Olay Gazetesi Bursa

Fabrika yapan fabrikaların yerli ve milli üretim çağrısı!

Kendilerini “robotik sanayi” olarak tanımlıyorlar… Daha anlaşılır bir ifadeyle, fabrika kuran fabrikalar demek mümkün. Çünkü, fabrikaların üretimde kullandıkları makineleri yüksek teknolojileriyle üretiyorlar. Gerçi… Sektörleri dışında işlevleri kamuoyu tarafından pek bilinmiyor, ama Bursa yüksek teknolojiyle üretim yapan bu fabrikaların öncüsü durumunda. İşte… Robotik sektörün Bursa’daki önde gelen firmaları SimetrikPro Kurucusu Gürel Yılmaz’ın davetiyle çalıştayda buluştu. 45 firmanın katıldığı çalıştayda sektörün gelişimi ve sorunları ele alınırken, bir de yeni fikir doğdu: “Robotik sektörü olarak örgütlenelim.” […]

Kendilerini “robotik sanayi” olarak tanımlıyorlar… Daha anlaşılır bir ifadeyle, fabrika kuran fabrikalar demek mümkün. Çünkü, fabrikaların üretimde kullandıkları makineleri yüksek teknolojileriyle üretiyorlar.

Gerçi…

Sektörleri dışında işlevleri kamuoyu tarafından pek bilinmiyor, ama Bursa yüksek teknolojiyle üretim yapan bu fabrikaların öncüsü durumunda.

İşte…

Robotik sektörün Bursa’daki önde gelen firmaları SimetrikPro Kurucusu Gürel Yılmaz’ın davetiyle çalıştayda buluştu. 45 firmanın katıldığı çalıştayda sektörün gelişimi ve sorunları ele alınırken, bir de yeni fikir doğdu:

“Robotik sektörü olarak örgütlenelim.”

Bunun üzerine…

ROBODER olan Robotik ve Yüksek Teknolojili Üretim Sistemleri Derneği’nin kurulmasına karar verildi.

Dernekleşmeyi…

ROBODER kurucu başkanı Gürel Yılmaz şu sözlerle anlattı:

“Robotik ve yüksek teknolojili üretim sistemleri geliştiren üreticiler olarak değerlendirme yapmak ve sektörün sıkıntılarına yönelik formüller için bir araya geldiğimizde dernekleşme fikri doğdu.”

Ardından…

Sektörün ROBODER çatısı altında güç birliği yapma kararı aldığını belirtip şu bilgileri verdi:

“Bursa’da sektörün öncüleri 10 kurucu üyemiz var, ama başka illerden üye kayıtlarıyla 20 kurucuya ulaşmak istiyoruz.”

Şunu da ekledi:

“Bursa, Kocaeli, İstanbul, İzmir, Manisa, Sakarya, Tekirdağ ve Ankara’da önemli kuruluşlar var. Üye potansiyeli olarak 80 firma listemizde.”

Ardından…

Kuruluş felsefesi olarak belirlenen ve “Bizler, ulusal teknolojinin gelişmesi, yerli ve milli kavramlarıyla bir bütün olarak değerlendirilmesinden yanayız” diye başlayan manifestoyu açıkladı:

“Üretim teknolojisi, üretimle alakalı zihinsel enerjinin direkt kullanılabilir hale gelmesidir. Bu nedenle üretim sistemlerimiz yerli ve milli olmalı.”

Şu çağrıyı yaptı:

“İşletmelerin üretim teknolojilerini seçerken yerliden yana tavır almaları ve bunu milli bir dava haline getirmeleri ithalatı daraltır, cari açığı azaltır, yetenekli mühendis ve elemanlar yetişmesini de sağlar.”

Beklenti de şu:

“Yerli otomobil ve savunma endüstrisindeki ulusal şuur, yerli robotik tesisler ve yerli yüksek üretim sistemleriyle taçlanır.”

 

Sanayi kahramanları ROBODER’de

 

Yüksek teknolojili robotik üretimle fabrika kuran makinaları üretip sanayi kahramanı olan firmalar Türkiye’de ilk kez Bursa’da ROBODER çatısı altında örgütlendi.

