Gerçi… 5 yıldır Bursaspor maçlarına evsahipliği yapan Timsah Arena tam bitmediği için futbolseverler tam tat alamıyorlar, ama dünyada çok beğeniliyor.
Örneğin…
Daha 20 gün önce İngiltere’nin yüksek tirajlı Daily Star gazetesi tarafından mimari tarzı nedeniyle dünyanın en ilginç stadı olarak açıklandı. Ondan önce de, Dünyanın En Egzotik Stadı ve Dünyanın En İyi Akıllı Stadı açıklanmıştı.
Gerçekten de…
Etkileyici bir stadımız var, fakat başta da vurguladığımız gibi, tam bitmediği için her şeyinden tam yararlanamıyoruz.
Dahası…
İşte…
Timsah Arena’yı 24 saat yaşatacak öneri, Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanı Hayrettin Eldemir’le sohbet ederken ortaya çıktı.
Stadyumun 2 haftada bir kullanıldığını, yılda 25-30 günün aşamadığını vurgulayan Eldemir’in mimar gözüyle söylediği şu:
“Stadyum büyük yapıldığı ve inşaatı tam sonlandırılamadığı gerekçeleriyle bir çok kapalı mekan nitelikli olarak kullanılamıyor. Bu alanlar ne yeterli ticari fonksiyon kazandı, ne de spor ve kültür için kullanılabildi.”
Düşüncesi şu:
“Yıldırım Belediyesi Kentsel Dönüşüm için kullandığı binayı gençler için 24 saat yaşayan kütüphane haline dönüştürdü. Ders çalışma ofisi ve Millet Kütüphanesi haline gelen bu yapı full kullanılan mekan oldu.”
Önerisi şu:
“Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Spor Bakanlığı ile birlikte Timsah Arena’da 24 saat açık ve Uyumayan Millet Kütüphanesi yapsa, stadın kaderi değişir.”
Adını da koydu:
“Osmangazi ve Nilüfer sınırında ve raylı sisteme yakın stat çevresinde 6 okul var. Maç günleri kapatılabilir, ama Yeşil Timsah Yaşayan Kütüphanesi çok yakışır.”
Öneriyi candan destekliyoruz.
Stadyumda kütüphaneyle çok şey değişir
Öngörüleri şunlar:
“Stadyum maç günleri dışında da gidilen mekan olur. Gençlerin ilgisi stada çekilir. Bursaspor marka değeri gençler tarafından daha fazla hissedilir. Taraftar sayısı ve geleceği artar. Gençlere hizmet eden ticari fonksiyonlar da stadyumdan yer kiralar, kulübün kazancı artar.”
Kızılay’ın gençleri Hızır gibi: Kimin ihtiyacı varsa yardımına koşuyorlar
Bursa Genç Kızılay Başkanı Sena Çolak ve ekibinin toplam 2 bin 764 kişiye yardım ulaştırdıkları ekim raporu çeşitliliğin özeti:
691 gıda kartı, 1.355 konserve, 17 paket adak kurbanı, 2 bin 225 adet giysi, 20 bin 660 adet maske ve 266 adet hijyen seti dağıtıldı.
Ayrıca…
BUÜ ve BTÜ’de Kızılay stantları kuruldu, söyleşiler ve atölye çalışmaları düzenlendi, hastanelerdeki çocuklarla Kızılay Haftası kutlandı. Sağlıklı yaşama dikkat çekmek için gönüllüler ve katılımcılarla spor yapıldı.
Dr. Rüştü Burlu Çocuk Evi’ndeki çocuklarla Cumhuriyet Bayramı kutlanırken, hasta yakınlarıyla piknik yapıldı.
Orman’da gelecek yılın hedefi büyük
Dikimler sürerken…
2022-2024 Döner Sermaye Bütçesi hazırlık toplantısında Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey hedefleri yükseltti. Bursa Orman Bölge Müdürü olarak 2 hafta önce atanan Mustafa Ülküdür de toplantıda Bursa sunumu yaptı.
Tatlıoğlu’ndan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Lefkoşe’de ziyaret
Yıllarca… Bursa’da televizyon programlarında konuk olarak ağırladık, gazetedeki sütunlarımızda görüşlerini aktardık. Hatta bazı söyleşilere birlikte katıldık.
Şimdi de…
İYİ Parti Bursa Milletvekili olarak adım attığı Ankara siyasetinde, parlamento çalışmaları yanında İYİ Parti Grup Başkanı olarak temsil sorumluluğu üstlendi.
Bu yönüyle…
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 38. kuruluş yıldönümü nedeniyle Lefkoşe’de yapılan kutlama törenlerine katıldı. Yanı sıra, yerel temaslarda bulundu.
Ayrıca…
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edildiğinde de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in tebrik ve mesajlarını iletti.
Genç siyaset bilimci Aksoy’a ödül
Mehmet Emir Aksoy’u biz Bursa Kent Konseyi’nde kentle ilgili öneri ve projeleriyle tanıdık.
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi eğitimi alan Aksoy kısa adı USAD olan Uluslararası Strateji Araştırma Geliştirme Enstitüsü’nde Dış İlişkiler Masası Başkanı olarak araştırma yapıyor.
Genç Aksoy bu çalışmalarıyla Türkiye-Azerbaycan 4. Kardeşlik Ödülleri’nde Yılın En İyi Uluslararası Siyaset Bilimcisi ödülünü aldı.