Sokağa çıkma yasağının ilk uygulandığı 5 Nisan günü, yol ve ulaşım uzmanı olan İnşaat Yüksek Mühendisi M. Tözün Bingöl bir fotoğraf gönderdi.
Fotoğraf…
Eski adı Şehreküstü Meydanı olan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı adını alan alandaki Bursa Müftülüğü binasının yıkılışını gösteriyordu.
Ancak…
Sokağa çıkma yasağında kimseyi rahatsız etmeden yapılan yıkımın fotoğrafına Tözün Beingöl’ün eklediği notta önemli bir öneri yer alıyordu:
“Bursa Müftülüğü için Yalova Yolu’nda yeni kompleks yapıldı. O yeni bina varken buna ihtiyaç kalmadı. Yerine yenisi yapılmasın, meydana eklensin.”
Aynen katılıyoruz…
Yalova Yolu gidiş güzergahında, Yakın Çevre Yolu ile kesişen kavşakta 15.5 dönüme yapılan ve 9 milyon liraya mal olan Bursa Müftülüğü binası tüm hizmet gereksinimi karşılayabilecek şekilde planlandı.
Hatta…
Yanına 3 bin kişilik cami, 800 kişilik konferans salonu yapımını Durmazlar üstlendi. Lojmanlar ve sosyal tesisler de kompleks içinde yer aldı.
Yıkılan binaya artık Müftülük olarak gerek kalmadı.
Nitekim…
12 Nisan’daki sokağa çıkma yasağında Büyükşehir Belediyesi’nin çektiği hava fotoğraflarına bakarken, Bingöl’ün önerisi bir kez daha kulaklarımızda çınladı:
“Yerine yenisi yapılmasın, meydana eklensin.”
Bu düşüncenin genele de yansıdığını görünce rahatladık. Konuştuklarımız, yıkılan binayla meydanın büyüyeceğini söylüyorlardı.
Ne var ki…
Bursa Müftülüğü’nün karar değiştirip, 2015’te temeli atılan ve 2017 yılında dönemin Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in de katılımıyla açılışı yapılan yeni binayla birlikte, yıkılanın yerine yapılacak binayı da kullanmayı düşündüğünü duyunca şaşırdık.
Onun için…
Buradan Diyanet İşleri Başkanlığı’na seslenmek ve genel bir beklentiyi de iletmek istiyoruz:
Hanlar Bölgesi’nin girişini oluşturan, Ulucami’nin de önünü açan bu yer, bırakın meydana katılsın.
Şehreküstü’ndeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı bu sayede genişlesin.
Yalova Yolu’nda gerçek bir kompleks varken yeni bir binaya gerek yok, ama Bursa’nın meydana gereksinimi var.
Recep Altepe yer takasını anlattı
Sorduğumuzda Altepe de şunu söyledi:
“Müftülüğe o tarihte 16 dönüme yakın yer verdik. Hatta, ‘Bursa’ya yakışır’ diye en iyi yerimizi verdik, inşaata da yardımcı olduk. Buna karşılık eski binanın yerini meydana bırakacaklardı. Şimdi vazgeçtiklerini duyuyorum.”
O da üzgün:
“Protokol imzalamamak kusurumuz. Hiç aklımıza gelmedi.”
Tıp Fakültesi Hastanesi’ne Yeşim Tekstil’den 6 bin takım cerrahi önlük
Nitekim…
Çalışanlarını çağırıp virüs tutmayan antiviral kumaşlarla çok kullanımlı özel maske üretmeye başladığını bu sütunlardan duyurduk. Tek kullanımlık tıbbi maske bulmanın sıkıntıya dönüştüğü bir süreçte Yeşim’in 25-30 defa yıkanıp kullanılabilen özel maskeleri büyük heyecan uyandırdı.
Yanı sıra…
Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’dan da Tıp Fakültesi Hastanesi için Yeşim Tekstil’in 6 bin takım cerrahi önlük ve doktor kıyafeti ürettiğini öğrendik.
Üretime ara vermişken çalışanlarını toplayıp kendi kentinin sağlık kuruluşları için üretim yapan Yeşim Tekstil bunu sorumluluk olarak kabul ederken, Rektör Prof. Dr. Kılavuz da, “Değerli iş insanlarımıza hassasiyetleri için teşekkür ediyoruz” dedi.
Gönüllülük esasıyla kalpten çalışıyorlar
Gerçekten de…
İhtiyacı olanın eksiğini gidermek, mutluluğu görmek ayrı bir huzur.
AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, hiç dikkat çekmeden ihtiyacı olanın yanında duran Kalbi Selim Derneği Başkanı Osman İpekçioğulları’nı ziyaret edip, yardımlar hakkında da bilgi aldı.
Büyükşehir’de sürpriz: Kenan Kibar Başkan Danışmanlığı’nı bıraktı
Anımsıyoruz da… 1990’lı yılların sonlarında Olay’dan ayrılma kararı aldığında “İyi düşündün mü?” diye sormuştuk. Kenan Kibar gelecek vaat eden gencecik bir ekonomi gazetecisiydi.
2002’de rahmetli Hikmet Şahin’le birlikte Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı oldu. 2 yıl önce de Alinur Aktaş’la birlikte Büyükşehir’e döndü.
Duyduk ki…
Emeklilik süresini doldurup Büyükşehir Başkan Danışmanlığı’ndan ayrılmış. 20 yılı aşkın süre önce olduğu gibi yine “İyi düşündün mü?” diye sorduk.
Kenan da düşündüğünü söyledi:
“Medyayla ilgili yeni projelerim var. Bunların altyapılarını hazırladım, şimdi yaşama geçirme aşamasındayım.”
Bu arada…
Başkan Aktaş’ın Jeotermal Enerji Yönetim Kurulu Üyeliği önerdiği de kulağımıza geldi.
Hasan Toktaş fıtık oldu!
Sonrasında…
Meral Akşener’le birlikte İYİ Parti’nin kuruluşunda yer aldı. Halen de Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi olarak siyaset yapıyor.
Teşkilattan,y özellikle de taban siyasetinden geldiği için mücadeleci bir yanı var.
Öyle ki…
Önceki gün saat Mamer’de 13.00 sıralarında kasık fıtığı ameliyatı oldu, akşam da evinde iftara yetişti.