“Atatürk Hava Limanı gibi Sabiha Gökçen hava trafiği de doldu. Uçaklar yarım saat havada tur atıyor. İstanbul artık Yenişehir Havaalanı’nı kullanmak zorunda.”
Ardından…
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin bir kez daha gündeme taşıdı.
“İstanbul hava trafiğinin iniş ve kalkışa izin vermeyecek kadar dolması ve yolcu profili nedeniyle uçuşlar Yenişehir Havaalanı’na kaydırılabilir.”
Öneri de yaptı:
“Öncelikle mevcut Ankara, Diyarbakır, Erzurum, Muş, Samsun, Trabzon seferleri arttırılmalı. Ordu-Giresun, Ağrı, Adana, Gaziantep, Antalya, Sivas uçuşları da planlanmalı. Balkanlar’a ve Kafkaslar’da Batum’a da sefer konmalı.”
Sonra…
Hafta sonu Bursa için program yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın Yenişehir’den uçuşlar konusuna el koyduğunu ve Anadolu Jet Genel Müdürü İbrahim Doğan’ı da davet ettiğini yine bu sütunlardan duyurduk.
İşte…
O toplantıda sunum yapan Doğan çok çarpıcı araştırma sonuçları açıkladı.
Örneğin…
Bursa’da ikamet edip cep telefonu başka ilden sinyal verenlerin bulundukları illeri tespit ettiklerini söyledi. Sabit telefondan en çok hangi illerin arandığını, Bursa’da ikamet edenlerin en çok hangi illerdeki banka makinalarından para çektiklerini, Bursa’dan en çok hangi illere seyahat edildiğini açıkladı.
Sunumunu tamamladıktan sonra da, Anadolu Jet olarak Bursa’ya hazırlıklı geldiklerini gösterdi:
“Yenişehir Havaalanı’ndan Ordu-Giresun, Van, Adana, Antalya uçuşlarını programa aldık. Nisan ya da mayıs ayında bu 4 yeni uçuş hattını açıyoruz.”
Şu bilgiyi de verdi:
“Mevcut 6 hatta ilaveten 4 yeni uçuşu daha devreyle soktuktan sonra İzmir, Gaziantep ve Ağrı uçuşları için çalışma yapacağız. Yaz ayları için Bodrum-Muğla uçuşları da planlanabilir.”
Şunu da ekledi:
“Halen Yenişehir’de uçak beklemiyor. Geliyor ve dönüyor. Bundan sonra Yenişehir Havaalanı’nda 2 uçak bekleteceğiz. Böylece ana istasyon olacak.”
Kulağımıza gelenlere göre…
Toplantıya katılanlar Balkanlar ve Kafkaslar ile Almanya’ya da uçuş istemişler. Anadolu Jet Genel Müdürü İbrahim Doğan öncelik Almanya olmak üzere bu isteğe de olumlu yaklaşmış.
Ankara’ya her gün 2 uçuş başlıyor
Anadolu Jet Genel Müdürü İbrahim Doğan pazar günü gerçekleştirilen toplantıda, Ankara seferlerinin haftanın 7 günü yapılacağını ve günlük sefer sayısının da 2’ye çıkarılacağını açıkladı.
Ayrıca…
Diğer illere Yenişehir’den yapılan uçuşların sayıları da 1’er gün arttırılacak. Yani haftada 2 uçuş olan illere sefer sayısı 3’e, 3 uçuş olan illere de 4’e çıkacak.
Altepe’ye teşekkür, Bursa’ya büro
İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın isteğiyle pazar günü yapılan toplantıda Yenişehir Havaalanı’nı baharda canlandıracak uçuş projelerini açıklayan Anadolu Jet Genel Müdürü İbrahim Doğan bir de jest yaptı:
“Yenişehir uçuşlarının ilgi görmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Altepe’nin havaalanına ücretsiz otobüs seferi koyması çok etkili oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz.”
Bunun üzerine…
Ankara, İstanbul ve İzmir’de bürosu olan Anadolu Jet’in dördüncü ofisini Bursa’ya açması istendi. Ofisin yeri için BTSO Başkanı İbrahim Burkay, yardımcı büro elemanı için de Başkan Altepe söz verdi.
Sanayici çevrenin önemini öğrendi, artık çok istiyor
O yıllar…
Çevre bilinen konu değildi. Yalnızca Almanya’da başlayan Yeşiller hareketi duyuluyordu. Zaten Güney’in üye olduğu Adalet Partisi’nin yöneticileri de “Bizim Ziya Almanya’ya gitti, komünist olup geldi” diyorlardı.
Dün…
Kısa adı BOSİAD olan Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İlker Oral ile yönetiminden Abdullah Bayrak, Hasan Candan, İhsan İpeker’i dinlerken aklımıza bu anı geldi.
Çünkü…
Karşımızdaki sanayiciler çevre konulu yarışma düzenlediklerini anlatıyorlardı. Çevre denince komünizmin akla geldiği, tesis çevresini yeşillendirmenin çevrecilik kabul edildiği, çevreyi kirletmeyen sanayinin maliyet arttırıcı bulunduğu yıllardan bugünkü aşamaya gelinmesi gerçekten çok önemli.
Nitekim…
Oral, geçen yıl düzenledikleri Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi yarışmasını bu yıl Vali Münir Karaloğlu’nun isteğiyle Bursa’daki 5 ıslah 18 Organize Sanayi Bölgesi’ne açtıklarını açıkladı.
Verdikleri mesaj da, sanayicinin çevre bilincini ortaya koydu:
“Her şey üretim yapmaktan ibaret değil, çevrenin daha öncelikli gelmesi gerektiğini sanayiciler olarak söylüyoruz. Bütün sanayi tesisleri çevreye duyarlı olacak.”
Başvuruları 15 Nisan’da sona erecek yarışma, çevreci sanayi kavramı için çok önemli bir adım özelliği taşıyor.
Türkiye’de ilk: Çevre kümesi
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde sanayi kümeleri oluşturuluyor. BOSİAD öncülüğünde Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde oluşturulan çevre kümesi ise bu alanda Türkiye’de ilk adım oldu.
Tesislerin arıtma tesislerinde arıtılacak malzemeyi indirgemeye yönelik çevre kümesi çalışması farklı ve alternatif malzeme kullanımını hedefliyor.
Bu sayede de çevre bilincinin gelişmesi amaçlanıyor.