Aynen… Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın geçtiğimiz günlerde muhtarlarla yaptığı toplantıda söylediği gibi:
“Bu kentin gerçeği deprem.”
Şu sözleri en ciddi uyarılardan biri:
“Açıkçası, ‘Yaşayıp göreceğiz’ demek istemiyorum, ama bu deprem gerçeğinin kesinlikle sonuçları olacak..”
“Kaçak yapılarla mücadele etmediğimiz sürece, bu deprem gerçeği hiç de istemediğimiz sonuçları doğuracak. Bugün belki masraftan kaçarak, kazanç sağladığını düşünerek kaçak yapı yapanlar olabiliyor. Korkarım ki yarın yıkılan binaların altında kalacaklar ve bedel ödeyecekler.”
Sorusu şu:
“Böyle bir durumla karşılaşmayı hangi vicdan sahibi ister?”
Sonra da…
Osmangazi’yi ortak akılla yönetmek için buluştuğu muhtarlara diyor ki:
“Ova köylerimizde pıtırak gibi kaçak depolar, evler, fabrikalar yapılıyor. Adam geliyor seçime 1 ay kala yapıp kaçak binayı bitiriyor.”
Bakışı Bursa için önemli:
“Bunları yapanların; emin olun önce o köylere, sonra yakınlarına, sonra da bütün Bursa’ya zararları var.”
Nedenini de söylüyor:
“Kaçak yapılarda mühendislik hizmeti almıyorlar. Yapı Denetim’den geçmiyorlar, denetleyen de olmuyor. Hiçbir şey yok, seçim zamanı oldu bittiyle bitiriyor.”
En açık şekilde de neler olabileceğini söylüyor:
“Allah korusun, bir deprem olduğunda hep beraber, kaçak yapılmış o binaların altından ceset çıkarmaya çalışırız.”
Gerçeğe bir kez daha işaret ediyor:
“Bursa’da deprem gerçeği var. Olabilirlik süresi, depremin ‘Ben geliyorum’ deme süresi çoktan doldu. Her dakika, her saniye olabilir.”
Muhtarlardan isteği şu:
“Kaçak yapılarla mücadelede muhtarlardan destek istiyorum. Sizler de kaçak yapı yapanlara göz yummayın, engel olun.”
Çağrısı şu:
“Geliyorlar, ‘Evim, depom yıkılmasın’ diyorlar. Bence de yıkılmasın. Ruhsatlı, imarlı yere yap, mühendislik hizmeti al yıkılmasın. O zaman kim yıkacak zaten?”
Yunan işgalinde… 2 yıl, 2 ay, 2 gün kalan Bursa, 11 Eylül 1922’de kurtuldu. Bu yıl, kurtuluşun 102, Atatürk’ün katıldığı kurtuluş kutlamasının 100. yıldönümü.
O nedenle…
Osmangazi Belediyesi 11 Eylül için çok özel bir program hazırladı. Panorama 1326 Fetih Müzesi’ndeki programlar 11 Eylül Çarşamba saat 16.00’da köylerdeki şehitliklerden Panorama’ya yürüyüşle başlayacak.
Fotoğraf sergisi, panel ve Atatürk’ün sevdiği şarkılar konseriyle sona erecek.
8 Ağustos günü… Salça fabrikalarının fiyat düşürmesine tepki gösteren domates üreticilerinin İzmir yolunun kapanmasına neden olan eylemi yaşandı.
O günden beri…
Domates üreticileri mağduriyetlerinin giderilmesini beklerken, yöneticiler ve siyasetçiler çitçinin ürününü değerlendirme önerileri geliştiriyorlar.
Bu kapsamda…
MHP İl Başkanı Muhammet Tekin de, aslen Bursa kökenli Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen’le üretici temsilcilerini buluşturdu.
Hafta sonu…
MHP İl Başkanlığı’nda gerçekleşen ve MHP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Suat Buldu’nun da hazır bulunduğu görüşmeye; Çeltikçi ve çevre köylerin kooperatif başkanlarıyla muhtarlar katıldı.
Mustafakemalpaşalı domates üreticileri Gümen’e sorunlarını ve beklentilerini aktarırken, Gümen de yapılabileceklerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.
Atatürk… İşgal altındaki vatanı kurtarmak için büyük zaferi başlatan büyük taarruzun emrini 26 Ağustos 1922 sabaha karşı verdi.
O nedenle…
Her yıl aynı saatte Kocatepe’de en büyük heyecan yaşanıyor.
Bu yıl…
Kocatepe’de taarruzun başladığı şafak vakti heyecanını yaşayanlar arasında Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şubesi Başkanı Gürhan Akdoğan’la bir grup Bursalı genç de vardı.
Mudanya Üniversitesi… 3 yılda hızlı adımlarla büyüdü. Mütevelli Heyet Başkanı Gıyasettin Bingöl de bu doğrultusunda önemli bir tercih yapıp Mütevelli Heyet Üyesi Ali Mollasalih’i Genel Sekreter atadı.
2019’da…
Üniversitenin kuruluşunda, Bingöl’ün mütevelli heyet önerdiği rahmetli Niyazi Pakyürek, sağlık sorunları nedeniyle yerine Ali Mollasalih’i önerdi. Böylece Mütevelli Heyet üyesi olan Mollasalih’in tüm süreci yaşaması avantajı.
Arayıp “Hayırlı olsun” deyince şunu söyledi:
“Her aşamasına tanıklık ettiğim Mudanya Üniversitesi’nde Genel Sekreterlik görevine beni layık gören değerli büyüğüm Mütevelli Heyeti Başkanımız Gıyasettin Bingöl’e teşekkür ediyorum. Uzaktan bildiğim, yakından tanıyınca eğitim aşkının ne kadar büyük olduğunu gördüğüm Gıyasettin Bingöl’ün ufku ve vizyonuyla Mudanya Üniversitesi’ni sürekli ileri taşıyacağımıza inancımız tam.”
Tartışmasız… Fahrettin Çakan çok yönlü ve çok özel biriydi.
Siyasette ve BTSO’da herkes onu “gülen adam” olarak sevdi.
30 Ağustos 2021 günü vefat etti, 31 Ağustos 2021’de toprağa verildi.
Dostları da…
3 yıldır onu unutmadılar ve cumartesi günü önce mezarına gittiler, sonra her yıl olduğu gibi Güzelyalı’da buluştukları yerlerde toplanıp onu andılar.