Fotoğrafa bakarken geçmiş gözümüzde canlandı… Yunuseli Havaalanı’ndan önce THY ve Sönmez Hava Yolları ile İstanbul’a uçulan yılları anımsadık.
80’li yıllarda Bursa Valisi olan Zekai Gümüşdiş’in büyük uçakların inebilmesi için havaalanının güneybatısındaki tepeyi kamu araçlarıyla kaldırdığı günler aklımıza geldi.
Ardından…
90’lı yıllarda dönemin Devlet Bakanı olarak hükümetin iki numaralı adamı pozisyonunda olan Cavit Çağlar’ın çabasıyla havaalanı ışıklandırılıp gece uçuşlarına açıldı.
Zaten…
Yunuseli Havaalanı arazisini kritik hale getiren de bu. Çevresinde müthiş bir yapılaşma ortaya çıktı.
Örneğin…
Timsah Arena’nın karşısından, dere boyu yol kenarı yüksek yapılaşmaya açıldı. Bir zamanlar iki kattan yükseğine izin verilmeyen Soğukkuyu, Hürriyet, Adalet, İstiklal mahallelerindeki yapılaşma havaalanını sardı.
Yunuseli’nde yepyeni bir kent oluştu.
İşte…
Tüm bunların ortasında çöldeki vaha gibi kalan Yunuseli Havaalanı 134 hektarlık alanıyla kentin en değerli arazisi haline geldi.
Bir anda…
Cazibe merkezi olan ve havaalanı kullanılmadığı, hatta kullanılmayacağı için de ilginin arttığı arazide Milli Savunma Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi’nin payları var.
Tartışmalar da işte tam bu noktada yoğunlaşıyor: O arazi ne olacak?
Tartışmalarda…
Kimi konutlaşmaya, kimi halkın yararlanmasına açılmasını istiyor. Geçen yıl Doğanbey konutlarının taşınması konuşulduğu için uydukent bile yakıştırılıyor.
Oysa…
Yapılaşmanın böylesine yoğun olduğu bir bölgede, daha fazla konutlaşma yalnızca o çevrenin değil, tüm Bursa’nın sorunu haline dönüşebilir.
Çünkü…
Bursa’da başka da böyle boş arazi yok. Atılacak adımdan geri dönüş olmayacağı için de, kentin ortak kararıyla bir sonuca varmak gerekiyor.
Önemli uyarı: Rezerv imar alanı olmasın
O da…
Nasıl kullanılmasından çok ne yapılmaması uyarısında bulundu:
“Yunuseli Havaalanı arazisi rezerv imar alanı olarak düşünülmemeli. Hızla büyüyen ve yapı yoğunluğu her geçen gün artan bölgede rekreasyon alanı olarak planlanmalı, ya da Eğitim Vadisi’ne dönüştürülmeli.”
Açıkçası…
Biz de Cemil Aydın gibi düşünüyoruz.
İki güzel haber: Kalp nakli ve Diş Fakültesi için ilk aşamalar geçildi
Özellikle de…
Bursa’daki sağlık alanındaki beklentileri konuştuk. O da, iki önemli gelişme aktardı:
Bir…
“Bursa Uludağ Üniversitesi bünyesinde açılacak Diş Hekimliği Fakültesi için öğretim üyesi ilanına çıkılmıştı. Öğretim üyeleri ve diş hekimlerinin uygulama yapacakları hastane için apilasyon izni YÖK’ten geçti, Sağlık Bakanlığı’na geldi.”
İki…
“Tıp Fakültesi’nin kalp nakli için yaptığı izin başvurusu da Bilim Kurulu’ndan geçti. Sağlık Bakanlığı’ndan bir heyet Bursa’ya gelip fakülte hastanesinde inceleme yapacak.”
Şunu da ekledi:
“Ağustos ayında yapılacak Tıpta Uzmanlık Sınavı ile Bursa Şehir Hastanesi için uzman alınacak ve böylece Şehir Hastanemiz eğitim ve araştırma hastanesine dönüşecek.”
Vekiller bütçede, çocukları kuliste derste
Ancak…
Çocuklu milletvekilleri, özellikle kadın milletvekilleri için bu yoğunluk ekstra sıkıntı getirebiliyor.
Nitekim…
AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, kendisi genel kuruldayken oğlunun da kuliste ders çalıştığını geçmiş dönem Başbakanı olan Binali Yıldırım ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu’nun da yer aldıkları fotoğrafla paylaştı.
Türkiye dünyayı kucaklıyor… Göçmen kenti Bursa’da göçmen uyumu
Bugün de…
Dünya Göç Günü nedeniyle, göç ve uluslararası koruma farkındalığının artırılması için Bursa’daki toplantıya katılacak.
Aslında…
Ankara’da üst düzey görev yapan başarılı bir Bursalı bürokrat olarak Dr. Kadıoğlu bu yıl üçüncü kez göç ve göçmen uyumu hedefli programla Bursa’da olacak.
Saat 17.00’de Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde başlayacak toplantıda göçmenlere katkı sunan projeler yanında göçmenler Türkiye deneyimlerini başarı öykülerini anlatacaklar.
Çerkez dansından Afrika dansına, Kore müziğinden etnik müziklere gösteriler yanında başarı öyküleri seslendirilecek.
11 bilgilendirme standı açılırken, 12 ülke göçmenleri yöresel ürünlerini tanıtacak.
Gençlik ve Spor’a Salih Başparmak atandı
O göreve…
Yine Bursa’nın başarılı bürokratlarından Salih Başparmak atandı.
Özgen Keskin döneminde Yıldırım Belediye Başkan Yardımcılığı, ardından Ankara’da TİGEM Genel Müdür Yardımcılığı yapan Başparmak halen Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda Proje Koordinasyon Genel Müdürvekili’ydi.