O yazıda…
4 dağ ilçesinin ulaşımını sağlayan Doğancı Barajı Yolu’nda heyelan nedeniyle 1.5 yıl önce başlayan çalışmaların bitmemesine isyan ederken, dağ ilçelerinin yol sorununun ne zaman çözüleceğini soruyordu.
Ardından…
1 Kasım seçimleri sonrası geçici bütçe görüşmeleri yapılırken TBMM’de dönemin Maliye Bakanı olan Mehmet Şimşek’e sorusunu yöneltti.
Sonra da…
Yine TBMM’de daimi bütçe görüşmeleri yapılırken Plan Bütçe Komisyonu toplantısı sırasında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a seslenip “Ne olacak bu dağ yöresinin yolları?” sözleriyle sorusunu tekrarladı.
Bir de…
Yazılı soru önergesinde dağ ilçelerinin yollarını gündeme taşıyıp bir an önce yapılması çağrısında bulundu.
İşte…
Tüm bu seslenişler sonunda ses getirdi. Daha açık söylemek gerekirse, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın bıkıp usanmadan her fırsatta tekrarladığı dağ yöresinin yol sorunu ile ilgili çağrılara sonunda Karayolları kulak verdi.
Kulak verdiğini de, Aydın’a gönderdiği bilgilendirme notuyla gösterdi.
Buna göre…
Bursa-Keles ayrımından, yani Doğancı Barajı’ndan başlayıp Orhaneli ve Büyükorhan’dan geçip Harmancık’a ulaşan 85 kilometrelik yolun tamamlanması bu yılın programında yer alıyor. Harmancık-Büyükorhan arasındaki 5 kilometrelik yol için de ayrı bir çalışma söz konusu.
Yanı sıra…
Bursa-Keles yolunun 26 kilometresi de bu yılın programında bulunuyor.
Karayolları’nın bilgilendirme notunda yalnızca dağ yöresi yolları yok, diğer yollar için de Bursa Milletvekili Aydın’a bilgiler veriliyor.
Örneğin…
Gemlik-Mudanya yeni sahil yolu olarak başlayan çalışmanın Engürücük-Kurşunlu arasındaki 21.7 kilometresinin bu yıl bitirilmesi ilk hedef.
Ayrıca…
40 kilometrelik Orhangazi-Boyalıca-İznik güzergahını izleyen İznik Kuzey Yolu ile 24.5 kilometrelik İnegöl-Yenişehir yolu ve 9.3 kilometrelik Oylat yolu da bu yılın programında yer alan yollar arasında.
Bilgi notuna göre demiryolunda hedef yok
CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın verdiği soru önergesine cevap olarak Ulaştırma Bakanlığı’ndan gönderilen notta, bu yılın programında olan yollar bilgisi yanında, Bakanlık bünyesindeki tüm kuruluşlarla ilgili bilgiler de bulunuyor.
Bu kapsamda…
Bursa’nın beklediği hızlı tren için programda somut bir bilgi gözükmezken “Muhtelif Etüd Proje ve Mühendislik Hizmetleri” gibi içeriği anlaşılamayan bir ifade dikkat çekiyor.
Aynı komisyonun 2 alt komisyonuna Bursalı başkan
İşte…
Bu komisyona bağlı olarak çeşitli alanlarda alt komisyonlar çalışıyor. Onlardan biri olan Türkiye’de Yaşayan Engelli Kadınlar ile Engellilere Bakmakta Olan Kişilerin Sorunları ve Çözüm Önerileri alt komisyonu başkanlığını AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karuburun’un üstlendiğini 1 Mart günü bu sütunlarda duyurduk.
Yanı sıra…
AK Parti’nin bir başka kadın Bursa Milletvekili olan Emine Yavuz Gözgeç’in de aynı komisyona bağlı olan Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Alt Komisyonu Başkanı olarak görevlendirildi.
Üstelik…
Gözgeç’in başkanı olduğu alt komisyon, Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi Ulusal Eylem Planı üzerinde çalışmalara başladı.
Hatta…
Komisyon üyelerine eylem planı ile ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bürokratları tarafından bilgilendirme yapıldı.
DP’de şok: 8 bin üyesi olan Osmangazi İlçe kapatıldı
Aslında… İlçe kongrelerini 100’er delegeyle sınırlayan Demokrat Parti’nin 10 ilçede yapacağı kongre takvimine göre, 20 Mart’ta Osmangazi kongresi planlanmıştı.
Ne var ki…
Dün öğleden sonra, Ankara’dan dönerken konuştuğumuz DP İl Başkanı Mehmet Hamaloğlu beklenmedik bir başka haber verdi:
“Genel Merkezimizle birlikte karar aldık, Osmangazi İlçe’nin kapatıldığını Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirdik.”
Gerekçeyi şöyle açıkladı:
“Kayıtlara göre Osmangazi’de 8 bin üyemiz var. Fakat 1 Kasım seçiminde bu ilçeden yalnızca 800 oy aldık. Demek ki üyelerimiz sağlıklı değil.”
Kongreyi anımsattığımızdaysa şunu söyledi:
“Doğru, biz kongre hazırlığı yapıyorduk. Fakat bazı arkadaşlar da mahkemeye başvurarak kayyum hazırlığı yapıyorlar. Böylece partinin bir kez daha mahkemelere düşmesinin önüne geçildi.
Bu sözlerden…
Teşkilatın feshedilmesi anlamına gelen kapatma kararıyla tüm üyelerin sıfırlandığı, böylece kongre ya da mahkemede Osmangazi yönetiminin el değiştirmesi gibi bir ihtimalin ortadan kalktığı anlaşılıyor.
Bu da…
Kurultay isteyen değişim yanlılarına karşı MHP Genel Merkezi’nin izlediği teşkilatları feshetme yönteminin DP Genel Merkezi tarafından Osmangazi’de uygulandığı anlamına geliyor.
Zaten…
Hamaloğlu da bunu saklamadı:
“1 hafta sonra yeni bir kurucu yönetim atanır, o da Osmangazi teşkilatını sıfırdan kurar.”
Anımsanırsa…
Yeni yılın ilk günlerinde İsmet Koyuncu’nun görevden alınıp yerine Çağrı Kaplan’ın atanmasıyla Osmangazi’de çalkantılı süreç başlamıştı. Gelinen noktada bulunan formül siyaseten çarpıcı oldu.
Kırat muhalifleri mahkemeye gidiyor
Gerçi… DP’nin muhalif kadrosu Genel Başkan Gültekin Uysal’a istifa çağrısı yaptıkları ilk toplantıdan sonra dün akşam yine Cumalıkızık’ta toplandıklarında henüz Osmangazi’nin kapatılması kararını bilmiyorlardı.
Öğrendiklerinde önce durum değerlendirmesi yaptılar. Sonra da, teşkilat feshi kararının usulüne uygun alınmadığı gerekçesiyle hem mahkemeye, hem de Yüksek Seçim Kurulu’na başvurma kararı aldılar.