Olay Gazetesi Bursa

Ekonomiye motivasyon: Bursa büyüdü ve ülke değerlerini aştı

Şu bir gerçek ki, üretimle büyüyen ekonomi daima morale gereksinim duyuyor. Genel anlamda moral yüksekse coşuyor, değilse yerle bir oluyor. Çünkü… Ülkenin içinde bulunduğu koşullar olarak siyasetteki dalgalanmalardan teröre, hatta kent yaşamına kadar her şey ekonomiyi etkiliyor. İşte… Böyle bir süreçte ekonominin moralini yüksek tutup üretim motivasyonunu sağlamak için canla başla çalışan kurumlar var. Açıkça […]

Şu bir gerçek ki, üretimle büyüyen ekonomi daima morale gereksinim duyuyor. Genel anlamda moral yüksekse coşuyor, değilse yerle bir oluyor.

Çünkü…

Ülkenin içinde bulunduğu koşullar olarak siyasetteki dalgalanmalardan teröre, hatta kent yaşamına kadar her şey ekonomiyi etkiliyor.

İşte…

Böyle bir süreçte ekonominin moralini yüksek tutup üretim motivasyonunu sağlamak için canla başla çalışan kurumlar var.

Açıkça söylemek gerekirse…

Yıllardır gazeteci olarak izlediğimiz Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın hem kent ekonomisini çeşitlendirip güçlendirmek, hem de ekonomiye katkı sağlamak için yaptıklarını BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk’tan dinlerken etkilendik.

Söylediği şu:

“Yönetim olarak ‘Bursa büyürse, Türkiye büyür’ sloganıyla göreve başladık. 4 yıl 1 ay sonunda Bursa verileri Türkiye verileninin üstüne çıktı.”

Küçük bir örnek verdi:

“İstihdam arttırıcı çalışmalarımızla, Türkiye’de yüzde 13 olan işsizliği Bursa’da yüzde 7’ye indirdik. Bursa’nın ihracatı da 2 kat arttı.”

Şu vurguyu yaptı:

“Bu da gösteriyor ki, sorumluluğumuz artıyor. Artık daha fazlasını yapmak zorundayız.”

Bu noktada…

Karşıdan bakıldığında görülemeyen, BTSO organizasyonu olarak dönen büyük çarka dikkat çekti:

“Büyük bir organizasyon söz konusu. En başta BTSO Yönetim Kurulu var. Meclis olarak biz varız. Meclis bünyesinde komiteler ve konseyler var.”

Devam etti:

“12 Urge’miz uluslararası rekabetçiliğin gelişmesi için çalışıyor. 2 mükemmeliyet merkezimiz oldu. Her yıl 3 bin 500 kişiye eğitim ve sertifika veren Butgem 2 kat büyüdü.”

Şunu ekledi:

“Mesleki yeterlilik için Mesyeb 64 işkolunda her ay 2 bin 500 kişiye verdiği eğitimle Türkiye’nin en büyüğü haline geldi.”

Şu da var:

“Ulutek canlandı. Fuarlar ve Pazar araştırmaları için 110 seyahatle 4 bin üye yurt dışına taşındı. 8 binin üzerinde satın alma geldi. Tüyap’la birlikte yaptığımız etkin fuar sayısı 15’e ulaştı.”

Mutluluğu şu:

“Bursa’nın ekonomisini büyütmek, değerini arttırmak için toplamda 2 bin gönüllü çalışıyor. Bu büyük bir organizasyondur.”

 

Topuk: Başlamış projeler devam etmeli

 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Remzi Topuk’la sohbet ederken şuna dikkat çekti:

“Güzel olan şu: Başta Başkan İbrahim Burkay olmak üzere yönetim kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı uyum içinde çalıştık, hiç tartışma olmadı.”

Yakın geleceğe bakışı şu:

“Kasım ayında BTSO’da seçim var. Gerçi aramızda hiç konuşmadık, ama başlamış projelerin devam etmesi gerektiğini, yönetimin de yeniden aday olması gerektiğini düşünüyorum.”

 

Arap dünyasının en büyük marketi geldi

 

Bursa ekonomisini canlandırmaya yönelik organizasyonlar kapsamında “Arap dünyasının en büyük market zinciri olan Bin Dawood’u Bursa’ya getirdiklerini” kaydeden BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk şunu söyledi:

“Bursa hem taze meyve-sebze, hem işlenmiş gıda bakımından çok önemli merkez. Bin Dawood işlenmiş gıda almaya başladı.”

Şunu da ekledi:

“Bin Dawood için otel lobisinde stantlar kurmuştuk. Bunu Gıda Fuarı’na dönüştürmek üzere hazırlık yapıyoruz.”

 

Milli Eğitim belirsiz… Kararname de, müdür de duruyor

 

​Sürpriz gelişme 26 Mayıs günü yaşandı. Milli Eğitim Bakanlığı kararnameyle İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya’yı görevden aldı, yerine de Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapan, ancak Kahramanmaraş’a atandığında istenmediği bilgisi gelen Asım Sultanoğlu’nu atadı.

Bu nedenle…

Sultanoğlu’na hem eğitim camiasından ve özellikle de yetkili sendika konumundaki Eğitim-Bir-Sen’den, hem de siyasi otorite konumundaki AK Parti’den tepki geldi.

Dahası…

AK Parti yönetimi, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendilerine sormadan böyle bir kararname yayınlamasına” itiraz ettiler, sitemlerini de Ankara’ya dile getirdiler.

Tüm bunlar 2 hafta önce yaşandı, İl Milli Eğitim’deki operasyon kamuoyunun gündemine çok hızlı girdi ve aynı hızla da çıktı.

Son durumu merak edip sorduğumuzda şunu öğrendik:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Veli Sarıkaya’yı görevden alma kararnamesi iptal edilmedi, o nedenle de duruyor.

Ancak…

Partinin itirazıyla işlem durduğu için, Sultanoğlu gelip göreve başlaşamadı. Bu nedenle de Sarıkaya görevine devam ediyor.

 

Coğrafyayı buluşturan 5 bin kişilik ümmet iftarı

 

Türkmenistan’dan Gine’ye, Makedonya’dan Irak’a, Hindistan’dan Nijer’e, Mozambik’ten Filistin’e, Arnavutluk’tan Togo’ya, Endonezya’dan Suriye’ye, Pakistan’dan Nijerya’ya, Yemen’den Kosova’ya, Bengladeş’ten Liberya’ya, Kazakistan’dan Etiyopya’ya, Moğolistan’dan Kamerun’a, Yunanistan’dan Afganistan’a, Azerbaycan’dan Sierre Leone’ye Müslüman coğrafyası 9 Haziran Cuma akşamı Atatürk Stadyumu Meydanı’ndaki iftarda buluşuyor.

5 bin kişilik iftarı İHH ile birlikte Büyükşehir Belediyesi, Gönüllü Kuruluşlar Plmatformu, Ensar Vakfı, Müsiad, Bihmed, İlim Yayma Cemiyeti düzenledi.