Önce… Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşen AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin kent içinde ikinci basamak sağlık hizmeti veren Bursa Devlet ve Çekirge Devlet hastanelerinin üçüncü basamak sağlık hizmeti verecek ve bünyesinde 6 hastane barındıracak Şehir Hastanesi’ne taşınarak kapatılmamalarını istedi.
Bunu…
“Bursa siyaseti hastane kapatarak taşınmaya sıcak bakmıyor” sözleriyle ilettiğini 9 Mayıs günü bu sütunlardan aktardık.
Görüşmede…
Ardından…
Bursa Şehir Hastanesi’nin açılması konusu cuma günü Sağlık Bakanlığı’nda enine boyuna masaya yatırıldı.
Değerlendirmede…
Şehir Hastanesi’nin bir an önce açılması gerektiği, ancak geçen süreçte kadro atamalarının yapılamadığı ortaya kondu. Sağlık Bakanlığı’nın talep ettiği doktor, hemşire, yardımcı sağlık personeli gibi 11 bin yeni kadro için en erken ağustos ayı hesabı yapıldı.
Bunun üzerine, yeni duruma göre yeni bir formül geliştirildi.
İlk etapta…
Göğüs, Onkoloji ve Doğumevi ile birlikte Bursa Devlet Hastanesi de kapatılıp Şehir Hastanesi’ne taşınacak.
Sonrası için de 2 farklı eğilim ortaya çıktı.
Önce, “Onkoloji Hastanesi’ni bu taşınma sonrası Bursa Devlet Hastanesi olarak devam ettirelim” önerisi tartışıldı.
Fakat…
AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’in ortaya koyduğu “Ahmet Vefik Paşa’nın açtığı hastanenin kapatılmasına tahammülümüz yok” tavrı nedeniyle bu düşünceden vazgeçildi.
Son karar ise…
“Bursa Devlet Hastanesi’nin kapatılarak kadrosuyla birlikte Şehir Hastanesi’ne taşınmasına… Süreç içinde beklenen kadrolar da geleceği için Bursa Devlet Hastanesi’nin restore edilerek kent geneli yerine sadece kendi bölgesine hizmet verecek şekilde küçültülerek bir butik hastane haline getirilmesine” şeklinde verildi.
Siyasi irade kararlı: Kapattırmayız!
“Sağlık Bakanlığı bürokrasisiyle görüşmemde, siyasi iradeyle uzlaşı olmayan karar almamaları gerektiğini söyledim” diye başladı ve devam etti:
“Ahmet Vefik Paşa’nın açtığı hastaneyi kapatamayız, kapattırmayız. Biraz küçülmüş olsa da Memleket Hastanesi yazan bölümde Bursa Devlet Hastanesi devam edecek.”
MHP’nin enerjisi yüksek: Merinos’ta 1700 kişilik aile iftarı yaptı
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne giden yolu açtığı anayasa reformu için ilk adım atılırken AK Parti ile oluşturduğu Cumhur İttifakı 24 Haziran ve 31 Mart yerel seçiminden başarıyla çıktı.
İki partinin gelecekte de siyasi işbirliği yapacakları mesajları MHP teşkilatları enerjisini de yükseltiyor.
Nitekim…
MHP İl ve Ülkü Ocakları’nın cumartesi akşamı Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Fuar Alanı’nda gerçekleştirdikleri iftar büyük ilgi gördü.
Bursa milletvekilleri MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ile Genel Başkan Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu’nun da Ankara’dan geldikleri iftara katılımın 1700’e ulaşması MHP’de yüzleri güldürdü.
MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı’nın evsahibi olduğu iftara MHP’li Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın’la tüm ilçelerdeki MHP’li belediye meclisi üyeleri, il yönetimi, ilçe başkanları ve Ülkü Ocakları il-ilçe başkanları katıldılar.
Balkanlar’da bahar iftarla geldi: Bunun adı kardeşlik buluşması
Büyükşehir Belediyesi’nin Üsküp’teki geleneksel iftarının olduğu cumartesi akşamı, Batı Trakya’da da kısa adı YTB olan Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nun Gümülcine’nin Değirmendere iftarı vardı.
İslam İşbirliği Teşkilatı’nın kültür merkezi olarak faaliyet gösteren ve kısa adı IRCICA olan İslam Tarih Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi Genel Direktörü Prof. Dr. Halit Eren’in köyü olan Değirmendere’deki iftara Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da bu köyden olan Bakan Yardımcısı Ali Mollasalih’le birlikte katıldı.
Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Rodop Bölgesi Milletvekili Ahmet Hacıosman’ın da hazır bulundukları iftara civar köylerden de büyük katılım oldu ve ortaya 5 bin kişilik iftar çıktı. Sahur da Halit Eren’in evinde yapıldı.
Yıldırım Belediye Başkanı Yılmaz ayrıca Bulgaristan’a geçip, 1993’ten beri kardeş şehir oldukları Cebel iftarına da katıldı.
İş dünyasında topuk sesleri nöbeti… BUİKAD’da yönetim değişti
Dahası…
Kısa adı BUİKAD olan Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği geleneksel hale gelen Başarılı İş Kadınları ödülleri için Türkiye’nin her yanından aldığı başvurularla ulusal dernek gibi çalıştı.
İşte…
BUİKAD’da Semra Türker Çetinkaya ve Özlem Baş’tan sonra 2015’te başkanlık görevini üstlenen İpek Yalçın 2 dönemlik görev süresini bayrağı yukarı taşıyarak ve etkinlikleriyle ülke çapında tanınıp ses getiren dernek haline getirerek tamamladı.
Hafta sonu yapılan kongrede de BUİKAD Başkanlığı görevini Oya Eroğlu’na devretti.