Belediyesi, BESOB, Kapalıçarşı ziyaretlerini programa alan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ise yarın Karacabey’de ziyaretler yapacak.