Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Eğitime Hayalimdeki Sınıf’tan sonra öğrencilere İyi Oluş modeli ürettiler!

Köşe Yazısını Dinle

Çevremize baktığımızda… Her şeyin değiştiğini görüyoruz, ama ki, bu değişim gelişim yönünde olmazsa sıkıntı büyük.

Böyle bir ortamda…

Gelişim için eğitimde değişim doğrultusunda yarını yakalama arzusuyla üreten eğitimciler var. Nuri Erbak Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Şükran Çapkın bu üretkenliğini öğrencileriyle birlikte sürdürüyor.

2021’de 10 ülkeyle eTwinning kapsamında ortak yürütülen İçimdeki Müzik, Sanal Okul, İngilizce Fabrikası projeleriyle ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi kazanıldı. 2022’de Atık Değil Artık projesi geldi.

Geçen yıl 5 ülkeyle ortak projede öğrenciler Hayalimdeki Sınıf’ı tasarladılar.

Şükran Öğretmen…

Bu yıl da, Nuri Erbak Ortaokulu Müdürü Taha Karagöz’ün desteğiyle özel bir eTwinning projesi yürütüyor.

Üstelik…

Hayalimdeki Sınıf’ın devamı özelliğinde, öğrenci merkezli İyi Oluş projesine Bursa’dan 9, Hırvatistan’dan 1, Romanya’dan 2, Polonya’dan 1, Ürdün’den 1 ve Gürcistan’dan 1 okul ortak.

Amacı…

Nuri Erbak Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Şükran Çapkın açıkladı:

“Amacımız, geleneksel sınıflardan farklı olarak öğrencilerin işbirliği ve iletişim içinde çalışabilecekleri ve 21. Yüzyıl becerilerini geliştirebilecekleri yenilikçi ve esnek öğrenme alanları tasarlamak.”

Projenin temeli şu:

“Well-being yani İyi Oluş konusundan ilham aldık. Çünkü İyi Oluş, kaliteli öğretme ve öğrenme alanları sağlamanın merkezinde yer alır, dinamik ve etkili öğrenme alanları tasarlamanın vazgeçilmez unsurudur.”

Şunu vurguladı:

“İyi Oluş; öğrencinin fiziksel, duygusal, sosyal, zihinsel, çevresel boyutlarıyla iyi bir birey olmasını hedefliyor. Bunun için de Hayalimdeki Sınıf’ta 6 öğrenme ve etkinlik alanı oluşturup bunları eşleştirdik.”

Örnek verdi:

“Çocuğun duygusal iyi oluş boyutunu alıp, sunum-öğrenme alanıyla birleştirdik. Çocuk hissettiklerini emoji çizerek anlattı. Bunu da dijital ortamda yaptı.”

 

Yapay zekayla İyi Oluş günlüğü yazıyorlar

Projede… Yürütelen çalışmalardan birini Nuri Erbak Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Şükran Çapkın şöyle anlattı:

“Yapay zekayla İyi Oluş günlüğü yazma etkinliğimizde Geliştirme-Öğrenme Alanı ile Ruhsal Boyutu birleştirdik. Her ikisi de kendini keşfetme amaçlı. Her okul günlüğün bir sayfasını sırayla yazıp birbirlerinin yazdıklarının devamını getirecekler.”

Ayrıca…

Kurulan Stresle Baş Etme Kulübü de İşbirliği Öğrenme Alanı ile Sosyal Boyut’u birleştirdi.

 

Siyaset-sivil toplum diyaloğu: Bursa için ‘düşüncelerini’ paylaştılar

Demokrasilerde… Toplumun sorunlarını dile getirdiği, hak aradığı yollardan biri olarak sivil toplum örgütleri büyük önem taşıyor.

Gerçi…

Bazen siyasetin doğrudan içinde olanlara rastlanıyor, ama STÖ’lerin asıl amaçlarından biri siyasetle toplum diyaloğunu sağlamak. Daha açık söylemek gerekirse; ekonomi, çevre, üretim alanlarında toplum bakışını siyasete iletmek.

Nitekim…

Genel merkezi Bursa’da bulunan ve 54 il, 17 ilçe, 20 yurtdışı temsilciliğe ulaşan TR Düşünce Kulübü Genel Başkanı Ercan Yakut ve yönetimi bir süredir cumartesi sabahları Çay-Simit Söyleşileri düzenliyorlar.

Her partiden ve her siyasi görüşten konukların ağırlandığı söyleşilerin sonuncusunda İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu ile Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel’i ağırladı.

Kent ve Türkiye üzerine düşüncelerini paylaştılar.

 

CHP ve Büyükşehir Genel Başkanı bekliyor

31 Mart’ta… CHP hem 20 yıllık AK Parti yönetimine son verip Büyükşehir Belediyesi’ni kazandı, hem Bursa’da ilçe belediyesi sayısını 3’ten 5’e çıkardı.

İşte…

47 yıl sonra Bursa’yı yeniden kazanan CHP İl Başkanlığı, şu günlerde Genel Başkan Özgür Özel’i ağırlamaya hazırlanıyor.

Seçim sonrası…

CHP’nin kazandığı bazı büyükşehir belediyelerini ziyaret eden Özel’in geliş tarihi kesin değil. CHP ve Büyükşehir kaynakları “Her an olabilir” diyorlar.

 

Süleyman Sılacı’nın 19 Mayıs Maratonu’nu kazanma rekoru kırılamadı

İnanıyoruz ki… Onun atletizmdeki başarılarını popüler spor dalları sporcularından biri elde etse, tanımayan kalmazdı.

Fakat..

Süleyman Sılacı yıllarca bu kentin çocuğu olarak sessizce koştu. Hem de 42 kilometrelik maraton koşucusuydu. Her kıtaya ayak basmakla kalmadı, dünyada maraton koşmadığı yer kalmadı.

Büyük başarılarla, madalyalar dönüp mütevazı yaşamına devam etti.

Şimdi de…

Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde bilgi ve deneyimini öğrencileriyle paylaşıyor.

Pazar günü…

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Süleyman Sılacı’yı bir kez daha andık. Çünkü, bir zamanlar ülkenin en önemli yarış organizasyonlarından kabul edilen 19 Mayıs Maratonu’nu Süleyman Sılacı tam 5 defa kazandı.

Döneminin ünlü maratoncuları İsmail Akçay 3, Hüseyin Aktaş da 2 yıl ipi göğüslediler.

Fakat rekor Sılacı’da.

 

Yağış gözlemleri yetim kaldı

Uzun yıllar… Koç Grubu’na ait Mustafakemalpaşa’daki Tat fabrikasının müdürlüğünü yaptı. Tarladaki ürünün kalitesi için yağışı önemserdi.

Emeklilik sonrası…

Balat’ta ve Nilüfer Köy’deki küçük çiftlik evinin bahçesine kurduğu pulviometrik sistemle yağış ölçümleri yapıp bizimle paylaşıyordu.

Biz de…

Ercan Bayramlı’nın gözlemlerine sık sık yer verdik. Vefat ettiğini Yıldıray Çamlık’tan öğrenince çok üzüldük. Yağış gözlemleri yetim kaldı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X