Geniş kapsamlı proje… Türk Kadınlar Birliği Genel Merkezi tarafından Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvenceleri Yaygınlaştırmak parolasıyla Ocak 2020’de başlatıldı.
30 ay sürecek proje kapsamında 34 ilde kadın ve eşitlik kavramları için Türk Kadınlar Birliği farklı illerde 150 kadın sivil örgütü ile işbirliği yapıyor.
Bursa’da ise…
İşte…
Bu projenin Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bolu illeri mentörlüğünü Türk Kadınlar Birliği Genel Merkezi adına üstlenen Zeynep Göknil Şanal, Türk Kadınlar Birliği Bursa Şubesi Başkanı Tijen Sözeri ile proje ortakları Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Bursa Şubesi Başkanı Ayla Efe ve Aylin Sabancı, Engelli Kadınlar Derneği yönetiminden Selda Ergün ve Tuba Arda, Mor Salkım Derneği yönetiminden Hülya Fırat ziyaretimize geldiler.
Sohbette…
“Kadına şiddete karşı” oluşumlarla proje arasındaki farkı sorduğumuzda, Şanal net cevap verdi:
“Kadınlar toplumsal eşitliğe erişince kadına şiddet de kalmayacak.”
Verdiği bilgiye göre…
Valilik’ten belediyelere, ilgili kurumlardan Baro ve sivil toplum örgütlerine kadar yürütülen çalışmalarla ilgili taramalar almışlar.
Şunu açıkladı:
“Öncelikle, önemli hakların tanındığı yasaların uygulanmasını istiyoruz. Sonra da kadınların yasalar ve uluslararası sözleşmelerle kazanımlarının kaybedilmemesi, hatta mevzuatın yaygınlaştırılması projemizin amacı.”
Şunu da ekledi:
“Bir yandan da; uluslararası sözleşmeler ve mevzuatın tanınırlığıyla uygulanmasını sağlamak için yereldeki aktörlerin farkındalığını arttırmak amaçlarımız arasında.”
Gerçekten de…
Hep tartışılan kadına şiddet olayını çözecek yeni yaklaşımla kadın hareketinde yeni aşama başlıyor.
Türkiye’nin tek engelli kadın doğumhanesi
“Kamusal alanlarda engelli tuvaleti var, ama tek kabin. Engelli kadınlar unutulmamalı.”
Şu da dün öğrendik:
“Engelli kadınlar doğum sırasında sıkıntı yaşıyorlar. Zübeydehanım Doğumevi’ne engelli doğum ünitesi kurduk. Bina yıkılınca Yüksek İhtisas’a taşınan ünite Türkiye’de tek.”
Demokrasinin tüm kurulları ve yaşamın ilk basamağı: İnsan Hakları
Gerçi…
Geçmişte bu konuda çok sancı yaşandı, ama. son dönem yasal düzenlemeler ve uygulamaları insan hakları alanında önemli adımlar atılmasını sağladı.
İşte…
Bu yasal düzenleme boyutunda Bursalı bir siyasetçinin emeği var. AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu son dönemde TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı olarak önemli çalışmalara imza attı.
Hatta…
Türkiye’deki insan haklarını yanında, çevre ülkeler için önemli çalışmalar yaparken cepheye bile gitti.
Hafta içinde…
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile katıldığı İnsan Hakları Kurumları Değerlendirme Toplantısı’nda bu çalışmalar ele alındı.
Bursa’nın vekiliyle bürokratı Bursa’yı konuştu
Son dönemde yüksek performansla Bursa için çalışan bürokratlardan Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Şahin aynı zamanda, Bursalı bürokratlar arasında bağı da kuruyor.
Nitekim…
AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ziyaretinde Gemlik, Orhangazi ve İznik’e spor yatırımlarını ele aldılar.
Orhaneli Yolu trafiği yol çalışması için 17 saat kapandı, 4 hafta böyle
Bunun için de…
Kopan ya da fırlayan kaya parçaları riski nedeniyle perşembe günü saat 09.30’da Orhaneli Yolu trafiğe kapatıldı. Saat 02.30’a kadar kapalı kalan yol için iki yönde araçlara alternatif hazırlandı.
Alternatif ulaşımın biri Erenler-Kadriye üzerinde verilirken, diğeri Doğancı Barajı sonrasında Hüseyinalan üzerinden sağlandı.
Ancak…
Küçük araçlar alternatiflere yönelirken mermer ve krom taşıyan TIR’lar ana yolda beklemek zorunda kaldı. 17 saatlik bekleyişte 40’tan fazla TIR yolda kalırken, gece Kızılay ekipleri kumanya dağıtımı yaptı.
Orhaneli Yolu’ndaki bu çalışma 4 hafta süreyle her perşembe yapılacak.
Suçsuzların cezalandırıldığı imar planını konuştular
Bu kapsamda…
İMSİAD’ın son yönetim kurulu toplantısında; demir ve çimento başta olmak üzere inşaat malzemeleri ve arsa maliyetlerinde artışla birlikte “suçsuzların cezalandırıldığı Mudanya Güzelyalı İmar Planı iptalleri” görüşüldü.