Nitekim…

Simetrik PRO, ONS Makine, Ermaksan OPTO Elektronik, Afşa Robotik, Altesa, Teknorob, Barida Makine, SİFF Elektromekanik, Balkan Robotik, Cisim Mühendislik, Befaş Elektrik Elektronik ve MGG Makine sektörün Türkiye’deki ilk derneği ROBODER kurucuları arasında yer aldılar.

Başkanlığı da Gürel Yılmaz üstlendi.

 

Kızılay’da yeni dönem: Bursa Şubesi Başkanı Davut Gürkan oldu

 

150 yıllık geçmişiyle dünyanın en eski yardım kuruluşlarından olan Kızılay, tarihi geçmişi kadar üstlendiği yardım misyonuyla da önem taşıyor.

Dahası…

Hem yurt içinde, hem yurt dışında afet başta olmak üzere her türlü sıkıntıda insanların bir nefes kadar yakınında olan, yardımseverlerin de öncelikle tercih ettikleri Kızılay şu sıralar yeniden yapılanıyor.

Bu kapsamda…

32 yıl süren İbrahim Dokunmazer döneminin sona ermesinden sonra Kızılay Genel Merkezi tarafından Kızılay Bursa Şubesi Başkanı olarak Davut Gürkan görevlendirildi.

Çeşitli sivil toplum örgütlerinde de farklı süreçlerde görevler üstlenen Sanayici Davut Gürkan’a görevlendirme yazısı, geçiş sürecinde şube yönetimini üstlenen Kızılay Müfettişi Mahmut Akgün Tiryaki tarafından tebliğ edildi.

Böylece…

Kızılay Şubesi’nde yeni bir dönem başlamış oldu.

 

Asa “Aday adayıyım” dedi, en büyük destek CHP Osmangazi’den

 

Ziyarete… CHP Osmangazi İlçe Başkanı Mete Akyolcular, yönetim kurulu üyeleri ve Osmangazi Belediye Meclisi’ndeki CHP’li arkadaşlarıyla geldi.

Osmangazi Belediye Meclisi’nde CHP Grup Başkanvekili olan Cevat Asa belediye çalışmalarını değerlendirirken söze “Biz her şeye karşı çıkan muhalefet değiliz, doğru bulduğumuz konularda Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür ettik, yanlış bulduğumuz konularda uyarıp eleştirdik” diye başladı.

Gençlik yıllarında Mahfel-Postane turları atmış bir Bursalı olarak, Osmangazi’ye hizmet fırsatı bulduğunu söyledi.

“Meclis’te deneyim kazandım” deyince de açık açık sorduk:

“2019 Mart’taki yerel seçiminde Osmangazi Belediye Başkanlığı’na aday mısınız?”

Açık açık cevap verdi:

“Aday adayıyım.”

Şunu da ekledi:

“Adaylık benim kararımla olacak bir şey değil. Partim görev verdi, güven duydu ve Belediye Meclis Üyesi oldum. Türkiye’nin 921 ilçesi arasında 4. büyük ilçe olan, 55 il ve 7 büyükşehirden büyük olan mega ilçe Osmangazi’ye belediye başkanı olarak hizmet vermek onurdur.”

Şimdiden bir de mesaj verdi:

“Aday olur da Osmangazi Belediye Başkanı seçilirsem eksik projeleri tamamlayıp halkın günlük yaşamını rahatlatacak projeler yapacağım.”

 

Akyolcular: Osmangazi için en iyisi olsun

 

Osmangazi Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Cevat Asa’nın yanında CHP Osmangazi İlçe Başkanı Mete Akyolcular da vardı.

Söze…

“İlçe başkanı olarak her aday adayına eşit mesafedeyim” diye başlayıp şunu söyledi:

“Osmangazi için en iyisi neyse, onun için çalışıyoruz, uğraşıyoruz. Bizim gerçekten işimiz gücümüz Osmangazi.”

Şunu vurguladı:

“Grup Başkanvekilimiz Cevat Asa ve meclis üyelerimiz her konuyu gelip bizimle paylaşırlar. Biz nitelikli muhalefetiz.”