Gördük ki… Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Kıvanç Cakalıoğlu pırıl pırıl olduğu kadar geleceğe bakışı olan bir ekip kurmuş.
Üstelik…
O geleceği şimdiden şekillendirmek için proje üreten genç bir kadro var.
Nitekim…
Adı bile etkileyici: Bursa Genç Millet Meclisi.
Türkiye’de ilk kez Bursalı gençlerin hazırladığı Bursa Gençlik Meclisi çalışma anlamında Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’ni örnek seçmiş.
21-23 Şubat tarihlerinde Merinos seminer salonlarında gerçekleştirilecek similasyona katılabilmek için başvurular devam ediyor. Şu anda 100’ü aşan başvurular arasından bire bir mülakat yoluyla 61 Meclis Üyesi seçilecek.
Katılım için üniversite öğrenci topluluklarından, gençlik STK’ları ve bireysel başvurular geliyor.
Sonrasında…
Ne amaçlandığını Proje Koordinatörlerinden Berfin Çetinkaya anlattı:
“Yerel yönetimlerin, özellikle de Büyükşehir Belediye’mizin yönetim sistemi ve karar alma süreci hakkında gençlerimizin bilgi birikimini arttırmak, belediye yönetimlerine gençlerin ilgisini çekmek istiyoruz.”
Bir amaç da şu:
“Farklı demografik yapıda ve sosyal ortamlarda bulunan gençleri bir araya getirip tanışmalarını ve bu yolla da gençlerin beraber çalışma kültürünü geliştirmeyi hedefliyoruz.”
Şu da dikkat çekici:
“Gençlerin yerel yönetimlere daha aktif katılımı hedeflemelerini sağlamak, gençlik politikalarını birlikte oluşturmak istiyoruz. Özellikle gençlik politikaları üzerinde gençlere tartışma ortamı sağlayıp somut kararlar ortaya çıkmasını arzu ediyoruz.”
Öyle ki…
21-23 Şubat’ta ilk similasyonu gerçekleştirilecek Bursa Genç Millet Meclisi için tüzük ve yönetmelik bile hazırlanmış.
“Peki sonra ne olacak?” diye sorduğumuzda Çatalkaya şu cevabı verdi:
“Bursa için geliştirdiğimiz bu modeli diğer illerde yaygınlaştırıp sonra da Türkiye Genç Millet Meclisi’ni oluşturmayı hedefliyoruz.”
Genç Meclis için 4 parti, 6 komisyon
Ayrıca…
Demokratik kültürü geliştirmek için de BGMM grupları olarak 4 genç partisi oluşturulacak: Gençlik Partisi, Kültür ve Sanat Partisi, Kariyer Partisi, Akademi ve Girişimcilik Partisi.
6 da komisyon var:
Çevre ve Sağlı Komisyonu, Eğitim Komisyonu, Kültür ve Turizm Komisyonu, Gençlik ve Spor Komisyonu, İstihdam ve Kariyer Komisyonu, Teknoloji Komisyonu.
Ahmet Kılıç, 15 yıl önce ‘öğrenci’ olduğu programın konuşmacısıydı
Yıl 2005… Bahçeşehir Üniversitesi sonradan Türkiye’ye model olan Siyaset Okulu sertifika programını başlattı. İstanbul Beşiktaş’taki Kampusu’nda her hafta cumartesi ve pazar günleri organize edilen programa ilgi her yıl arttı.
Biz de…
Aralarında Ahmet Kılıç da vardı.
15 yıl geçti…
Ahmet Kılıç, bu kez AK Parti Bursa Milletvekili ve AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nde kürsüye çıktı. 15 yıl önce öğrenci olarak karşılaştığımız salonda konuşmacıydı.
Yıllarca…
AK Parti Genel Merkezi Genel Kolları’nda Teşkilat Başkanı olarak görev yapmış olmanın kazandırdığı deneyimle, Türkiye’de Gençlik ve Siyasal Katılım Boyutları üzerine düşüncelerini katılımcılarla paylaştı.
Kadın girişimcilere protokolü ve nezaketi anlattı
Nitekim…
Son dönemde gerek işletmelerden, gerek kurumlardan aldığı davetlerle halkla ilişkiler ve iletişim sunumları yapıyor, üniversitelere konuk oluyor.
Son sunumu da…
İznik Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonuyla yaptı. İznik’teki kadın girişimcilere protokol kuralları ve nezaketli davranışı anlatan Cansel Oruç’un sunumu büyük ilgi gördü.
Yıkılacak 24 okulu ve taşımalı eğitimi Milli Eğitim bakanı ile görüştüler
Doğal olarak…
Yıkımına karar verilen okullardaki öğrenciler başka okullara aktarılınca, tepkiler oluştu ve bazı öğrenci velileri okulun uzaklığı nedeniyle itiraz etti.
Buna karşın…
İl Milli Eğitim Müdürlüğü da asıl olanın öğrencinin can güvenliği olduğunu, sorunun kısa sürede çözüleceğini açıkladı.
İşte…
AK Parti Bursa milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin, Refik Özen ve Zafer Işık ziyaret ettikleri Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’la hem yıkılacak okulların durumunu, hem taşımalı eğitimi, hem Bursa’nın eğitim yatırımlarını konuştular.
Ziyarette…
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da vardı ve Karacabey’deki okulları Bakan Selçuk’la görüştü.
BUÜ öğrencisi ‘mobil uygulama’ istiyor
Öğrenciler diyor ki:
“Değerli Hocam. Milyonlar teknolojiyi kullanıyor. Fakat yeterli olmayan bir altyapımız var. Kolaylaştırmak varken, niye zorlanıyoruz? Öğrencimiz cep telefonlarından ulaşacağı ‘uludagmobiluygulama’ istiyor.”
Gerçekten de…
BUÜ teknoloji altyapısı, cep telefonu için mobil uygulama hazırlamaya yeter.